Украинският премиер призова ЕС да блокира "Южен поток"

Украйна е надеждна транзитна страна, увери Яценюк
3 юни 2014 16:49, Елка Василева
184
Украинският премиер призова ЕС да блокира "Южен поток"
Снимка: архив, Reuters

Украинският премиер Арсений Яценюк заяви, че Украйна е надеждна транзитна страна, която винаги е изпълнявала задълженията си и призова ЕС да блокира проекта "Южен поток", чиято цел е да бъдат диверсифицирани маршрутите на износа на руски газ, предаде РИА Новости.

Газопроводът "Южен поток" се изгражда през акваторията на Черно море към страните от Южна и Централна Европа.

Още по темата
"Ние призоваваме ЕС да блокира "Южен поток". Украйна е надежден транзитьор, ние изпълняваме и ще изпълняваме задълженията си", заяви Яценюк на заседание на парламента.

По-рано Русия подаде иск в Световната търговска организация по третия енергиен пакет на ЕС. Този документ не разрешава на компаниите, които добиват газ, да бъдат собственици на магистралните тръбопроводи, разположени в района, което създава сериозни препятствия пред проекта "Южен поток", отбелязва РИА Новости.

Президентът на Русия Владимир Путин заяви през май, че Русия възнамерява да изпълни проектите "Северен поток" и "Южен поток", но ако ЕС възпрепятства изграждането на "Южен поток", то Русия ще разгледа други вариант за прокарване на газопровода през страни, които са извън ЕС, припомня руската информационна агенция.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
Само да гледаме Южен поток да не ни заобиколи, както стана със Син поток!Украйна, не може да е сигурна докато я управляват майданисти
127
1
 
9
 
! Отговори
666 - СОЛ ИНВИКТУС преди 9 години
Защо украинците се натискат да ПОЛУЧАВАТ И РАЗПРЕДЕЛЯТ РУСКИ ГАЗ , а ние НЕ !!!!ТЕ ЛИ СА ПРОСТАЦИ И *** ИЛИ НИЕ ???Те които толкова много МРАЗЯТ руснаците искат да разпределят получаваната от тях газ , а ние НЕЖЕЛАЕМ !!!НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ НИ НАПРАВИХА НА *** !!!ОСВЕН НАС ИМА ЛИ ДРУГИ *** КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СА ПЪРВИ НА БАША В РАЗПРЕДЕЛЯНЕТО НА РУСКИЯ ГАЗ ???!!!!Няма нали ??
126
0
 
4
 
! Отговори
fen преди 9 години
Този *** да не иска и ние да се намесим в конфликта им.
125
3
 
4
 
! Отговори
st преди 9 години
Там един англичанин преди 60 години ви беше попитал-защо като сте толкова умни нямате пукната пара и сте бедни.
124
3
 
3
 
! Отговори
st преди 9 години
До Анонимен Вие сте родени простаци българите хехехехххеехе
123
1
 
8
 
! Отговори
BOR преди 9 години
ГАД ДО ГАД, ОБАМИСТ ДО ОНАНИСТ. ХУНТА *** И УБИЙЦИ.
122
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с това рашен, русофили и други глупости. Половин Англия иска да излезе от ЕС, те да не би да са русофили. Тук говорим за нашите национални интереси. Докога ще сме най-бедните. Май че докато свят светува. Аз съм за ЕС, но да има справедливост. Но, ЕС не ни дава справедливост, защото ние тук у нас нямаме спреведливост.
121
1
 
5
 
! Отговори
кондю преди 9 години
от 2007 година ви баламосват с този прословут Южен Поток ... и ще си остане само на хартия.
120
18
 
3
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААААА.... преди 9 години
БРАВО НА УКРАИНЦИТЕ!!!Южен поток , наистина ще се окаже заложник на мира в Украйна!По дълга на Украйна са приведени само некакви 75-млн.дол. на Русия .Другите ....после ха,ха,хааааааааааа...КАТО ПОЧНЕ ПУТИН ДА СЛУШКА!ЩОМ И ОБАМА Е ТУКА РАБОТАТА СЕ ЗАПИЧА.....НОМЕРАТА НА ПУТИН , НЕМА ДА МИНАТ!Гаранция!!!
119
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шопе:Пиши тука само когато си трезвен, че да не те привикат в американското посолство и да искат да им върнеш парите.
118
1
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До 162Ха-ха от Украйна ще имаме полза,колкото от таралеж в гащите!Хохлите са хора подли и страхливи,но с бомбастично самочувствие,на тях не може да се разчита.Вижте Кличко как го увърта за мача с К.Пулев!Като е толкова силен, да излезе и го разбие!Да,ама не!Типичен хохъл! В никакъв случай не трябва да се обвързваме с Украйна-да се оправят сами!
117
0
 
23
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Да живее Русия, слава на президента Путин!
116
16
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
*** е решил, че е налял малко пари след провала на изборите. Няколко дни бяхте замлъкнали, сега пак замучахте в един глас, руските ***. Корабът ви бавно потъва, намучете се на воля преди края.
115
17
 
5
 
! Отговори
до 161 преди 9 години
Смъртта ще е за московската хунта, а като изгонят и последния руски бандит от Украйна ще влезнат и в ЕС и в НАТО. Българския интерес е да сме на страната на Украйна, а мечката да си ръмжи в азиатската бърлога колкото иска.
114
2
 
21
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Смърт за хунтата!Украина не може да бъде в ЕС!
113
25
 
4
 
! Отговори
Да живее Америка преди 9 години
Вечна слава на господин Обама, който натика пияната мечка в Чукотка.
112
1
 
10
 
! Отговори
Ivan преди 9 години
До РумбоНяма да ги приемат, не се притеснявай. Това е игра на котка - мишка за сега. Турция е от 20 години е асоциирана с ЕС и още не е приета.
111
0
 
4
 
! Отговори
Ivan преди 9 години
До АлександърАлекс, както казват руснаците: Начал за здравие а кончил за упокой! Какво искаш да кажеш? Те нека се избиват, а ние ще гледаме ли?
110
1
 
30
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
"Украйна е надеждна транзитна страна"-Е това е вицът на деня!Толкова са надеждни,че само проблеми на Европа,че и света създават!Ама нека ги приемат в Евросъюза,да им сърбат попарата!Заради техните прищевки,да страдаме ние пък и не само.***,да се оправят сами!
109
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този пъпчив плешо какво общо има с Южен Поток? Може би плевнята да му предложи реверсивна система (той е спец по тая част).