Русия ще направи възможното за разследване на катастрофата на Боинга

Путин: НАТО демонстративно засилва военното си присъствие в Източна Европа
22 юли 2014 17:52, Елка Василева
19
Русия ще направи възможното за разследване на катастрофата на Боинга
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Русия ще направи всичко възможно за цялостното, пълноценно и прозрачно разследване на катастрофата с малайзийския Боинг над Украйна, заяви руският президент, цитиран от ИТАР-ТАСС, на заседание на Съвета за сигурност на Русия. Президентът за пореден път изказа съболезнования на семействата на жертвите в ужасната, както той каза, трагедия.

Путин увери, че ще направи всичко по силите си, включително да използва влиянието си пред сепаратистите, за да помогне на разследването, отбелязва Франс прес.

"Призовават ни да въздействаме на опълчението в Югоизточна Украйна. Повтарям: ще направим всичко по силите си, разбира се, но това изобщо не е достатъчно", отбеляза той.

Путин припомни, че при предаването на черните кутии на самолета от опълченците на специалистите вчера украинските въоръжени сили са устроили танкова атака на град Донецк. Танковете стигнаха до железопътната гара, тя беше обстрелвана. Опълченците не са се обстрелвали сами. Трябва, в края на краищата, да се призоват и киевските власти да спазват елементарните етични норми и поне за малко да се прекрати огъня, допълни той.

Путин призова Запада да не се меси във вътрешните работи на Русия, посочва Ройтерс. Президентът каза, че трябва да се предприемат стъпки за укрепване на боеспособността на страната заради действията на НАТО, както и мерки за защита на икономиката от външни заплахи.

НАТО демонстративно засилва военното си присъствие на територията на източноевропейските страни, включително в акваторията на Черно и Балтийско море, подчерта той.

Системата за противоракетна отбрана (ПРО), приближаваща се към границите на Русия, е част от нападателната система на САЩ, изнесена в периферията, заяви Путин.

Ще реагираме адекватно и съразмерно на приближаването на военната инфраструктура на НАТО до нашите граници и няма да отминем разгръщането на глобална ПРО и трупането на запаси от стратегическо високоточно оръжие. Често ни казват, че системата за ПРО е отбранителна - нищо подобно. Това е нападателна система - част от нападателната система за отбрана на САЩ, изнесена в периферията, каза Путин.

Наред с това президентът заяви че понастоящем няма никаква военна заплаха, заплаха за суверенитета и териториалната цялост на страната. Гаранция за това е стратегическото равновесие на силите в света, добави той.

Путин изрази убеденост, че сценария с "цветните революции" в Русия няма да проработи въпреки опитите за дестабилизиране на обстановката отвън.

Русия строго спазва нормите на международното право и разчита, че и други страни ще зачитат нейните национални интереси, а спорните въпроси ще се решават по правен път, посочи Путин.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разследването на самолетната катастрофа е шанс г-н Путин да натрие носа на запада като докаже, че истинските виновници са САЩ и след това Киевската xунта. Боговете на конспирациите работят за ЦРУ, убеден сьм, че имат прьст в катастрофата. Не вярвам xунтата сама да си е наумила такова поестьпление.Едно обаче е сигурно - нещата бавно вьрвят кьм много зле, в глобален мащаб.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 16:Абе пич колко доказателства искаш за да се убедиш ,че онези мерзавци от Киев свалиха самолета бе ?Колко доказателства искаш още да ти предоставят руснаците? Къде са прословутите доказателства на САЩ?
12
17
 
1
 
! Отговори
7 преди 9 години
Ами че Източна Европа е в НАТО бе, Путин. Къде ти се иска да присъства, на Марс ли? Виж твоите *** къде присъстват и свалят пътнически самолети, посранец кагебистки.
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Samo deto edno kazva , drugo vyrshi , ama shte se opravi
10
0
 
12
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Путин президент!
9
2
 
22
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
Радвам се, че в тези интересни времена го има Путин, без него щеше да има хегемон, САЩ а след това Китай, Путин размесва картите и се надявам да изкара някой джокер та света да е конкурентен и многополюсен...
8
7
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
до мартин:Предполагам щото не си бил за 3 седмици в Русия. :)
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Привет нс джуджето Спонги
6
2
 
27
 
! Отговори
Тлъб преди 9 години
Американците направо си търсят боя
5
5
 
37
 
! Отговори
мартин преди 9 години
. Не знам как може да има толкова слепци, които вярват, че янките са добрите в тази война. По гнусно племе от тази сбирщина няма. Помислете само, колко войни са направили за последните 20 год. Преди 4 год. бях там за 3 седмици, екскурзия. Толкова *** и неграмотен народ на едно място трудно може да се събере. Не съм русофил, не съм комунист, но нямам причина да мразя Русия.
4
4
 
26
 
! Отговори
batmario преди 9 години
Войната за ресурси започна...Победителят взема всичко...
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нему пука на велилия направо си казва умирамели умираме всички:-)
2
4
 
47
 
! Отговори
чичо преди 9 години
Поредното точно и умерено изказване на Путин. Политик от най- висока класа. Вижте само как с умерен тон призовава запада да окаже влияние на Киев, а не със заплахи и ултиматуми, като същевременно им дава да разберат че няма да бездейства и ще реагира адекватно на всяко тяхно действие, което е в ущърб на родината му.
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПУТИН Е ВЕЛИК!