Украинската централна банка затвори клона си в Донецк

Местни сепаратисти поискали пари и заплашили "да прочистят" отдела
16 май 2014 08:13, Анисия Иванова
12
Украинската централна банка затвори клона си в Донецк
Донецк. Снимка БТА

Украинската централна банка обяви, че е затворила клона си в Донецк и е евакуирала персонала му след заплахи от местните сепаратисти, които им поискали пари, предаде Франс прес.

"Представителите на самопровъзгласилата се Донецка народна република поискаха голяма парична сума в брой и заплашиха в случай на отказ "да прочистят" областния отдел" на централната банка, се казва в изявление на финансовата институция.

"За да се защити животът на служителите ни беше решено да се евакуира персоналът и да се спрат транзакциите" в Донецка област, се казва в изявлението.

Голяма част от Донецка област е под контрола на проруски въоръжени бунтовници. Тя и съседната Луганска област обявиха независимост след референдум в неделя, който бе определен като незаконен от Киев и Запада, отбелязва АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Provadiez преди 9 години
Do Nomer-6-Ti kretene otidi dorosia i se razhodimalkopak posle komentirai,sheti ti se kaje che balgariane v evrosaiuza a v afrikanskisaiuz
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Санкции в действие !Няма да виреят тия банки там .
3
4
 
22
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Ако не ви е ясно,в момента има война срещу Приватбанк на Коломорскии,спонсора на десен сектор. Разбили са им банкомати в Одеса,Запален клон в Мариопул и ограбена инкасна кола. Наложило се е Коломорскии да затвори всичките си клонове в Донецка област. Та това е част от воината срещу Коломорскии
2
3
 
12
 
! Отговори
ю.ю. преди 9 години
А стига бе...верно??? Няма да исказвам мнение--само ще напиша--- 1 е дал отговорът-много точно и кратко.
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия укрфашисти на всичкото отгоре са и нахални: поискали Русия да възстанови 15млд $ заем за да си платят газа.Отива Иванчо при лихваря да му връща дълг посрещнала го жена му, от приказка на приказка оправил я, като дошъл лихваря Иванчо казал - ето ти стоте лева но ми дължиш 200 за технически преглед и пълно обслужване.