Абдел Фатах ас Сиси положи клетва като президент на Египет

Западът се отнася критично към мерките му
Обновена: 8 юни 2014 14:14 | 8 юни 2014 14:05, Анисия Иванова
15
Абдел Фатах ас Сиси положи клетва като президент на Египет
Снимка БТА

Бившият шеф на египетската армия Абдел Фатах ас Сиси положи клетва днес като президент на страната с 4-годишен мандат, предаде Асошиейтед прес.

На церемонията в Кайро имаше слабо присъствие на гости от западните страни, които се отнасят критично към мерките на египетското ръководство за потушаване на съпротивата след свалянето на ислямисткия лидер Мохамед Морси от армията миналата година.

Още по темата

Ас Сиси спечели с огромно мнозинство президентските избори миналия месец. Той обеща стабилност на египтяните, уморени от 3-годишните кървави размирици в страната след свалянето на автократичния президент Хосни Мубарак, и те масово гласуваха за него, въпреки протестите на ислямистите.

59-годишният кадрови военен от пехотата положи клетва пред върховния конституционен съд в сградата му в южно предградие на Кайро.

Днешният ден бе обявен за национален празник и в столицата са взети строги мерки за сигурност с масирано присъствие на войници и полицаи по улиците на столицата. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
дедо Йов преди 9 години
Браво на египетските военни - достойни хора, не като нашата разбита армия от тюфлеци!Свалиха мюсюлмански братя и ги забраниха - сложи се край на шериатската диктатура!Хора на място а не *** фанатици с промити мозъци, съсипаха държавата! От туристическа дестинация тая фанатична *** превърна пирамидите в обори за камилите!По добре диктатор с твърда ръка съответно подредена държава, а не "демократично" правителство членовете на което ги е страх да излязат от резиденциите си!
12
2
 
0
 
! Отговори
essed преди 9 години
Нов "Хосни Мубарак" диктатор!
11
0
 
9
 
! Отговори
СОЛОМОН ПАСЕ /ТРЕВА/ преди 9 години
Западът се отнася критично към мерките му- МАЙНАТА МУ НА ЗАПАДА!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BRAVO CICI BOI KRAVARITE PO TYPITE TIKVI VYN OT EGIPET I VSICHKO SHTE E OK
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на египетските военни - достойни хора, не като нашата разбита армия от тюфлеци!Свалиха мюсюлмански братя и ги забраниха - сложи се край на шериатската диктатура!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Izdynixa se kravarite izdynixa se i tuk se izdynixa kato bombeta.Vij nikyde ne gi iskaat veshe v toq svqt
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още еди трън в петата на Обама
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Prilicha mi na edin ot stolipenovo. Ako svali vratovrazkata i obleche nemojesh gi ralichi
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TI NE BYDI TOLKOZ UPORIT ZASHTITNIK NA USA ARABSKATA VONQ NARESHENA PROLET DETO DESTABILIZIRA VSICHKI ARABSKI STRANI I IM NANESI NEPOPRAVIMI SHTETI E USA CRU KOLKOTO I DA NE TI SE ISKA NA TEB E FAKT,TI SPECIALNO KOLKOTO TI PLASHAT DA TVYRDISH OBRATNOTO
4
1
 
6
 
! Отговори
3 преди 9 години
Най добре ще е на всички журналисти занимаващи се с политика, да им бъде даван по един компас който ей, така да си стои на бюрата им, до компютрите в офисите и винаги да им напомня, че има още три посоки на този свят - Изток, Юг и Север , освен любимият им Запад.И всяка една от тях е толкова важна колкото и всяка друга !!!
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V EGIPET BRADCHED POSOKOTA E SAMO EDNA MRYSNA I MNOGO SMRADLIVA -USA CRU
2
1
 
5
 
! Отговори
2 преди 9 години
Светът според вас, само 3 посоки ли има ? Или във вашия случай даже само една ;)Накъдето духа политическия вятър. Но, да не забравяме, че вятъра е непостоянно нещо и често на няколко десетки години сменя посоката си и то често в съвсем противоположната посока ;) И ако не ме лъже чувството, а то никога не ме е лъгало сега започва да се променя посоката на вятъра. Или тези които ви плащат да пишете пропаганди (а пък вие през това време си мислите, че правите сериозна журналистика) не мислят така
1
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 9 години
Не, че толкова ме интересува Египет, но ме подразни подзаглавието - Западът се отнася критично към мерките му.Нашите ( и не само ) журналисти пишат каквото им кажат шефовете и тези над тях които дават парите и дърпат конците.Тези които имат интереси.Последните 20 години тихомълком и съвсем така "невинно" промиха мисленето на цял един народ. Но да се върна към статията - Западът какво мислел :)))))))) , а Изток няма ли за вас бе, господа, псевдожурналисти и мислители ?