Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга

Всички те сочат с пръст като виновник Украйна
22 юли 2014 21:12, Елка Василева
395
Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга
Снимка: Reuters

Опит за убийство на руския президент Владимир Путин, отчаян заговор за въвличане на Запада в битката за Източна Украйна, нескопосан опит за масово убийство на руски граждани – свалянето на малайзийския самолет подхранва безброй конспиративни теории, обединени по един признак: всички те сочат с пръст като виновник Украйна. Никой не допуска възможността отговорността за трагедията да пада върху Русия, предаде Асошиейтед прес.

За руснаците историята около самолетната трагедия се различава рязко от тази, която следят хората на Запад. Докато държавният секретар на САЩ Джон Кери говори пред американските телевизионни зрители, че самолетът е свален от бунтовници с руско оръжие, на руснаците се подават сценарии за сили в Украйна, които заговорничат за извършването на зверство в небето.

Само часове, след като беше съобщено за катастрофата, една от най-популярните руски телевизионни водещи - Екатерина Андреева, се зарови в една от тези теории: Връщайки се от Бразилия, Путин минал по същия летателно трасе като малайзийския пътнически самолет, по-малко от час преди машината да бъде поразена - намек за опит за убийство на руския президент.

В петък хипотезите се пренасочиха към ракетните системи "Бук", с каквато според Украйна е свален самолетът. Държавната телевизия "Русия" обвини Киев, като заяви, че бунтовниците няма такава система, докато Украйна наскоро е разположила установка за "Бук" в района. Телевизията дори отбеляза, че цветовете - червено, бяло и синьо от емблемата на "Малейжа еърлайнс" "приличат на руския трикольор", намеквайки за украински опит за взривяване на руски пътнически самолет.

В. "Комсомолската правда" тръгна по друга следа – че украинските авиодиспечери са пренасочили малайзийския самолет да лети директно над зоната на конфликта - и публикува снимки от уебсайтове, проследяващи полетите, на които се виждали колебанията в маршрута на самолета.

Руски медии допуснаха, че украинските власти са направили така, че свалянето на самолета да изглежда като бунтовническа атака с надежда това да катализира въвличането на западните сили във военна интервенция.

Бунтовниците разрешиха на група наблюдатели от ОССЕ да направят в събота само частична инспекция на мястото на катастрофата, преди да отправят предупредителни изстрели, когато двама украински членове на екипа се опитаха да обследват останките, отбелязва АП. Руските медии на свой ред съобщават, че бунтовниците сътрудничат на наблюдателите и обвиняват Киев, че възпрепятства достъпа на международните следователи, допълва агенцията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
2
 
7
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
Сега го търсят хамериканците. Щели днес да ни го покажат, ама нещо няма новини?:))))))
181
1
 
11
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
И къде е сега този Бук????????? Хамериканците видяха изстрелването на ракетата, определиха, че е руска, ама го изпуснаха да се шмугне в храстите!!:)))))) Изпари се пустия му Бук:)))))))
180
0
 
2
 
! Отговори
любопитен преди 9 години
До Анонимен 261 а ти си ??????
179
3
 
10
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
До Анонимен,Няма такъв!!!!! Има голяма РЛС, която следи целите и ги разпределя и предава на установките!!! Тези установки имат радар до 30 км!!!! Опълченците, не знаят абсолютно нищо за курса на самолета, няма как да го засекат, ДА СЕ ПОДГОТВЯТ и свалят!!!!! Това е възможно само в ТОТОТО!:)))
178
7
 
4
 
! Отговори
умерен преди 9 години
Време е за новата Желязна Завеса....нужно е да се спре рашистката чума !
177
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РУШКИТЕ ЛЪЖЦИ, Самолета "предположително" е СУ25, но може да е МИГ, СУ26М и т. н, но е УКРАИНСКИ УБИЕЦ!!!........или е руски, даден на опълченците и после обратно в Русия:))))На екрана на РЛС не се забелязва!:)))))))))
176
2
 
7
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
Ракетата свалила преди 13 години самолета от Израел над Черно море, СЪЩО Е БИЛА РУСКА, НО ОТНОВО ИЗСТРЕЛЯНА ОТ УКРАЙНА!!!:)))))))))
175
7
 
5
 
! Отговори
РУШКИТЕ ЛЪЖЦИ преди 9 години
РАШКИТЕ ПРЕДИ 2 ДНИ ПО СПЕШНОСТ ПРЕПРАВИХА СТРАНИЦАТ В УИКИПЕДИЯ, КЪДЕТО СЕ КАЗВАШЕ,ЧЕ ТАВАНЪТ НА МИГ-25 Е САМО 7 000 МЕТРА
174
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво още спорим по въпроса? Дадоха ли снимки на части от самолета където го е ударила ракетата? Дадоха снимки. Руснаците излязоха ли с изявление, че всяка произведена от тях ракета си има отпечатък, и че може да се идентифицира? Че всяка произведена ракета си има досие къде се намира в коя войскова част и местоположение? Че ракетата се сваля от отчет след като бъде изстреляна? Айде да помислим поне мъничко, моля!
173
4
 
8
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
Вярното в американските хуморески е, ЧЕ РАКЕТАТА СВАЛИЛА САМОЛЕТА Е РУСКА!!!!:)))
172
4
 
17
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
Българският офицер от запаса обяснява най-точно нещата. Една, две установки Бук са просто "прашка", без РЛС!!!!!! Все едно че стреляш с двуцевка по комар!!!! Нужна е поне една батарея + команден пункт!!!!! РЛС!!!! По нашите учения в Шабла се подготвяхме с дни, знаехме от къде ще дойде самолета и пак не стават нещата както трябва. Опълченците не знаят курса на самолета! За да се развърнат им трябват 10 минути!!!!!! За това време Боингът, ще е над Русия!!!! Просто смешни американски изявления!!!
171
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз на голи приказки не вярвам.Чакам американските доказателства, които безспорно доказват съпричасността на бунтовниците и на Русия към падането на самолета.------на какви "доказателства" и ти вярваш бе чоджум, не разбра ли че всичко се фабрикува...
170
3
 
19
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
Нагледахме и наслушахме се на украински лъжи!!! В Одеса се самозапалили, в Луганск се самовзривили, еди къде си опълченците стреляли с Градове?????? Самолета го свалили с прашка, ама, РУСКА ПРАШКА, която си върнали немедлено на Русия и сега нямат??????? Те ли са луди или нас вземат за превъртели?????????? Да плачеш ли, да се смееш ли?????? Лошото е, че това не е игра, а гинат хиляди хора, заради шепа фашизирани украински престъпници, завзели властта!
169
6
 
3
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До Momoмомо трябва още да живееш ... щом не разбираш фактите ...какво да ти кажа ....ти си комунист !
168
1
 
4
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До проста да падладейшмалеее какво напис бр човек ...направо ме разби ...ти наистина ли вярваш или някой ти го продиктува .....
167
5
 
8
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Аз на голи приказки не вярвам.Чакам американските доказателства, които безспорно доказват съпричасността на бунтовниците и на Русия към падането на самолета.Сега гледам една руса кака как 20 минути вече само ни обяснява как всичко, което казва е вярно без никакво доказаталство за подкрепа.Отдавна не съм на възраст, в която да вярвам на сладките приказки на русите какички.
166
1
 
6
 
! Отговори
До 239 преди 9 години
Като говорим за пропаганда :Operation Mockingbird was a secret campaign by the United States Central Intelligence Agency (CIA) to influence media. Ех ако живеехме преди 200 г. Сноудън щяха да го канонизират за светец приживе!Тик-так,тик-так, времето лети, а цените на облигациите още ще падат.
165
8
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До майорски Първо това не е министъра на отбраната на Русия, толкова ти разбира куфалницата на тебе, министърът на отбраната е Сергей Шойгу и е индианец, познава се по физиономията. Второ, този генерал просто говори празни приказки, демек маже се с л****. Трето, никъде не се говори за никакъв самолет на 5 км. Понятно?
164
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
скоро фабриката за илюзии ще се затвори в матушка
163
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Но колко дълго президентът ще се задържи върху този опасен път?-------няма да е повече от 2018, може и много по- рано да си отиде...