Путин: Украйна е отговорна за разбиването на Боинга

"Тази трагедия нямаше да се случи, ако на тези земи имаше мир"
Обновена: 18 юли 2014 10:35 | 18 юли 2014 08:16, Елка Василева
125
Путин: Украйна е отговорна за разбиването на Боинга
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин смята, че Украйна носи отговорността за вчерашната катастрофа на самолета на Малайзийските авиолинии, при която загинаха 298 души.

"Несъмнено държавата, над чиято територия това е станало, носи отговорността за тази страшна трагедия", каза руският държавен глава късно снощи. Той заяви това на съвещание по икономическите въпроси, което предложи да започне с минута мълчание в памет на жертвите на катастрофата, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

"Тази трагедия нямаше да се случи, ако на тези земи имаше мир, ако не бяха възобновени бойните действия в Югоизточна Украйна", заяви Путин.

Той нареди на руското правителство да направи всичко за подробно разследване на случилото се. Трябва да направим всичко, което зависи от нас, така че обективната картина на случилото се да стане достояние и на нашата общественост, и на обществеността на Украйна, и на целия свят, каза руският президент.

Той подчерта, че случилото се е "напълно недопустимо" и никой няма право да го подмине, без да бъдат направени съответните изводи и без да се получи обективна информация.

Путин каза, че вече се е разпоредил руските военни ведомства да окажат необходимата помощ в разследването "на това престъпление".

Междувременно руското министерство на отбраната изрази съмнение в изявленията на Киев, че вчера украински самолети не са стреляли по въздушни цели.

Изявленията на Киев, че зенитни ракетни комплекси или военни самолети на Украйна вчера не са стреляли по въздушни цели предизвикват сериозни съмнения, заявиха за ИТАР-ТАСС от пресслужбата на министерството.

Оттам са подчертали, че за толкова кратко време не е възможно да се направи толкова еднозначен извод в условията на ожесточени боеве в даден район. Подобни изявления, които имат сериозни юридически последици, изискват всестранно разследване, подчертаха в руското военно ведомство.

По информация на руското министерство в района на катастрофата на малайзийския самолет се намират подразделения на въоръжените сили на Украйна, които са въоръжени със зенитни комплекси от типа Бук-М1. Тези комплекси са способни да откриват въздушни цели, отдалечени до 160 км и да ги поразяват в целия диапазон от височини с обсег от над 30 километра, предаде ИТАР-ТАСС.

Освен това в небето над Донецка област постоянно има бойни самолети на украинските ВВС, оборудвани с различни типове ракети, казаха от руското министерство.

Във връзка с появилите се инсинуации, свързани с действия на руските въоръжени сили в граничните с Украйна райони, от руското военно ведомство заявиха, че вчера средствата за ПВО на Русия в този район не са работили, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
no0ne преди 9 години
САЩ ви замазва очите с л**на и все още има хора, които не могат и няма да го проумеят поради своето невежество и дезинформираност...
72
1
 
5
 
! Отговори
the voice преди 9 години
Не е възможно да има такива като тук плюещите против Русия. И същевременно толкова прости хора които не си задават никакви въпроси. КОМУ Е ИЗГОДНО ТОВА. Защо Путин ще сваля самолета???????? И сега всички смятат че русия има пръст...Защо за бога *** прости. Ционистката *** е в основата...това са техни похвати.Русия завзема пазари в Лат Америка и се ориентира към Азия ...това е проблем за ционистите. Те искат Русия на колене за да ползват ресурсите й. Елементарно
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има поговорка- където си мерят х... да не си показваш д..то
70
16
 
6
 
! Отговори
хх преди 9 години
Доказателствата сочат към едно: подкрепяните от Русия сепаратисти са свалили Боинга. С това конфликтът преминава на следващо ниво.Това ниво със сигурност не е по-добро, и със сигурност не е такова, че да може да се предвиди какво предстои. Напротив, ситуацията излиза изцяло извън контрол.Това вече не е един замразен конфликт, който предизвиква конфронтация Запад-Изток, но преди всичко се разглежда на регионално равнище. Сега вече говорим за проблем на международно ниво, защото на борда на Боинга са се намирали много пътници от западните държави.
69
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освободители на България руснаците?! Ами разбира се, трябвало е да станем тяхна република, само Германия ни спасява! Русия === Щатите. Без разлика. Империи на злото.
68
19
 
9
 
! Отговори
Do... преди 9 години
Путин е най-големия *** на света, но за това пък с най-чистия ***. Като гледам как го лижете направо лъщи !! :))) Смешници
67
12
 
9
 
! Отговори
Божо преди 9 години
путин е най-демократичния диктатор !!! путин е най-високият дребен човек на планетата !!! той е най-вярващият православен милиционер в кгб !!! путин е прав , дори когато лъже !!! путин е най-големият миротворец сред военнолюбците !!! путин е омъжен, дори когато е разведен !!! Най-гадната дупка, в която живеят лошите, е "борбата за мир" !!! *** МОЖЕ да спре тази касапница с ЕДНА ДУМА, обаче това ще означава политическа смърт за дребната му фигурка !!!
66
6
 
12
 
! Отговори
скърбящ по бг преди 9 години
Рая от лаици. злоба ви задушава. Нямате памет, не уважавате старци. .Вече сте само географическо понятие.ближете петите на американците.Голям срам за държавата,*** мои братя и сестри!
65
1
 
11
 
! Отговори
Военни Маневри преди 9 години
Боинг 777 е свален в 17 часа българско време. В 15 часа българско време към летище Безмер в Ямбол са прелетяли два военни транспортни самолета. Летяли са много ниско : 1 км
64
6
 
25
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До 94. Даа, да махнем паметниците и на тяхно място да изваяме по една *** или фес. Или може в София на мястото на Цар ОСВОБОДИТЕЛ да сложим един американски самолет от тези дето са бомбардирали София. А в Пловдив на мястото на Альоша - пречупен кръст, тъкмо ще се вижда от целия град. Неблагодарници!!
63
5
 
26
 
! Отговори
dog преди 9 години
Демокрацията е най-смъртоносния експорт на САЩ.
62
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шушомига ,Сталин е най великият политик на 20 век!В момент когато Русия е пред разпад, Той стяга нещата и я развива в индустриално отношение за уникално кратки срокове(на запад това е отнело векове)Ама пропагандната машина добре те е обработила!Молодец!Сега ще кажете ОГРОМНАТА повтаряна милиарди пъти от СМИ лъжа ,че Сталин е избил ВСЕКИ ТРЕТИ РУСНАК!Сталин не подволи на Русия да бъде разграбена след революцията направена познайте ОТ КОГО!Това е греха който не могат да му простят англосаксонците
61
31
 
12
 
! Отговори
az22 преди 9 години
Путин, ти си убиец!
60
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тая Русия бе *** ! -- като я обичате повече от родината си аре заминавайте да лижете *** на Путин !!!
59
6
 
16
 
! Отговори
RS преди 9 години
До АнонименТолкова си ***, че е срамно да чета тъпотиите който пишеш. Спомни си северна Африка,Близкия Изток Корея, Виетнам..... и после пак махай паметници.
58
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, че нямате грам мозък сте го доказвали нееднократно. Единствените заинтересовани във военния конфликт в Украйна е САЩ. Дори ЕС започна да се дърпа. САЩ похарчиха милиарди за дестабилизирането на Украйна.Вие си пишете каквото си искате, но истината ще излезе наяве. Тогава да ви видя каква песен ще запеете. Вие сте долни продажни ***.
57
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другаря Путин така я втаса че му е бедна фантазията какво го чака занапред ! -- и между другото сега е особено подходящ момент да премахнем всички паметници на тези терористи и окупатори.
56
8
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименРУСИЯ ТРЯБВА ДА ЗАБРАНИ НАУКРАИНСКИ БОЙНИ САМОЛЕТИ ДА ЛЕТЯТ НАД НОВОРУСИЯТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДА ЗАБРАНА ПОДОБНА НА ТАЗИ КОЯТО БЕ ВЪВЕДЕНА ЗА ЛИБИЙСКИТЕ ВОЕННИ САМОЛЕТИ ПО ВРЕМЕ НА ИНТЕРВЕНЦИЯТА ЗА СВАЛЯНЕТО НА КАДАФИТО..
55
3
 
15
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
НАЙ - НАКРАЯ ЕДНО НОРМАЛНО ИЗКАЗВАНЕ : "за толкова кратко време не е възможно да се направи толкова еднозначен извод в условията на ожесточени боеве в даден район" . АМАН ОТ ПРЕДУБЕДЕНИ ИЗКАЗВАНИЯ НА СТРАНИ ИНТРИГАНТИ
54
16
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
"Тази трагедия нямаше да се случи, ако на тези земи имаше мир, ако не бяха възобновени бойните действия в Югоизточна Украйна", заяви Путин. Само пропусна да каже, че боевете в Югоизточна Украйна са предизвикани и подклаждани от Русия.