Меркел съжалява за спада на доверие между Германия и САЩ

Ние имаме очевидно различни гледни точки, отбеляза канцлерът
12 юли 2014 18:35, Красимир Ангелов
175
Меркел съжалява за спада на доверие между Германия и САЩ
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел изрази съжаление от спада в доверието между САЩ и Германия след разкритията за подозрения в шпионаж, предаде Франс прес.

"Идеята, че трябва да се питаме, когато работим заедно, дали този, който е срещу мен, работи, може би, в същото време за някой друг, за мен не е отношение на доверие", посочва Меркел в интервю за обществената телевизия ZDF, което е записано и ще бъде излъчено утре.

Още по темата

"Ние имаме тук очевидно различни гледни точки и трябва да водим диалог", допълва Меркел. Тя посочва, че се надява да има "естествено промяна" в поведението на САЩ.

"Не живеем в епохата на Студената война, когато всеки е изпитвал недоверие към всеки", казва още германският канцлер. "Мисля, че тайните служби на 21-и век трябва да се съсредоточат върху важните неща и ние работим в много тясно сътрудничество с американците. Желая това да продължи", заявява Меркел.

Канцлерът за пореден път отхвърли каквато и да е идея да се поставят под въпрос преговорите по договора за трансатлантическа свободна търговия заради шпионската афера.

В петък САЩ дадоха ясно да се разбере, че не оценяват положително реакцията на германските власти по шпионската афера, която накара Берлин да поиска шефът на американското  разузнаване в Германия да напусне страната.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do Turchin 13!Nemu obrashtaite vnimanie na tova pishleme, cheta prostotiite mu i podrazbiram che e platen,kakto se chuva zaplashtaneto im ot razliolqnata im Partiika Ataka e bilo pica sutreshni kafeta i promivane na mozaci ot strana na Hitriq im Volen! Kato porasne shte razbere che e bil izpolzvan i shte ima da pusuva komandvashtata im lisica...
72
1
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Договорa зa СВОБОДНA ТЪРГОВСКA ЗОНA фaктически сливa Европa и СAЩ икономически, товa е изключително вaжно, кaкто Кaнцлерa е подчертaлa! Остaнaлото е бош лaф.
71
0
 
1
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Кво бе сине се хвана за карабината на ястреба чак нещетисе да я пуснеш
70
4
 
4
 
! Отговори
Турчин 13 преди 9 години
До АТАКИСТНие турците в България сме едни от най-чистокръвните, внуци сме на Селчукските турци - осмователи на първата турска държава в Анадола, в региона на Коня! За първи път идваме на тези земи в периода 1440 - 1480 година, след междуродова война с Фатих Султан Мехмет - Завоевателя, който обединява двете турски държави в една!
69
0
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Гутен Морген камарад Меркел ! Никога Германия не може да има общи точки с Съветските Американски Щати . Още в ГДР е трябвало да си се уверила в това . Виж съдбата на Реза Пахлави , Садам , Кадафи , ген Нуриега , Янукович , Мохамед Морси и .....................................
68
2
 
4
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Ха сега си дойдохме на думата аз съм Турчим а не потурчен и несъм дупедавец като теб
67
4
 
1
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Преди малко пишеше че сме поТурчени а сега от Турски произход а след малко кво ***
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уж е жена, а само тя имаше та$аци да изгони американеца от държавата си и да арестува ортаците му- другите се правят на приятно разсеяни и на никой не му стиска да вземе решение, което да го постави в положението да го съдят западните жопализци и жидовските им отрочета. Добре, че беше Сноудън, че да им покаже, колко голямо е лицемерието на американеца . Меркел има защо да се съмнява в тях, но колко са нагли че да изразят недоволство, за това, че са ги разобличили като предатели... нещо БГ има в
65
3
 
6
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
До АТАКИСТ"Ако искаш ще ти докарам женската част от фамилията където кажеш."Ха така - само един шамар ти беше достатъчен да поумнееш поне колкото мадагаскакарски макак! Щом агата ти казва да му я докараш жена си, ще му я докараш дето ти каже! Не ми се мотай под краката, че досаждаш! Вече ти казах - за теб рязана карабина няма, ще се чешеш с неокастрен клон!
64
3
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Тук *** от турски произход са като ужилени. Нещо да съм ви нагрубил първи аз, че да скачате отгоре ми? Да е.а майка ви рязана скапана смешна. Ще дойде и вашият ред, когато ще се промени конституцията и ще има задължително гласуване и и Доган заедно с ибрикчийските си ***-гасоподаватели...тоест вие няма повече да определяте съдбата на 5 милиона българи.
63
11
 
3
 
! Отговори
67 преди 9 години
НАТИСКАЙТЕ МИНУСИ!ИСТИНАТА БОЛИ, НО ТОВА Е ИСТИНАТА!Русните не стават и за дръжка на мотика!
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do Atakista!Alo ei maloumnika, pishesh samo za rqzani chlenove, qvno Mestanskiq bahur vie aresal i nemojete da go zabravite!
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
атакисте,нали вие срещу заплащане крепихте правителството на доган,затова ви биха шута на изборите
60
5
 
1
 
! Отговори
турчин преди 9 години
До атакист,колко си *** кой ти пише на кого одговаряш шебек
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в германия има 6 млн турци и араби и още толкова балканска ***. има безброй ислямистки секти и организации. вечер по Мюнхен или Нюрнберг ако се разходиш германец не можеш да срещнеш, все ***. за руската агентура съм съгласен, те там са си като вкъщи, правят си каквото искат, като тук, отзовани руски шпиони няма. навремето олег калугин в спомените си беше писал че германците са им в кърпа вързани
58
3
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 69А, да, извинявай. Твоята неграмотност е като "здрасти". Добрееее! Та к'во майка си рязана сънуваш? Ако искаш ще ти докарам женската част от фамилията където кажеш. Само те искам и теб там!
57
1
 
6
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 9 години
До атакист, абе Българо предател ако обичаше България колкото мразиш ТУРЦИ сега нямаше дате храни Европа
56
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 63Германските учени са работели насила за Русия, десетилетия след войната!Не забравяй, че и Източна Германия е под Руско робство до 1989 година, всички те са роби на Русия, и когато падна Берлинската стена, на Русия и спадна въздуха, и руснаците изпиха по чаша студена вода!
55
2
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 62Гълъбче, точно ей такива отворени *** *** като теб най- ми харесват да се правят на отворени и после да си тръгват ***.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do qstreb!Izcidiq taq kuha gassska!