Какви сметки прави Путин за Украйна

Руски медии: Москва може да се откаже от Донецк и Луганск
9 май 2014 09:18,
214
Какви сметки прави Путин за Украйна
Снимка: БТА

Ръководството на самопровъзгласената Донецка народна република (ДНР) в Източна Украйна отказа да отложи референдума за независимост на региона, както призова предния ден руският лидер Владимир Путин.

Това е централна тема за руските медии днес.

В неделя местните хора ще гласуват за независимост на ДНР, а на 18 май ще се състои втори тур - допитване дали регионът да се включи в състава на Руската федерация, уточни местната агенция УРА-Информ.

Съседната Луганска област също не отлага референдума, насрочен за 11 май, информира "Обединената армия на Югоизтока".

Киев отхвърли насрочения референдум като незаконен, а според премиера Арсений Яценюк призивът на Путин за отлагане доказва, че Русия стои зад бунта в Източна Украйна. Русия отрича да е замесена в сепаратистките прояви в съседната страна.

Гласуването няма да е легитимно, отбелязал според "Утро" представител на ЕС, според когото "подобни неоторизирани референдуми не са демократични и може само да предизвикат по-нататъшна ескалация на конфликта".

Отказът на въстаниците от Източна Украйна да отложат референдума бе очакван, но не и финален акорд в комбинацията, изградена чрез изявленията на Владимир Путин от 7 май, пише "Взгляд".

Политиката на Русия спрямо Украйна не се промени - просто Москва издигна борбата си за тази страна на ново равнище. Тя фактически подкрепи референдума в бунтовните региони и накара Европа да признае очевидното: наличието на две противоборстващи страни в Украйна и заплахата от разцепване на държавата, се казва в материала.

Европа вече схвана, че Русия няма да отстъпи Украйна. Там всъщност вече скланят за компромис - създаване на някаква коалиционна власт, федерализация и неутралитет. Европа не иска да къса връзките с Русия, да прави блокада и да изпълнява стратегическия план на САЩ за обкръжаване на Русия.

Нещо повече, хората в Европа разбират все по-ясно, че твърдата политика на САЩ в Украйна цели по-специално да бъдат разрушени отношенията между Европа и Русия, които са сред гаранциите за бъдещото освобождение на европейците от англосаксонския контрол, добавя "Взгляд".

Предлагайки отлагане на референдума, Путин вероятно не се отказва от Югоизточна Украйна - просто си е направил добре сметката, предполага автор на "Правда".

Според текста лидерът на Русия може би се е разбрал със Запада Крим да бъде признат за руско владение срещу съгласие на Москва да се откаже от Донецк и Луганск. Освен това Путин вероятно цели да покаже на Запада, че украинският Югоизток не действа по нареждания от Русия.

А има шанс да става дума за чисто икономически сметки - Русия не може сега да поеме издръжката на още две украински области, защото поради рецесията ще бъдат застрашени социалните ангажименти на Кремъл пред руските граждани. При всяко положение се търси компромис, за да бъде избегната война между Киев и Москва, пише "Правда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До носталгиченСъмнявам се, че русофилистичните пикльовци помнят това време :) но ми навя спомени :))
110
4
 
14
 
! Отговори
130 преди 10 години
а днес щастлив ли си в банановата република? Няма производство, затварят се болници и училища, нацията изчезва, хората емигрират и след още 20 години българите ще са колкото *** и турците заедно, има достатъчно демографски анализи. Това ли е западното развитие, червей такъв?
109
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Изградихме могъщи уранови мини! За хората!"Ех какво щяха да правят хората без урановите си мини :)))))
108
3
 
5
 
! Отговори
Геро преди 10 години
Разбирам защо синчетата на власта милеят за Майка Русия. Ама другите мизерници, дет имат по 5лв. в джоба какво се напинят тук, не знам!Слава на всички бивши, настоящи и бъдещи русофили окрали и продължаващи да крадат България.Споко - за *** (каквото и да значи този термин) не остана нищо...не се притеснявайте толкова за тях.И извънземни да дойдат вече да ни обират, ще ни отминат с погнуса.
107
2
 
9
 
! Отговори
носталгичен преди 10 години
Да живеят Комунизмът и славната Българо-Съветска дружба!Благодарение на тях изградихме мощни електроцентрали. Вярно, че нямаше ток - беше режим, като дискотека - светло-тъмно, но пък имахме гордост!Благодарение на тях изградихме от изостаналите мандри модерни предприятия от хранително-вкусовата промишленост! Не ми говорете, че в магазините имаше само русенско варено - топка лой! За храната ли да мислим или за гордостта!Изградихме могъщи уранови мини! За хората!Сега къде са мините, а?
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 129Що ти тука какво правиш? Снабдяваш магазини ли ? :) Никой не мие чинии вече колкото и да не ви харесва, каъдрните хора се оправят доста добре. По-добре от тук.
105
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
9 Май 1945 деня в който България спря своето западно развитие, и така до днес.
104
2
 
6
 
! Отговори
до 124 преди 10 години
ми беги в САЩ да бършеш чинии
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то и при освобождението е имало българи на страната на Турция, били са против Русия. Днес има българи на страната на САЩ. Толкова ги обичаме, че си нарязахме руските ракети и армия и сега си имаме американски бази. Колко съветски бази имахме през комунизма?? Времената се менят измекярите си остават.
102
5
 
7
 
! Отговори
до 123 преди 10 години
*** България е преди всичко руска ***. Виж *** НФБ как се е вдъхновил от "страхотния военен парад в Москва".
101
1
 
8
 
! Отговори
до 120 преди 10 години
ти искаш да си малцинство в държавата си след още 25 години. Питай демографите, те ще ти го потвърдят! Или ти ще спреш *** и ислямизацията?? Как бе моето момиче, как? За 25 г деморкация 2.5млн бъглари завинаги за напуснали държавата. По 100 хил на година, как ще обърнеш този процес, как ще накараш младите да раждат и ще ги спреш да емигрират - ами няма как. Ще си живееш демократично сред *** и джамии (които от 200 станаха 1500 за 25г демокрация) То бива да има *** к**пелета...
100
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе защо всички които толкова много милеете за мама Раша не отидете да жиевеете ами стоите тука?
99
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Radvam se che emigrirax i se maxnax ot typata *** ko4ina.xich ne mi e milo za vas.
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И това се прави с цел уж да покажат, че не са хора на Путин хахаха
97
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пийте си водката, карайте си Москвича, сечете си дървата в Коми, живейте си в соц. панелките, пейте за танкистите, умирайте на 50 от алкохолизъм и не ме занимавайте с глупости. Аз искам да съм в Европа, а не в Сибир и сега имаме този исторически шанс. Нека са живи и здрави и руснаци, и немци, и французи, и унгарци, и нека никога повече да не воюват. Но това е възможно НЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА 9 МАЙ, а на падането на Берлинската стена и Европейския Съюз. Защото войната в Европа свърши през 1989 г.
96
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този от снимката как му беше името... ъъ.. нещо приличаше на женски полов орган, си мисли че може да излъже целия свят. Театъра който разиграва от вчера е с цел отлагане на санкциите срещу Роснефт и Газпром, които са планирани за следващата седмица. Ако бъдат въведени тези санкции на ботокса и фашизираната му Русия дните са преброени.
95
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глупости! Войната започва до дни! Брой предполагаеми жертви в Украйна
94
0
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
До 88 ***,колкото до интересите - независима съдебна система, по-широко участие на хората във вземането на решения, строги наказания за финансови злоупотреби.
93
2
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
И в ЕС имало честни хораПолитологът Йохан Бекман, доцент от Университета в Хелзинки коментира: - Това, което стана в Одеса, е истински геноцид! И със сигурност отговорност за това носят националистите и Десен сектор. Но и ЕС има своята вина. Достатъчно дълго ЕС даваше картбланш на новото ръководство на Украйна.- Ще ви кажа и друго в Киев управлява хунта, профашискта хунта. Това е нелегитимна власт!.- НО В КОЯ ДЪРЖАВА ФАШИСТИТЕ НЕ СА ДИВАЦИ И ВАРВАРИ?!Та какви избори ще правят, какви 5 лева
92
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе наистина ли някой мисли че братския руски народ ни е освободил, понеже сме му твърде скъпи на сърце? България има стратегическо географско значение...просто е...Единствено съм сигурен за чистосърдечните намерения и чувства във финландските войници загинали за свободата на България. Вечна им памет!