Австрия победи в песенния конкурс на Евровизия

Освен с песента си Вурст/Нойвирт се изяви с акробатика и брада
Обновена: 12 май 2014 12:41 | 11 май 2014 07:30, Анисия Иванова
557

Победителят Кончита Вурст. Снимка Reuters

Австрийският певец Кончита Вурст спечели тазгодишния конкурс "Евровизия" с грандиозната балада "Въздигни се като феникс" ("Rise Like a Phoenix"). Заключителният етап на проявата бе предаван от телевизиите на 45 държави и гледан от около 180 млн. зрители, предадоха осведомителните агенции.

Освен с песента в стил Джеймс Бонд облеченият в женски дрехи Вурст (с истинско име Том Нойвирт) се изяви със своите спортни качества, акробатичност и брада. Той надделя в конкуренция с холандския дует "Дъ Комън люнетс". Трета се класира шведската певица Сана Нилсен.

Още по темата
Това е първата победа на Австрия в песенния конкурс на "Евровизия" от 1966 г. насам. Това ежегодно европейско телевизионно състезание стартира през 1956 г., припомнят агенциите.

Преди финалния етап на тазгодишния конкурс в Беларус, Армения и Русия имаше петиции сред зрителите с настояване сценичната изява на травестита Вурст да бъде "изрязана" или "редактирана" в телевизионното предаване за тези три страни.

По принцип песенният конкурс на "Евровизията" трябва да бъде напълно лишен от политически елемент, отбелязва АП. Според агенцията изпълненията на руските представителки - близначките Анастасия и Мария Толмачови - и на украинката Мария Яремчук не са дали израз на настоящото напрежение между Киев и Москва. Но всеки път, когато Русия получаваше гласове от съседни на нея държави, мнозина от 10-хилядната публика в Копенхаген викаха "у-у-у!".

Още по-силни такива възгласи се чуваха и когато зрителите в Русия даваха високи оценки за представителите на бившите съветски републики Азербайджан, Армения и Беларус.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
4
 
29
 
! Отговори
!!! преди 9 години
ЕВРОВИЗИЯ е лице на Европейския съюз. *** на човешката цивилизация. СОДОМ и ГОМОР !
334
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОВА трябва да го показват по телевизиите след 23,00.Започвам да се радвам че България не участва.
333
10
 
7
 
! Отговори
Емо преди 9 години
Евала за комплексираните коментари. :)
332
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
WAS IST DAS ?!?!:O:O
331
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия еврогейове ще направят и невъзможното,само и само да докажат,че съществува трети пол.*** и свинщината е това.Ама то и свинщина не е,защото и прасетата са мъжки или женски.
330
5
 
26
 
! Отговори
???? преди 9 години
Бе хора, вие луди ли сте !? Много моля, не причинявайте това на детето ми! Дреме ми за Бареков, Бойко, Сергей, Доган и всички останали ! Осъзнайте се! Бива *тия, *** това бие и Азис и каквото се сетите!!! Единственото положително е, че България не участва в еврогейската порнография
329
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евроатлантическата*тия бележи нови върхове.. Да вземем и ние следващата година да пратим азис та да се впишем по добре в евро*тията..
328
0
 
15
 
! Отговори
х преди 9 години
МРЪСЕН ....
327
1
 
21
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 9 години
Ай, честито!!!Вече ще е така, грозни и бездарни ще ни грачат от тв-то щото е модерно.
326
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повръща ми се като го гледам.
325
5
 
10
 
! Отговори
пф преди 9 години
"всичко е нагласено за да продължат да рушат традиционните християнски ценности в европейците"Каза големия христиЕнин дето даже Библията не е прочел(най - важния християнски документ... уж).
324
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре сме бойкотирали тази пародия...всичко е нагласено за да продължат да рушат традиционните християнски ценности в европейците...не знам дали са освирквали Русия, но от там е единственото спасение на този сатанизъм!
323
14
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
Хах и к'ви са на'ще ценности - да тупуркаме по клавишите цял ден колко мразим целия свят - то не бяха гейове, американци, руснаци, европейци, африканци. Ми мразете си, съкращавайте си сами живота, сякаш другите нерви свързани с битовите ви проблеми не са ви достатъчни. Само не знам какво ви пречи човека, че спечелил някакъв изтърбушен конкурс.
322
0
 
5
 
! Отговори
за 378 морзилката преди 9 години
Викаш слави лекето , приятелят на доган и гоце не направи звезда от Азис, Ъ?мухаааа :))
321
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е триумф за *** содомляци! Все едно се връщам хиляди години назад, седнал до нозете на Авраам и гледам тъжната картина на човешките безобразия на Содом и идещият Божи Гняв върху него и върху Гомора! ЖАЛКО Е!
320
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2007 г второ място на гейконкурса беше за украинския травестит Верка Сердючка.За всички еврогейове ще кажа,че вие понеже сте широко скроени затова вървите срещу създателя си майката Природа.Човешкия род е създаден от два пола с цел възпроизвеждане.Всичко останало е извратена природна грешка.
319
2
 
37
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Конкурсът, наречен Евровизия изпраща подсъзнателни съобщения, които като че ли сме длъжни да приемем. Виждаме едно усилие за насърчаване на нова тенденция в света, която се нарича ново определяне на пола. Някъде четах, че след няколко години на децата ни ще е забранено да казват *** и тати, а ще бъдем родител едно и родител две. Егати тъпнята. Драйфа ми се от такива изгъзици. Ай сиктир, масони и всякакви изверги, които се мъчите по всякакъв начин да намалите значението на семейството.
318
2
 
32
 
! Отговори
В. Петков преди 9 години
Западният/ католически /латински цивилизационен модел е отвратителен провал ... срам и позор .
317
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименхай сега пак българите криви, я *** прочети чуждестранните коментари как възприемат кичозното нещо.
316
16
 
2
 
! Отговори
от 366 преди 9 години
До вАсилДори и да бях гей, какво от това? Всеки има право да бъде какъвто си реши. Това, че умея да разсъждавам не определя сексуалността ми. Хетеросексуален съм на 100%.