Открити са двете "черни" кутии на разбилия се самолет

Досега са намерени 121 тела
Обновена: 18 юли 2014 10:59 | 18 юли 2014 10:00, Елка Василева
140
Открити са двете "черни" кутии на разбилия се самолет
Снимка: БТА

Открита е втората "черна" кутия на разбилия се малайзийския самолет в Източна Украйна, съобщи Ройтерс, цитирайки своя тв оператор на мястото на катастрофата.

Още снощи проруските сепаратисти съобщиха, че са намерили едната от "черните" кутии със записи на бордовата информация.

Още по темата

Самолетът на Малайзийските авиолинии, който се разби в Украйна, е преминал технически преглед по-рано този месец, никакви проблеми не са били установени, съобщиха междувременно от авиокомпанията. В комюнике на Malaysia Airlines се посочва, че „последният технически преглед е извършен на 11 юли 2014 г.“. „Самолетът е бил признат за изправен“, се посочва в документа. Следващият технически преглед на самолета, който е бил в експлоатация от 17 години, е бил планиран за 27 август, пише Интерфакс.

Спасителни работници, полицаи и дори миньори, които не са на смяна, претърсват тази сутрин района на катастрофата на самолета в Източна Украйна, при която загинаха 298 души, съобщи Асошиейтед прес. Те търсят тела и отломки.

Журналист на АП лично видял тела и човешки останки, разпръснати по полето край село Розсипне, на около 4 км от мястото на катастрофата.

До момента са открити 121 тела, съобщи днес пресслужбата на украинската Държавна служба по извънредните ситуации, цитирана от ИТАР-ТАСС. В спасително-издирвателните работи участват 95 души и 18 единици техника.

Причината за катастрофата засега остава неясна, пише БТА.

Американски разузнавателни служби твърдят, че самолетът е бил свален от ракета "земя-въздух", но все още се опитват да открият кой е изстрелял ракетата.

Двете страни в украинския конфликт взаимно се обвиняват за свалянето на самолета, посочва БНР. Опълчението в Източна Украйна заяви, че няма на въоръжение зенитни комплекси "Бук". Шефът на Службата за сигурност на Украйна Валентин Наливайченко съобщи за прихванати от украинското разузнаване телефонни разговори между служители на руското военно разузнаване, в които се признава, че сепаратистите са свалили пътнически самолет.

По информация на руското министерство на отбраната в района на катастрофата на малайзийския самолет се намират подразделения на въоръжените сили на Украйна, които са въоръжени със зенитни комплекси от типа "Бук-М1". Освен това в небето над Донецка област постоянно има бойни самолети на украинските военновъздушните сили, оборудвани с различни типове ракети, казаха в руското министерство. Оттам допълват, че средствата за противовъздушна отбрана на Русия  в граничните с Украйна райони вчера не са работили.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление и тази катастрофа ще се повлияе зле на туризма ни!
13
3
 
18
 
! Отговори
76543 преди 9 години
Този път украинците са прави в недоумението си: "Ситуация с малайзийским Боингом выглядит весьма странной. Украина закрыла воздушное пространство над ДНР и ЛНР и оповестила об этом весь мир. Каким образом "Боинг" оказался в запретной зоне - неясно."
12
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин трябваше да бомбардира Киев докато капитулират.
11
8
 
37
 
! Отговори
draguno7.62 преди 9 години
Американските служби знаят кой е свалил самолета , но още умуват кого да набедят .
10
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пределно ясно е, че това е дело на киевските проамерикански терористи. Преди няколко дни изстреляха снаряд по руска територия, целейки да разпалят военен конфликт (подтиквани и от задокеанските си господари), сега свалиха пътнически самолет и убиха близо 300 души. Но какво са за тези изверги и убийци някакви си триста души? Те избиха сто човека в Киев, за да заграбят властта, изгориха живи 40 души в Одеса, а в източна Украйна вече са избили над хиляда граждани, под предлог, че са 'терористи'....
9
27
 
4
 
! Отговори
Hitman преди 9 години
Добър българин = мъртав българинНека всички българи станат добри!
8
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потрошенко може да изтегли армията от Източна Украйна и да сключи мир като се откаже от Източна и Южна Украйна в полза на Русия.
7
29
 
5
 
! Отговори
Hitman преди 9 години
Крайно време е да завали "Град" и да зашуми "Бук" от Шабла до Петрич...докато има жив българин, планетата ще страда и ще е заразена. Тази глупава нация трябва да изчезне...
6
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Са ще изтрият кутийте или ще ги презапишат с некви вицове и ще излезе, че пилота е бил пиян и е разбил самолета докато е мандръцал стюардесата върху пулта за управление
5
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, че всичко на изток от Полша е крадливо, славяно-*** гето си е ясно. Само не е ясно защо толкова много българи робуват на това гето.
4
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американски разузнавателни служби твърдят.... - вече звучи като тъпашките им криминални сериалки
3
4
 
25
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
"Американски разузнавателни служби твърдят, че самолетът е бил свален от ракета "земя-въздух", но все още се опитват да открият кой е изстрелял ракетата."Това целия свят се опитва да го разбере, защото след това ще разберем ще има ли трета световна война срещу руските терористи или ще се окаже ужасна грешка на украинските сили и ще се разминем само с едно типично американско извинение.
2
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От славяно-свински *** друго освен ликвидиране на цивилно население не може да се очаква. Във войната са ясни: винаги от губеща страна. Но на 100 срещу един ги бива.
1
2
 
42
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Остава въпроса защо въздушното пространство там не е било затворено преди това.Украинците много добре знаят, че им взеха "Бук" преди няколко седмици. Армията там е наборна и е възможно сред бунтовниците да има такива, които са работили с такъв ЗРК. Два дена преди смъкването на този самолет им смъкнаха отвисоко Ан-26.Не обвинявам бунтовниците, защото там принципа е "Стреляш пръв и оцеляваш".Кой си зарови главата в пясъка?Кога ще се признае официално, че там се провежда ВОЕННА операция?