Какво са изпитали пътниците на Боинга минути преди смъртта

Трима експерти с хипотези по темата
Обновена: 23 юли 2014 14:11 | 23 юли 2014 11:23,
97
Какво са изпитали пътниците на Боинга минути преди смъртта
Снимка: Reuters

Има много неща, които не знаем за разбилия се Боинг 777 на малайзийските авиолинии. Знаем със сигурност, че всички 298 пътници на борда са загинали. Знаем също, че повечето американски експерти твърдят, че самолетът е бил свален от ракета земя-въздух в район, контролиран от проруските сепаратисти.

Докато експертите не проучат мястото на катастрофата, телата на загиналите и черните кутии от самолета, няма как да знаем със сигурност какво се е случило със самолета и неговите пътници. Въпреки това обаче роднините и близките на загиналите се чудят какво се е случило с пасажерите в последните мигове от живота им.

Това зависи основно от начина, по който самолетът се е разбил, но въпреки това от" Бизнес инсайдър" са събрали мнения на експерти по темата.

„Пасажерите вероятно не са страдали и дори не са знаели какво се случва“, според Дъг Ричардсън от IHS. Според него противоракетните системи „Бук“, за които се предполага, че са свалили самолета, се взривяват точно преди да достигнат целта си като по този начин освобождават множество шрапнели, чиято цел е да разрушат самолета на възможно най-малки частици. Експлозията би довела до мигновено падане на налягането. Това би се случило толкова бързо, че пътниците дори не биха разбрали какво се случва.

Давид Ченчоти, също експерт по авиовъпроси, дава сходно мнение пред „Фокс“. „Не е лесно да се каже какво точно се е случило, но според мен взривът на ракетите е предизвикал декомпресия, а след това и пожар, липса на електричество“, заявява той.

След взрива на друг Боинг 777 през 1996 г. хирургът Джеймс Фосвинкел провежда цялостно разследване по случая. Трагедията тогава е от друго естество, но голяма част от неговите изследвания са приложими и в този случай. Според него след експлозията във въздуха следва незабавно ускорение на самолета и неговото падане.

Той разказва пред Блумбърг, че загубата на налягане в кабината е причинила хипоксия в рамките на секунди, което означава, че всеки е загубил съзнание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pozelavam na chugunite da izpitat syshtoto
41
9
 
6
 
! Отговори
fucker преди 9 години
На Западе подозревают, что к трагедии могут быть причастны сепаратисты, которые сообщили о падении в то же время и в том же месте украинского военного самолета АН-26, заявив, что они сбили "вражеского летуна" с помощью зенитной установки "Бук". Соответствующие сообщения были размещены в соцсетях Twitter и "ВКонтакте" и были проиллюстрированы фотографиями комплекса (в настоящее время сообщения удалены, а якобы сбитый АН-26 не был найден). На западе подозревают Россию в помощи сепаратистам, в том числе, предполагают, что Москва могла поставлять им оружие.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 44 и 45А относно САЩ, ние много отдавна знаем," кои сте ВИЕ и какво знаете?
39
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво са изпитали пътниците на Боинга минути преди смъртта - сигурно същото като сваления Ту-154 преди време!Киев ги познават тези работи - може да дадат детайлно описание да се не мъчат западните медии с въпроси!
38
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кентавър И на 11 септември паспортите на терористите бяха изровени от пепелта чисто нови!!
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tapaci
36
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз доколкото знам и Украинците и проруските опълченци ползват руско оръжие! А като се има предвид колко руско оръжие се продаде след падането на соц.блока на всякакви терористи и в т.ч. и поддържани от САЩ, как въобще ще докажат каквото и да било! А ракетите, които падат в леглата на хората в Донецк какви са? Ясно е че ги изстрелват украинците, ама тука никой нищо не казва!
35
10
 
24
 
! Отговори
кентавър преди 9 години
Как така телата на жертвите са цели,няма кръв около тях при падането,няма ги дрехите им-което говори,че са изгорели .А как тогава паспортите им са чисто новички,намерени са накуп,дори не са обгорели или намачкани....мистерия! Никога няма да се каже истината!
34
4
 
7
 
! Отговори
PENTIYMA преди 9 години
Разтягат лукуми не изнасят цялата информация по темата и на всичко отгоре когато решиш да дадеш някаква алтернативна информоция ти я трият.Иначе са за демокрация и за свобода на словото.
33
6
 
7
 
! Отговори
До 44 и 45 преди 9 години
45 благодаря за уточнението!Значи всички вече знаят защо вече втори самолет пада точно от конкретна авиолиния! Очевидно е че има нещо гнило, че никой нормален авиопревозвач няма да лети над зона с военен конфликт, освен ако НЕ МУ Е НАРЕДЕНО ДА ГО ПРАВИ! А относно САЩ, ние много отдавна знаем, че тия не са никакви християни, дори и те самите си признават че си падат повечко сатанисти и мизантропи! От такива какво да очакваш? Мир, уважение или война, подслушване по приятелски?!
32
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 44 Теория на конспирациКакво е Малайзия????ДЪРЖАВА,ЧИЕТО ЗНАМЕ Е ЕДНО КЪМ ЕДНО КОПИРАНО ОТ АМЕРИКАНСКОТО,САМО КЪДЕТО ВМЕСТО БЕЛИ ЗВЕЗДИ ИМА ПОЛУМЕСЕЦ И ЗВЕЗДА!!!!Това не ГОВОРИ ЛИ МНОГО КАКВА ПОЛИТИКА ВОДИ И КОЙ ПОДДЪРЖА????
31
7
 
10
 
! Отговори
Теория на конспираци преди 9 години
Според теоретиците, първия малоазийски самолет е свален в океана, т.к. е бил чадър на пътуващ с него американски разузнавач с цел навлизане на територията на Китай. Това са го правили много пъти. Говори се че са открили кутиите и не ги дават за да не се разбере че САЩ използват пътнически самолети за прикритие да шпионират държави. На самолетите има датчици които показват че са пътнически на радарите, но Малазия дали е от тях? Е така твърдят теориите на конспирацията, а истината дали ще излезе?!
30
5
 
12
 
! Отговори
Милост няма! преди 9 години
41, няма нужда да ни пращаш в Одеса, за да разбереш. Просто *** във видинско! Там хората не живеят. Там агонизират. Кой ще реве за българина, когото убиват методично и безжалостно собствените му управници, синове и дъщери на българи?...
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано невинните хора наистина да са загубили съзнание веднага и изобщо да не са разбрали какво става. Бог да ги прости.Отвратително е, когато заради нечии интереси гинат невинни. В 21 век това не бива да се случва!
28
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво ИЗПИТАХА жертвите в Одеса,в Мариупол,жертите на снайперистите на Майдана???Какво изпита закланият като овца кмет пред очите на жена му???Какво изпитаха 2-3 годишни деца убити от шрапнели???ЗА ТЯХ ЕКСПЕРТИ НЕ СА ПРЕДВИДЕНИ!!!ЩО РЕВЕТЕ САМО ЗА ТЕЗИ 300 БРЕ,ДОЛНА ДВУЛИЧНА ***???Какво били изпитвали????АМИ ДА ВИ ОПРАТ НОЖА В ГЪРЛОТО ДА РАЗБЕРЕТЕ!!!!!!
27
5
 
13
 
! Отговори
ПЕНТИУМА преди 9 години
Четох преди малко че американските разузнавателни служби са дали пресконференция но не са представили никакви доказателства.Да видим дали ще отразят тази новина
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука поне са останали телата на загиналите,но през май всички загинали изгоряха като факли и после потънаха в океана без следа.
25
10
 
18
 
! Отговори
майорски преди 9 години
Щом предадоха чернит кутий със записите на специалистите (тоест осигуриха достъп на международна общественост до тях) ...Руснаците и сепаратистите не са виновни ...100% ! Яйцето е под дупето на Укринците ....а сега да видим !
24
9
 
12
 
! Отговори
Нацигвардия преди 9 години
Знаем със сигурност, че всички 298 пътници на борда са загинали. Знаем също, че повечето американски експерти твърдят, че самолетът е бил свален от ракета земя-въздух в район, контролиран от украински есесовци от т.н. Нацигвардия!.
23
1
 
15
 
! Отговори
не ебател преди 9 години
тази МЕГА важна информация мисля че ще промени съдбата на целия свят ... БРАВО ДНЕС.БГ. . . .