Какви сметки прави Путин за Украйна

Руски медии: Москва може да се откаже от Донецк и Луганск
9 май 2014 09:18,
214
Какви сметки прави Путин за Украйна
Снимка: БТА

Ръководството на самопровъзгласената Донецка народна република (ДНР) в Източна Украйна отказа да отложи референдума за независимост на региона, както призова предния ден руският лидер Владимир Путин.

Това е централна тема за руските медии днес.

В неделя местните хора ще гласуват за независимост на ДНР, а на 18 май ще се състои втори тур - допитване дали регионът да се включи в състава на Руската федерация, уточни местната агенция УРА-Информ.

Съседната Луганска област също не отлага референдума, насрочен за 11 май, информира "Обединената армия на Югоизтока".

Киев отхвърли насрочения референдум като незаконен, а според премиера Арсений Яценюк призивът на Путин за отлагане доказва, че Русия стои зад бунта в Източна Украйна. Русия отрича да е замесена в сепаратистките прояви в съседната страна.

Гласуването няма да е легитимно, отбелязал според "Утро" представител на ЕС, според когото "подобни неоторизирани референдуми не са демократични и може само да предизвикат по-нататъшна ескалация на конфликта".

Отказът на въстаниците от Източна Украйна да отложат референдума бе очакван, но не и финален акорд в комбинацията, изградена чрез изявленията на Владимир Путин от 7 май, пише "Взгляд".

Политиката на Русия спрямо Украйна не се промени - просто Москва издигна борбата си за тази страна на ново равнище. Тя фактически подкрепи референдума в бунтовните региони и накара Европа да признае очевидното: наличието на две противоборстващи страни в Украйна и заплахата от разцепване на държавата, се казва в материала.

Европа вече схвана, че Русия няма да отстъпи Украйна. Там всъщност вече скланят за компромис - създаване на някаква коалиционна власт, федерализация и неутралитет. Европа не иска да къса връзките с Русия, да прави блокада и да изпълнява стратегическия план на САЩ за обкръжаване на Русия.

Нещо повече, хората в Европа разбират все по-ясно, че твърдата политика на САЩ в Украйна цели по-специално да бъдат разрушени отношенията между Европа и Русия, които са сред гаранциите за бъдещото освобождение на европейците от англосаксонския контрол, добавя "Взгляд".

Предлагайки отлагане на референдума, Путин вероятно не се отказва от Югоизточна Украйна - просто си е направил добре сметката, предполага автор на "Правда".

Според текста лидерът на Русия може би се е разбрал със Запада Крим да бъде признат за руско владение срещу съгласие на Москва да се откаже от Донецк и Луганск. Освен това Путин вероятно цели да покаже на Запада, че украинският Югоизток не действа по нареждания от Русия.

А има шанс да става дума за чисто икономически сметки - Русия не може сега да поеме издръжката на още две украински области, защото поради рецесията ще бъдат застрашени социалните ангажименти на Кремъл пред руските граждани. При всяко положение се търси компромис, за да бъде избегната война между Киев и Москва, пише "Правда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zdraveite tretopolovii geiove radvate li se na *** Bylgariq.Radvaite se goveda xorata imat normalni dyrjavi a vie ***.
90
1
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
До 88 ПишкоЕ кой стимулира *** раждаемост де? Другарят Станишев, а другарят Бюреков даже им обещава легално безплатно здравеопазване и яки помощи. Другарят Местан пък стимулира турската раждаемост. Така че защо ме обиждаш?
89
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой друг ако не Русия ни освободи за да ни зароби, целта им беше да завладеят не само Балканския полуостров, но най-вече Проливите! кой друг, ако не Москва се противопоставяше на обединението на България,Москва насъска крал Милан да ни нападне в гръб, когато нашите войски бяха на южната граница да бранят страната от заплахата за нахлуване на турски войски, Москва вкарваше агенти, които вършеха подривна дейност в страната ни още през 1923 г. и се мъчеха да свалят с преврат правитилствКой друг
88
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ БЯХ ЧУВАЛ НЕДЕМОКРАТИЧЕН РЕФЕРЕНДУМ!!!! РЕФЕРЕНДУМА Е НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНАТА ФОРМА НА НАРОДОВЛАСТИЕ! ЗНАЧИ ФАШИСТИТЕ, ДОШЛИ С УБИЙСТВА В КИЕВ СА ДЕМОКРАТИ, А ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ИЗТОЧНА УКРАЙНА СА СЕПАРАТИСТИ, ЗАЩОТО СЕ БОРЯТ СА СВОБОДАТА СИ! ДА ВИ ИМАМ ЗАПАДНИТЕ ЦЕННОСТИ И ДЕМОКРАЦИЯ, АБСОЛЮТНО ЛИЦЕМЕРИЕ !
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво общо имат 1878 с 1945г.? Защо се смесват двете дати? Какво общо има Царска Русия с комунистически СССР на грузинеца Сталин? Я си пейте за Чеборашка и Катюша и не намесвайте времената на Пушкин и Лермонтов. Моят пра-пра-пра дядо, наречен Филип Тотю, е воювал като БЪЛГАРИН за тази страна, а неговият внук, също като БЪЛГАРИН, е защитавал Южна Добруджа от Неканена Руска окупация, след като са ни отнели Северна Добруджа. Кажете ми защо да роня сълзи за Сталин и 9 май???
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има два вида анексиране 1-вариант Украйна- 2 вариант ето как става-Първо взимаш Нефтохим, след това газопроводите, след това построяваш Белене,след това вземаш НЕК за дългове, построяваш малко бензиностанции,имаш си и безмитно нефтено пристанище,взел си няколко банки посредством продажни банкери,вземаш още каквото се сетиш, и ето те в Европа.Viva Bulgaria rusa!
85
5
 
8
 
! Отговори
TrollTerminator преди 10 години
До НФБСтига с този 9-ти май бе хора, това не е български празник, ние губим в тази война! В исторически план ние сме губещи! Победата над фашизма е руска измислица, защото в момента именно Путин е въплъщение на фашизма и покрай твоя въпрос за френския президент именно Франция одобрява анекирането на Судетска област от Хитлер защото там живеели немци. Всички знаем какво стана с Франция след това-Бе превзета именно от Хитлер.
84
3
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
До Анонимен 93аз снимката мога и да я сменя, ама съветофилите са си *** - също като другарите Димитров и Луканов, дето предпочитаха руския.
83
4
 
5
 
! Отговори
до 99 преди 10 години
живееш в мизерия не заради руския газ, а защото в зората на демокрацията нарязаха всички печеливши предприятия, унищожиха и селското стопанство. Затова въпреки, че сме земеделска държава ядем домати от Гърция, Турция, че дори и от Йордания, която е пустиня, като цяло. Закриват се училища и болници защото хора не им трябват, трябва им земята. Затова днес България е бананова република, без армия, с американски военни бази. Не ми обяснявайте за демокрация повече, капиш?
82
9
 
3
 
! Отговори
герои преди 10 години
Руски герои,пазете Калининград и Сибир!Жалко, че загубихме Украйна, но земите за пазене не са се свършили още!Ще видят зор, докато ни вземат Сибир. Дръжте се! А земите около Москва ще са си руски още много-много години.Затова, вдигнете глави и празнувайте днес!
81
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1) кой друг е воювал за свободата на българите?2) кой предложи Сан Стефанския договор?3) кои предложи Берлинския договор?4) Стамболов докара немския агент, който ни доведе до първа национална катастрофа, стотици хиляди българи бяха изклани, като кучета по цяла Беломорска Тракия, ама защо пишете бе, без дори да сте чели?? Защо??Нищо лично бе просто история, цъкайте минуси на историята и си живейте в някакъв виртуален свят в който е по друг начин ахахахха
80
6
 
4
 
! Отговори
Алек преди 10 години
Хубаво де...наистина - освободила ни е Русия и сме останали славяни и в Европа, което е супер. Ама защо след това, трябва да плащаме най-скъпият газ в Европа? По време на освобождението сме имали полза от бартушките, ама след това все още ли са "братушки" и ги е грижа за нас? До къде трябва да стигне благодарността ни към тях и колко мизерия трябва да отнесем за тази свобода...?
79
0
 
2
 
! Отговори
до Пешко преди 10 години
Мамин сладък, Мюмюн *** днес да не е пропуснал да те оноди, че си толкова кисел?
78
4
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Като гледах Парада на победата в Москва,за сетен път се убеждавам във величието на Русия и мъдроста на руските държавници.Къде са те,къде сме...ний.Путин обедини народа,постави приоритети и исторически задачи пред нацията и руснаците сега са във възход.За нашите доморасли *** политикани хубави думи нямам.Освен да се кланят на западните си чорбаджии и да гледат още нещо да...отклонят в джобовете си,друго на правят.Изхабиха хубавия български народ;срам и янатема за продажната полит.каста.
77
7
 
4
 
! Отговори
TrollTerminator преди 10 години
До АналогВсъщност аналога между Путин и Хитлер не е Австрия - Крим а Судетска област/Чехословакия/ - Крим. Между Хитлер и Путин всъщност има повече от един аналог. Путин и Хитлер анексират чужда територия Хитлер в Чехословакия а Путин в Украйна с едно и също оправдание там има рускоговорящи респективно немскоговорящи. Другият аналог е че и двамата го правят в рамките на месеци след като са обявени за личност на годината от списание Таймс. За сега това стига!
76
4
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Вероятен изход:- Диалогът за Единна Украйна, между Е.С., Украйна и Русия, закъсня поради намесата на ЦРУ и сега процесите водят към Конфедерация Украйна.- Но, ако избиването от частната армия на ЦРУ на демократично настроеното население в Украйна продължи, ще последва насрещна частна операция на ФСБ, която ще завърши в Лвов И Европа, май, ПАК ЩЕ БЪДЕ СПАСЕНА ОТ ФАШИЗМА.
75
2
 
11
 
! Отговори
88 Пишко преди 10 години
***, моето момиче, не съм сигурен какви интереси защитаваш, но днес нацията се топи и след още 20г демокрация, просто ще си малцинство в държавата и това не ти го казвам аз защото съм русофил, казват ти го демографите? А кой стимулира *** раждаемост и защо нарязаха хиляди предприятия, защо и кой затваря болници, училища и детски градини - ами сам си отговори. Цяла България я изкупуват на килограм!! Помисли с малката си главичка, както е тръгнало след 40 години ще има ли България.
74
1
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Интереса клати феса(или Тоталната война на САЩ срещу ЕС)1. Началото: - Цялата агресия на САЩ срещу ЕС и еврото започна с банковите кризи в южно-европейските държави предизвикани от ЦРУ и отказ да се подпише търговско споразумение с ЕС.2. Съпровождащи операции срещу икономическата периферия на ЕС:- Садам и Кадафи обявиха, че ще продава нефт срещу евро и ги убиха - Арабската пролет - Сирия Вероятен изход:- Диалогът за Единна Украйна, между Е.С., Украйна и Русия, закъсня поради намесата на ЦРУ и сега процесите водят към Конфедерация Украйна.- Но, ако избива
73
3
 
6
 
! Отговори
киро преди 10 години
До чугоноглавЕй глава бъркаш комунизма с социализма ама нали си сорсоидче глупаво простонотие.:)
72
2
 
11
 
! Отговори
ттт преди 10 години
До алВ Москва няма бедни квартали смешнико, дори едностаен апартамент струва колкото кьща в Бояна, така че не коментирай без да знаеш,живееш в 19 век още