Сепаратистите предадоха черните кутии от Боинга на експерти

Кутиите са непокътнати, изтъкна малайзийски полковник
Обновена: 22 юли 2014 09:59 | 22 юли 2014 07:11,
94
Сепаратистите предадоха черните кутии от Боинга на експерти
Снимка: Reuters

Сепаратисткият лидер Александър Бородай предаде черните кутии на пътническия самолет, свален в Източна Украйна, на малайзийски експерти в град Донецк в ранните часове на деня, предаде Ройтерс.

 "Ето ги, черните кутии!", каза Бородай на журналистите в  препълнената зала за пресконференции в щаба на  самопровъзгласената Донецка народна република, докато въоръжен бунтовник сложи самописците на бюрото.

Още по темата
Двете страни след това подписаха документ, който по думите на Бородай е протокол, финализиращ процедурата след  продължителни преговори с малайзийците.

"Виждам, че черните кутии са непокътнати. Макар и леко повредени, но в добро състояние", каза полковник Мохамед Сакри  от Съвета за национална сигурност на Малайзия и благодари на "Негово превъзходителство г-н Бородай" за предаването им.

Освен това Бородай съобщи, че влакът с тленните останки на жертвите от катастрофата е пристигнал в Донецк. Той е на път за  Харков, на около 300 км на северозапад. По думите на сепаратисткия лидер експертите от Малайзия и холандска делегация, която е на място в Донецк, също ще пътуват с него.

Вчера Съветът за сигурност на ООН прие единодушно резолюция, осъждаща свалянето на малайзийския пътнически самолет в Украйна с 298 души на борда, съобщи Ройтерс. В нея се настоява въоръжените групи да разрешат безопасен, пълен и неограничен достъп до мястото на катастрофата.

В резолюцията, предложена от Австралия, която загуби 28 граждани в катастрофата, се призовава също да бъде потърсена отговорност от виновните.

Съветът за сигурност на ООН настоява да се проведе всестранно и независимо разследване на трагедията в съответствие с ръководните принципи на международната гражданска авиация, предаде ИТАР-ТАСС.

(БТА)
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 66Ами може би защото самолета е малаизийски !?Логично заключение, но на теб ти убягва.А колкото до оръжията - Малайзия е страната с парите, тя решава от кого да купува, така че не й е нужно да се подмазва на когото и да било!
55
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин вкара такъв автогол във вратата на Русия, че може и да се окаже ФАТАЛЕН!Той ще си отиде скоро, но ще повлече след себе си икономиката, което Русия си го заслужава.
54
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 59:Много ясно, че така ще каже полковника. Нали иначе Малайзия няма да получи следващата пратка руски оръжия. Елементарно!Що не дадоха кутиите на холандците?! Те са най-потърпевши!
53
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спомняте ли си как започна корейската война? По време на учение на САЩ и Австралия, австралийски катер бе потопен. САЩ обвиняват Корея и заставят Австралия да обяви война.В последствие излиза истината, че австралийския катер е потопен от американска подводница.Това се изучаваше в учебниците по история в Германия и Австрия. Такива случаи са десетки след всв, а ООН не взима мерки!
52
3
 
18
 
! Отговори
! преди 9 години
До Анонимен 45Дай ми армия като руската пък гледай как цяля източната част Украйна ще е за 72 часа прочистена от украинските войски които нападат суверенна република Новаросия. При това не виждам някой да може да ми отговори със сила, така че ще започнем преговори за признаването и. Ако има ембарго ще внасям всичко от Китай, Индия, Корея(2те), Бразилия Аржентина и тн. съмнявам се да може да има ембарго срещу толкова страни които хранят повече от 50% от америка и западна европа
51
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
52, то май ти ги бъркаш.Фашиста не позволява на други народи да дишат. Той изтъква по шовинистичен начин превъзходството на собствения си народ. Фашизъм и нацизъм са две различни понятия.Историята на Русия е крадена.Русия е лешояд - спасена е от българите многократно, а накрая Русия е тази която унищожава напълно българската държава в Приволжието. Прочети малко история. Езика им е разновидност на старобългарския. Писмеността им е Кирилица. Покръстени са от пратеник на българския цар.Още нещо?
50
12
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
До АнонименДа, виждам ги всеки ден по телевизиите, ридаещи, или ти очакваш да се двигнат от Австралия да дойдат в Донецк? А телата са голи защото ''мирните'' местни граждани са ги обрали. Дрехи, телефони, пари, всичко.
49
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук има 2-3, които получават рубли от руското посолство за да мърсят нета с комунистическите си лъжи и пропаганди, но все по-малко хора им четат проруската смрад.Това не е в полза на сайта, така, че си направете изводи.
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 53 ами да ги съдят тях тогава, ти ако примерно искаш да летиш със семейството си, да кажем две малки дечица - би ли искал да летиш над военна зона, където свалят самолети?
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе не знам ама укаринските фашисти станаха за смях пред целия свят.Интересно какви ги говори сега, онова замазнено кюфте - вафладжията Простаченко.
46
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако руснаците или сепаратистите бяха свалили Боинга нямаше да предадат кутиите.Кой ще си вкара сам автогол.Чакам обясненията ви, господа "демократи" ?На мен лично ми е интересно какво ще излъжат сега Обама и Джон Кери, след като истината лъсне пред целия свят и какви опорни храчки ще ви раздадат за по форумите.
45
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало, др.Путин, нали кутиите бяха в Киев?Не стига ,че си терорист, ами и долен лъжец!
44
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 48:Същия, който е пуснал още 150 полета от там.Терористите що нямат РВД за да предупредят да не се влиза в тоя коридор?! Нали искат да са самостоятелни?! Какво да прави украинска установка в територия контролирана от терористите?
43
6
 
3
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До Анонимен 36Пич ти бъркаш фашист с родолюбец.....фашиста и нациста мислят че са повече от другите само защото са от една раса...а това да се гордееш със страната си , със историята си , със дедите си и същевременно да приемаш историята на другите е нещо нормално и се нарича родолюбие...това което в България изчезна ... не без влиянието на Хамериканската и Европейска пропаганда ...филми и порно-култура
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало стратега, американците като не са империалисти, а са видни демократи, защо използват над 50% от ресурсите на цялата планета, като който не им ги дава доброволно бива бомбардиран я с бомби, я с маркетинг, я с МВФ или пък информационно?
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
US сателитни снимки показват, че украински военни свалят МН17 Къртица е казала на репортер, че Вашингтон лъже за отговорността за трагедията Бивш репортер на агенция Асошиейтед Прес Робърт Пери е научил от източници в американското разузнаване, че САЩ разполагат със сателитни снимки, които показват, че украинските военни са отговорни за свалянето на полет MH17 на Малаизийските авиолинии. При липсата на подобаващо разследване на трагедията, до момента всички сочеха като главни виновници подкрепяните от Русия опълченци в Източна Украйна, но източникът на Пери разказва съвсем различна ист
40
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тези които казват, че в самолета нямало достатъчно гориво и имало трупове:А къде ще скрият всички документирано качили се живи хора?Относно това, че можело да е "онзи изчезналия самолет":Ами Малайзия търгува оръжия от Русия. Това са много пари. Освен това сега терористите предадоха черните кутии не на международна комисия, а на Малайзия.Значи извода е... в такъв случай задкулисните интриги са на Русия.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да кажем така - кой *** изпраща граждански самолет през самия център на военен конфликт, в който ежедневно се свалят летателни апарати? Ето този *** отговор искам, а след това нека го/ги линчуват и т.н. всичко друго е следствие на този акт. А кой има интерес е ясно за всички.
38
11
 
2
 
! Отговори
Либерален Стратег преди 9 години
Русия трябва да свали своята тоталитарна империалистична мантия и да се присъедини към парада на радостта на бившите комунистически страни, които приеха демократичния капитализъм през 90те. Но 24 години по-късно, Русия се връща към най-лошите сценарии в съветски стил и сталинистки култ към Путин. Изчезна многопартийната политика и се върна неоимперализмът. Органите за сигурност превърнаха Русия в полицейска държава, а думата либерал се превърна в обида.
37
13
 
1
 
! Отговори
EU citizen преди 9 години
Очевидно е, че самолетът е свален по нареждане на комунистическият диктатор Путин - факт! Ето защо трябва да подкрепим нашите братя освободители американците които ни освободиха от 5 десетилетно руско робство и ни дадоха демокрацията да пием кока кола, да ходим на макдоналдс и да си купуваме смартфони и маркови дънки и сега да живеем богато като западняци и не мизерстваме както преди 89та при руското робство. Ние българите подкрепяме братска Америка в борбата и срещу общия ни враг Русия.