Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга

Всички те сочат с пръст като виновник Украйна
22 юли 2014 21:12, Елка Василева
395
Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга
Снимка: Reuters

Опит за убийство на руския президент Владимир Путин, отчаян заговор за въвличане на Запада в битката за Източна Украйна, нескопосан опит за масово убийство на руски граждани – свалянето на малайзийския самолет подхранва безброй конспиративни теории, обединени по един признак: всички те сочат с пръст като виновник Украйна. Никой не допуска възможността отговорността за трагедията да пада върху Русия, предаде Асошиейтед прес.

За руснаците историята около самолетната трагедия се различава рязко от тази, която следят хората на Запад. Докато държавният секретар на САЩ Джон Кери говори пред американските телевизионни зрители, че самолетът е свален от бунтовници с руско оръжие, на руснаците се подават сценарии за сили в Украйна, които заговорничат за извършването на зверство в небето.

Само часове, след като беше съобщено за катастрофата, една от най-популярните руски телевизионни водещи - Екатерина Андреева, се зарови в една от тези теории: Връщайки се от Бразилия, Путин минал по същия летателно трасе като малайзийския пътнически самолет, по-малко от час преди машината да бъде поразена - намек за опит за убийство на руския президент.

В петък хипотезите се пренасочиха към ракетните системи "Бук", с каквато според Украйна е свален самолетът. Държавната телевизия "Русия" обвини Киев, като заяви, че бунтовниците няма такава система, докато Украйна наскоро е разположила установка за "Бук" в района. Телевизията дори отбеляза, че цветовете - червено, бяло и синьо от емблемата на "Малейжа еърлайнс" "приличат на руския трикольор", намеквайки за украински опит за взривяване на руски пътнически самолет.

В. "Комсомолската правда" тръгна по друга следа – че украинските авиодиспечери са пренасочили малайзийския самолет да лети директно над зоната на конфликта - и публикува снимки от уебсайтове, проследяващи полетите, на които се виждали колебанията в маршрута на самолета.

Руски медии допуснаха, че украинските власти са направили така, че свалянето на самолета да изглежда като бунтовническа атака с надежда това да катализира въвличането на западните сили във военна интервенция.

Бунтовниците разрешиха на група наблюдатели от ОССЕ да направят в събота само частична инспекция на мястото на катастрофата, преди да отправят предупредителни изстрели, когато двама украински членове на екипа се опитаха да обследват останките, отбелязва АП. Руските медии на свой ред съобщават, че бунтовниците сътрудничат на наблюдателите и обвиняват Киев, че възпрепятства достъпа на международните следователи, допълва агенцията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господа, защо спорите, има ли още някой който не е разбрал че укрите свалиха Боинга? Вчера те поискаха световната общност да признае ДНР и ЛНР за терористи. Днес ситуацията е друга! Украйна безспорно е извършила терористичен акт. Международната общественост трябва да реагира незабавно!
201
4
 
11
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВДано си прав,дано са се уплашили...иначе нищо хубаво не ни чака.*** американци са готови на всичко-за тях човешкият живот не струва....Ти как си? Някоя интересна информация?
200
1
 
8
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВВчера Путин свика извънредно Съвета за сигурност--темата беше Суверенитета и територялната цялост на Русия.Това не е случайно,да знаеш.Ако Киев с помоща на САЩ направят глупоста да тръгнат към Крим--стана мазалото....А и постоянната истерия в НАТО също е показателна.
199
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 285 СПАСНяма санкции срещу Газпром,а с/у ГАЗПРОМБАНК,има разлика банката е банка не продава газ.-------аааа така ли било, благодарим за пояснението,а пари от газта събира ли ?
198
1
 
6
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВТоше,скоро ще има война--като гледам накаде отиват нещата......и европейците ще "оберат"пешкира...а може и ния--след безумните исказвания на президентооо
197
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВтодоре,вярваш,ли че някой си губи времето да те чете :)
196
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
конспиративни теории много , обаче пияните колхозници го свалиха самолета не без подкрепата на жужетата...
195
0
 
7
 
! Отговори
До 297 преди 9 години
Ами нормално да я стопират по кабеларките. Гледай я по нета. Пиши в търсачката Алфа Атака тв! Върви с много добро качество, щом ние в Нова Зеландия следиме всички предавания на запис, а когато можем и на живо. Чесовата разлика е голяма, но добре, че съхраняват предаванията на запис.
194
0
 
17
 
! Отговори
даммм преди 9 години
ЗА разлика от западните медии и Киев--които в първата минута обявиха че опълченците са виновни,руснаците събраха и показаха доказателства.След брифинга на руското министерство,страстите на обвиняващите рязко се понижиха.В случая само от Русия сме видяли матеряли и факти.....за разлика от САЩ и Киев.
193
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
The US military defines psychological operations, or PSYOP, as:planned operations to convey selected information and indicators to foreign audiences to influence the emotions, motives, objective reasoning, and ultimately the behavior of foreign governments, organizations, groups, and individuals.[19]
192
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези които са направили саботажа и са изтреляли ракетата, вече са покоиници. Всичко е покрито за да няма следи кои го е извършил.
191
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В последните новини на ТВ ЕВРОПА се твърди че сателитните снимки на САЩ доказват че малоазийският самолет е свален от украински военни! ... Късно в полунощ пред сградата на президентството в Киев се събират много протестиращи от политиката на Порошенко!
190
3
 
13
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
До Анонимен,Никой не може да задължи СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, да спазва санкции, измислени от САЩ!!!!!! Те не могат да забранят дори на американски фирми, да не говорим за Сименс, Мерцедес! ............Пък ти за Китай????????? Ало, за какви ни вземаш??????? Нали има санкции за Газпром??? Ха да видим дали ще има газ към Китай?????????? Ще се изплашат жълтите и ще кажат, ами няма да строим газопровод??????:))))))))))))))
189
6
 
17
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
До Ot LondonЗа много хора в момента в България, да имаш дори хладилник е ЛУКС!!! Как няма да мечтаят за ония времена??? Сега дори в кофите за ***, трудно се намира къшей хляб!!!! Хората знаят, че бедността дойде от Хамерика!
188
3
 
11
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
До АнонименПрав си, че санкциите за Украйна ще са огромни, независимо дали се докаже или не!!! Хамериканците преди да санкционират Китай, трябва да им върнат поне 2 трилиона$, и после да говорят!:))) Китай си траел??????:))) Много ги страх от Хамерика:)))))
187
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NEKOI DA ZNAE IMENATA NA UCHENITE ZAGINALI V KATASTROFATA, KADE I KOGA SA POMESTENI. SPESHNO DA GI NAUCHIM
186
4
 
13
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
До Лондон,Как е там времето? Има ли много ягоди за бране или ти миеш ***?
185
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ехе, Чърчил, Лондон сега остава и малкия принц да постен нещо! -:)
184
11
 
6
 
! Отговори
Ot London преди 9 години
Mrasni dolni ruski podlogi. Sasipaha iztochna Evropa i nashata darzhava vklucitelno za edni 50 godini. Sega sa gotovi da se namardat otnovo. Tesi dvete dzhudzheta putkinov i medvedev tribva da sa zakarani za rastrel do sega. Blagodaria na Gospod she se spasihme ot tiah i sme chast ot umnite evropeitsi.Smart za gadnite ruski ***!
183
2
 
12
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
До АнонименРуснаците имат много машинки, но в земите украински НЯМА! А няма как да "си го вземат", защото хамериканците слухтят като копои, белким видят някой автомат(по-нов модел), и да ревнат като ранени в сърцето пантери, че руснаците въоръжават опълченците!:)))