Украинският премиер призова ЕС да блокира "Южен поток"

Украйна е надеждна транзитна страна, увери Яценюк
3 юни 2014 16:49, Елка Василева
184
Украинският премиер призова ЕС да блокира "Южен поток"
Снимка: архив, Reuters

Украинският премиер Арсений Яценюк заяви, че Украйна е надеждна транзитна страна, която винаги е изпълнявала задълженията си и призова ЕС да блокира проекта "Южен поток", чиято цел е да бъдат диверсифицирани маршрутите на износа на руски газ, предаде РИА Новости.

Газопроводът "Южен поток" се изгражда през акваторията на Черно море към страните от Южна и Централна Европа.

Още по темата
"Ние призоваваме ЕС да блокира "Южен поток". Украйна е надежден транзитьор, ние изпълняваме и ще изпълняваме задълженията си", заяви Яценюк на заседание на парламента.

По-рано Русия подаде иск в Световната търговска организация по третия енергиен пакет на ЕС. Този документ не разрешава на компаниите, които добиват газ, да бъдат собственици на магистралните тръбопроводи, разположени в района, което създава сериозни препятствия пред проекта "Южен поток", отбелязва РИА Новости.

Президентът на Русия Владимир Путин заяви през май, че Русия възнамерява да изпълни проектите "Северен поток" и "Южен поток", но ако ЕС възпрепятства изграждането на "Южен поток", то Русия ще разгледа други вариант за прокарване на газопровода през страни, които са извън ЕС, припомня руската информационна агенция.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
15
 
! Отговори
Ivan преди 9 години
Късно e да призоваваш, Яйценюх! Мандалото хлопна!
107
2
 
16
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"До тъпия NoxСлед 3 св война няма да остане нищо."Чакай бе, аз ли ще доведа нещата до трета световна?Или е САЩ, които дестабилизират целич свят в опит да си задържат още малко носа над водата преди да фалират?И да, предпояитам ама нищичко да не остане пред алтернативата "Америка винаги да водят на световната сцена" (из скорояната реч на Обонго).
106
0
 
21
 
! Отговори
Loshko преди 9 години
Видяхме ги колко са надеждни.
105
3
 
4
 
! Отговори
Хаспел преди 9 години
До 147 A ти пък колко си умен ..... ТОВА цял ЖИВОТ само ХОЛИВУДСКИ ФИЛМИ да ГЛЕДАШ - тежко е ....Желиран , ЛОЯСАЛ МОЗЪК . Дори и да се ИЗПОЛЗУВА ВОДОРОДНО ТЕРМО-ЯДРЕНО оружие , НЯМА ДА Е КРАЯ на СВЕТА . США не са БЕЗСМЪРТНИ , колкото и КОКАИНОВИТЕ ИМ ГЛАВИ РОЖБИ НА ИНЦЕСТ И ДА ГО ВЕРВАТ - Със стратегически удар който ТЯХНИТЕ СМЕШНИ ПЪРДИВО-РАКЕТНИ ШИТ(SHIT)ОВЕ нема да усетят дори - ТЕ СА В ПОЗИЦИЯ ПАРТЕР Всичко , ако се наложи може да се реши за 20 минути МАКСИМУМ
104
1
 
18
 
! Отговори
е и до кога преди 9 години
До кога ние ще бъдем прецакваната 99-дупка на кавала в *** ЕС?Големи сме мазохисти.
103
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яценюк, преследва интересите на Украйна и е напълно прав от тази гледна точка. По никакъв начин не можем да му се сърдим, макар че на путинофилството му се иска този човек никога да не се е раждал. От друга страна има достатъчно платени руски бандюги мародерстващи из Украйна и никак няма да им е трудно да докажат на Яценюк, че Украйна не е надеждна транзитна страна. Единственото което засега спира тези хора е желанието на Москва да не се лишава от приходи и то в момент когато води война с Украна
102
0
 
3
 
! Отговори
До Кратушка преди 9 години
Кратушка, БКП и Витоша , според вас ПОЛЕЗЕН ЛИ Е ПРИЗИВА НА ЯЦЕНЮК ЕС ДА СПРЕ ЮП?КАКВО ПЕЧЕЛИ ИЛИ ГУБИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТОВА ?
101
2
 
8
 
! Отговори
Александър преди 9 години
До КрадушкаБългарите сме класици в пребоядисването. Откога, ти специално, така намрази фашизма? Хамелеонче си, момчето ми, хамелеонче. Този газопровод е нужен на няколко европейски страни, а най-много на България. Народът ни казва "Ти го кръщаваш, а то пърди!". Колкото до украинците, аз не ги различавам от руснаците, при все, че съм живял години в Русия. Те ще се оправят, ще избесят главатарите на бандата! Боже, пази Украйна! Боже, пази Русия! И не забудь про болгар!Почти по Франсоа Вийон...
100
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинския какъв зове какво?!Аман от психоболни в медиите!
99
13
 
4
 
! Отговори
vitosha преди 9 години
най-голяма полза от тръбата ще има за дебелото успяло момченце и неговите ментори. за тъпите селяни дето по цял ден се пънете тук, ще остане един среден. Вие сега дървата се чудите как да платите, селяци, за газ ли да говорим.Жалки андрешковци, пак си гласувайте за дйепесе-то и червените гейчета с украйнски корен.
98
2
 
22
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Да направим референдум за Южния П. през октомври и да видим какво ще каже народа.....
97
2
 
9
 
! Отговори
Към Крадушка преди 9 години
Крадушка , имам си обективен критерий за платен форумец - видя ли ключови думи като рашки, ***, ***, от едната страна и - кончита, гейевропа, и т.н. - ето ти платен ***!Темата е "Бандита Яценюк иска да прецака България и казва на ЕС как да стане" , а ти имаш готов отговор- *** и опорни точки на комунистите...Кажи според теб ПРАВ ЛИ Е ЯЦЕНЮК ? И какви ще са последствията за БЪЛГАРИЯ от спирането на ЮП.
96
2
 
17
 
! Отговори
за 134 преди 9 години
САЩ искат целия свят и нов световен ред, без национални държави. Да командват планетата, след зверско обезлюдяване и намаляване на популацията. Накратко - планетарен частен капитализъм с един диктатор.
95
2
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До БКП /133/Боже, колко хубави неща имаше написани в тази програма! А тя се оказа спукан ***. Българите никога не са гласувализа НАТО и за ЕС! Ясно или да ти го повторя, за да те влезе в ***! Хайде, млък!
94
2
 
17
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"САЩ иска да прекъсне връзката Азия - Европа чрез марионетно правителство в Украйна. Това е единственият им шанс да оцелеят, забравихте ли, че последният им бюджет едва го натъкмиха? Пред нечуван фалит са. Спасението им е само ако противопоставят ЕС на Русия и прекъснат търговските пътища през Украйна. Най добре ще им се отрази трета световна, тогава ще се измъкнат за кратко."Те това е!
93
17
 
3
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Киро--132 ;Колко ще ни струва и колко ще печелим от Южен поток.Колко от тръбата ще притежаваме.Май ще ни остане само СРЕДЕН ПРЪСТ. В момента ЕС защитава нашите пари и интереси от Русия.Русофилите са готови да си дадат *** на любимата им Русия.Заминете за Русия че да се отървем от вас.Аман от предатели..
92
8
 
2
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До ДО 106--120 ;На изборите 1997 г 63% от Българите гласуваха за програмата на СДС ,която включваше :ВЛИЗАНЕ В НАТО И ЕС. ХАЙДЕ МЛЪК.
91
2
 
17
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Украинците се надяват да използват местоположението си за да смучат от газопровода. Няма как да се развие мечтата им. Русия следва интересите си и ще ги постигне по един или друг начин. България има голяма полза от Южен поток, защото ще печели, ще бъде по-значима и ще бъде по-независима в отстояване на интересите си.
90
3
 
20
 
! Отговори
за 126 и 127 преди 9 години
Миличките!! Как само сте се загрижили за парите на руснаците! Я не ми пробутвайте приказки за малки деца. САЩ иска да прекъсне връзката Азия - Европа чрез марионетно правителство в Украйна. Това е единственият им шанс да оцелеят, забравихте ли, че последният им бюджет едва го натъкмиха? Пред нечуван фалит са. Спасението им е само ако противопоставят ЕС на Русия и прекъснат търговските пътища през Украйна. Най добре ще им се отрази трета световна, тогава ще се измъкнат за кратко.
89
13
 
5
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Анонимен--109 ;Заради такива РУСОФИЛСКИ *** като тук присъстващите.