Заподозрени крадци в Пакистан твърдят, че в полицията им отсекли ръцете

Били заподозрени, че крали кабели и мобилни телефони
3 юни 2014 10:06, Елка Василева
25
Заподозрени крадци в Пакистан твърдят, че в полицията им отсекли ръцете
Лякуат Али и Гулам Мустафа в болницата. Снимка: Reuters

Двама заподозрени за кражби в Пакистан се оплакаха пред Ройтерс, че полицаите отсекли левите им ръце заради подозрение, че са крали електрически кабели и мобилни телефони.

38-годишният Гулам Мустафа и 42-годишният Лякуат Али твърдят, че полицаите използвали за целта голям касапски сатър.

"Четирима или петима полицаи ме натиснаха и ми отсякоха ръката. Припаднах от болка", каза Гулам в болницата в Бахавалпур, провинция Пенджаб.

Двамата били арестувани преди 8 дни, след като местни жители им отправили фалшиви обвинения за кражби и ги предали на полицията. "Там ни биха и измъчваха, а в петък ни отрязаха и ръцете", добави той.

Полицията оспорва версията на двамата и заяви пред Ройтерс, че те сами отрязали ръцете си с бръсначи в опит за самоубийство.

Според Ройтерс обаче не е ясно как те са могли да сторят това с обикновени бръснарски ножчета.

От болницата пък твърдят, че обвинените били докарани от двама полицаи 8 часа след отрязването на ръцете и след като загубили много кръв. "Това не могат да бъдат самонанесени рани, а е използвана брадва или подобен инструмент", каза шефът на спешното отделение, цитиран от Ройтерс.

Ръката на Гулам била напълно отрязана и придружаващият полицай я носел в найлонов плик. Китката на Лякуат все още висяла полуотрязана на мястото си и лекарите с операция се опитали да я пришият, но едва след няколко седмици щяло да се разбере дали той ще може някога отново да я използва.

Според полицията двамата крадци били заловени на местопрестъплението от местните жители и били пребити, но накрая полицията едва ги спасила и ги откарала в болницата. Там жените и други близки посетили Гулам и Лякуат, като им донесли храна, дрехи и бръснарски ножчета, с които двамата после си прерязали китките, е полицейската версия.

Ройтерс припомня, че в редица селски райони на Пакистан рязането на ръцете на крадци е норма от шериата – ислямското законодателство, която все още се практикува.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука най-трудно се доказва кой крадял, кой не, кои крадели, кои не. За по-лесно, потърпевшият е отсъждан за виновен. Защото все пак трябва да се отчита дейност. А дейността под масата е тема-табу.
11
0
 
3
 
! Отговори
И така зле, и иначе преди 9 години
Ако у нас започне да се прилага подобно наказание за такива престъпления, хазната ни съвсем ще закъса - нали, като останат инвалиди без ръце, ще трябва да им се отпусне пенсия, а също и финансови средства за личен асистент. За чаветата им пък ще трябва да се предвидят още бонуси, като за дечица на инвалиди.
10
0
 
7
 
! Отговори
Лала преди 9 години
Мюсюлманска му работа! Примитивна!Да се колят в държавите си да не идват тук, 500 години стигат...Те дано всички се избият..!
9
1
 
15
 
! Отговори
бъдещ мюмюн преди 9 години
След като ги видях *** светски закони, вече сериозно обмислям шериатските. Береш кабели - лявата ръчичка, обираш бабички - отиде и дясната! Съвсем не ми звучи зле де.
8
0
 
8
 
! Отговори
Бобсън преди 9 години
Предлагам на *** и десния крак да махаме за бонус.
7
1
 
15
 
! Отговори
Красный Кольо преди 9 години
Това ако го направиме в България 70% от населението ще бъде с 80% процента инвалидност.... В България има само ***(циганье) хомосексуалисти и айдуци нормалните са застрашен вид!!!
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** краде един кабел за прехрана оня краде данаците не бащати резерва на държавата расхожда новия мерцедес за стойност 500,000
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До1 на тебе несати виновни *** виновниса ония дето не вкараха осем милона в релси
4
0
 
19
 
! Отговори
НЕновините преди 9 години
Нашите братя *** са дълбоко възмутени от тази нехуманна постъпка!! Настояват движението за права и свободи на Пакистан да излезне с декларация осъждаща това деяние.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"крали", абе мозъци пише се "крадяли"
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и да видим глада ли е по силен или тока.. :)
1
0
 
28
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Същото наказание е подходящо и за нашите ***, при второ провинение и десните и нека крадат после:)