За кратко изгубен контакт с наблюдатели на ОССЕ в Украйна, сред тях българи

Групата вече се е върнала в Донецк
Обновена: 29 май 2014 16:02 | 29 май 2014 08:56, Елка Василева
2
За кратко изгубен контакт с наблюдатели на ОССЕ в Украйна, сред тях българи
Снимка: Reuters

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) е загубила за кратко контакт с група свои наблюдатели в Източна Украйна, сред които и българи, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на ОССЕ.

11-членният екип, който пътувал към град Днепропетровск, бил спрян днес на контролно-пропускателен пункт на проруски сепаратисти край село Маринка, в Донецка област. Контактът бил възстановен в 19 ч. (и българско време), когато групата се върнала в Донецк, където е базирана.

Екипът се състои от двама българи, австриец, холандец, финландец, италианец, норвежец, поляк, руснак, словак и американец, уточнява Франс прес. Френската агенция не съобщава 11-имата наблюдатели да са били освободени.

В понеделник вечерта ОССЕ загуби контакт с 4-членна своя наблюдателна група в Източна Украйна, която също била спряна на сепаратистки контролно-пропускателен пункт. Изчезналият екип се състои от датчанин, естонец, турчин и швейцарец, пише БТА.

Вижте повече във видеото


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВСпоред РТ са били 80 на брой. Но да, пуснали са ги... тва ако беше украинската армия щяхме да четем за 80 екзекутирани вместо това...
1
2
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
В НОЩА НА 29 МАЙ В ЛУГАНСК ОПЪЛЧЕНЦИ ЗАЕХА ЧАСТ НА ВЪТРЕШНИТЕ ВОЙСКИ НОМИНАЛНО СЪХРАНЯВАЩИ ВЯРНОСТ КЪМ УКРАИНСКИТЕ ВЛАСТИ.НАД 150 СРОЧНОСЛУЖЕЩИ СА БИЛИ ПУСНАТИ ПО ДОМОВЕТЕ СИ ПРЕДАДЕ КОРЕСПОНДЕНТА НА ,,ИА РЕГНУМ'' ОТ МЯСТОТО НА СЪБИТИЕТО.МАЛКО ПО-РАНО ОФИЦЕРИ ОТ ТАЗИ ЧАСТ САМИ СА ПОТЪРСИЛИ ПРЕГОВОРИ СЪС ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ОТ НАРОДНО- ОСВОБОДИТЕЛНАТА АРМИЯ НА НОА ЛНР, И СА ГИ ПОМОЛИЛИ..............ЗА ИМИТАЦИЯ НА ЩТУРМ. ,,СДАЧА СОЛДАТ-СРОЧНИКОВ ОПОЛЧЕНЦАМ В ЛУГАНСКЕ:ПОДРОБНОСТИ-НОВОСТИ-РОСИИ-ИА REGNUM