Русия обвини - данни за MH17 са фалшифицирани

Украинците криели информация от службите за въздушен контрол
Обновена: 23 юли 2014 20:31 | 23 юли 2014 20:18,
281
Русия обвини - данни за MH17 са фалшифицирани
Снимка: Reuters

Руското външно министерство обвини днес Киев във фалшифициране на информацията от украинските служби за въздушен контрол, свързани с катастрофата на малайзийския самолет, предаде Франс прес.

Киевските представители смятат за необходимо всеки ден и час да отправят абсурдни и безпочвени обвинения към Русия вместо да съдействат за пълно и безпристрастно международно разследване на причините за катастрофата, с максимална гласност на резултатите, заяви говорителят на външното министерство Александър Лукашевич, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Вместо това, според някои данни, силовите украински ведомства, без да уведомят за това международните организации, извършват някаква скришна дейност както с носителите на информацията от украинските диспечерски служби - военни и граждански, така и с нейните сътрудници, каза Лукашевич.

Това очевидно е в разрез със задачите на обективното и безпристрастното разследване, отбеляза говорителят и добави, че това не се случва за пръв път.

Руското външно министерство призовава всички страни в украинския конфликт незабавно да прекратят огъня, за да бъде пощаден живота на деца, жени и старци и да се създадат условия за пълно разследване на трагедията с пътническия самолет в небето над Украйна, посочи в изявление Лукашевич.

На случващото се сега в Източна Украйна е наложено информационно табу. Действията на Киев там са аморални и безчовечни, отбеляза говорителят.

В Русия, както и по цял свят, не стихва болката от гибелта на невинни хора - пътниците на Боинг 777. Те станаха жертва на войната, която се води в Украйна, подчерта дипломатът.

В понеделник руското министерство на отбраната обвини украинските диспечери, че са отклонили полет MH17 от обичайния му коридор, насочвайки го към района на катастрофата.

То твърди също, че украински изтребител се е намирал наблизо преди катастрофата и че ракети "земя-въздух" на правителствените сили са били дислоцирани в зоната, обвинявайки косвено Киев, че е отговорен за трагедията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
6
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До 205, баща ми беше летец на МиГ-21, пракора му беше Икар - бъзик на колегите му, съкратено от Иван Красимиров, въпреки, че за мен и до днес няма логика би требало да е Икра, но както и да е. Аз съм Никола, но от дете ми викат "Малкият Икар", покрай баща ми. Та какво точно не ти хареса? Какъв трябва да е ника ми според теб, виждам, че си експерт в тая област. Да те успокоя за произхода - не става въпрос за американски екшън герой, а за древногръцки...
109
6
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВКАКВА ИМ Е ФАЙДАТА НА НАШИТЕ ХОРА ОТ ЦЯЛАТА ТАЗИ АКЦИЯ ЗАЩОТО ПРОРУСКИ НАСТРОЕНИТЕ ТУК ВИЖДАМЕ САМО ОТРИЦАТЕЛНИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ОПЪЛЧЕНЦИТЕ И МОСКВА-----------Не виждам отрицателни последствия за Москва. Отрицателните последствия са за цивилизованите хора, които вече като летят заобикалят още 500-1000 км. Тоест от това страда икономиката на Запада. Освен това сега Путин може да пусне изтребители над Украйна когато си поиска.
108
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опълченците са превзели Лисичанск и още няколко села, като украинците са понесли големи загуби, включително един командващ батальон!
107
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИкарЗа мен единствената велика страна и народ, които заслужават почит, уважение и саможертва - са България и българският.-------------------------сигурно затова си се кръстил Икар?! екстремно българско!
106
1
 
1
 
! Отговори
Икар преди 9 години
до славянин 195 Преди две или три вечери убеждаваше усилено хората наоколо цяла нощ, колко велик е Путин и колко велика е Русия (освен, ако не е бил друг с твоя ник). Ще поровя утре, ако се засечем ще ти кажа под коя новина беше. Сега - лека!
105
1
 
2
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До ЛевскаротЛека! Ако наминеш наоколо драсни в гугъла за това: Российские солдаты похвастались, что "долбят по Украине" Не зная колко е достоверно, но е прекалено инфантилно за да е лъжа. И аз се мятам да спя, че утре бачкане.
104
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Путин всичко им даде а те не можаха да различат един самолет какъв е!Напълно си заслужават да бъдат избити затова, че скапаха реномето на Путин.
103
3
 
15
 
! Отговори
majorski преди 9 години
Абе едно е ясно самолета го свалиха укринците1) Руснаците вднага излезнаха с данни и снимки.2) Черните Кутий се предадоха без много много уговорки . 3) Пълно съдействие от страна на Русия и сепаратисстите по случая.4) Америка базира всичките си изводи на социалните мрежи...до сега една снимка , един документ не извадиха .5) Икраинците водят бойни действия в близост до мястото на катастрофа (искат да заличат следите)6) Межсународните Експерти още ги няма на мястото ..що ли ?
102
0
 
4
 
! Отговори
Върл Левскар преди 9 години
Икаpe ! Аз се мятам , като ракета от БУК в леглото .Ама няма да се взривявам щото жена ми няма да може да събере толкова болтове , гайки , шайби и други метални отпадъци разкостили МН17 .
101
7
 
2
 
! Отговори
бо преди 9 години
Значи бушовете, знаят че е летял изтребител до самолета и виждате ли, грешка станало...А откъде сепаратистите имат толова информация за обстановката...като гледам какъв пияндур им е шефа им...С две думи, аз на Руснак вяра нямам. Малко ме интересува Украйна. Важното е БГ да си намери местото и да скъса с Руски ***. Колко поколения трябва да се пожертват, че да разберете, че от Русия нищо хубаво не дошло. Или май е много трудно за да признаем,че сме били слепи и глупави десетилети
100
5
 
3
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До славянин. Нека да изясним нещо, преди да се опиташ да ми сложиш думи в устата. За мен единствената велика страна и народ, които заслужават почит, уважение и саможертва - са България и българският. Заради това не мога да я разбера тази прекалена любов към "Русия", от хора наричащи себе си българи. Айде ти си славянин, самоопределил си се. Но не мисля, че е коректно да обясняваш на българите как да чувстват и приемат Русия - могат и сами да изградят образ и чувства.
99
2
 
5
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До 188, моля за извинение. Явно вече ми се спи, ама е голяма забава с хора като Тодор Да си ортувам. Без да искам съм приложил диагонално четене и съм те разбрал зле. До славянин - не, явно ти виждаш неща дето ги няма. Нито аз нито шопа твърдим, че Обама е "най-великот" политик, оти не е. Но напротив, много от *** набиват крак как лилиПутин е най-врълизо на светот. Надявам се можеш да осмислиш, какво точно ти казвам.
98
0
 
2
 
! Отговори
Върл Левскар преди 9 години
С 175 на Тодоp ако му говори нещо добре , ако ли не ... за млякото си знае .Сепаратистите сгрешиха . Ясно е защо , но на специалистите , за нас остава плявата .Затова написах да не се дърляме излишно и да правим от мухата - а тя е слон в случая - излишни спорове .Вечна памет на невинно загиналите !Никому повече такава смърт!В имени отца и сину ему ! Амин !
97
0
 
0
 
! Отговори
Икар до славянин преди 9 години
Ох мамо...ти да видиш...
96
1
 
2
 
! Отговори
Икар до славянин преди 9 години
Виж постовете из темата по-надолу бре. Обобщих настроения къде изказани, къде полуизказани в един ред, смислово същите. Не "цитирам" мотамо, ако това имаш предвид. Да, ако това имаш предвид - няма да намериш напълно същатакомбинация от думи в друг пост, освен в моя...
95
5
 
2
 
! Отговори
Икар преди 9 години
Липса на комунални услуги - вода, ток, газ!? В кой свят живееш! След като освободиха Славянск - към вчера електрозахранването е възтановено на 90%. Това при все, че оттегляйки се "опълченците" гърмат подстанции, мостове, жп линии...аман бре! По-руснаци сте от руснаците! :) И те не мразят чак толкова украинците, като вас - за тах е просто бизнес за повечето. Даже "укроси" ги наричате, като от некой руски военен филм.
94
3
 
3
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До 175 Казах го по-долу. Едно доказателство показано извън СЪДА - НЯМА СТОЙНОСТ. Нали сте тарикати - покер играете. Ако имате силни карти - какво правите "яяяя какви силни карти имам"!? Защо си мислите, че някой е длъжен на ВАС ЛИЧНО да ви даде доказателство за да си пиете спокойно бирата!?Има си места и хора,които могат да разберат за разлика от вас за какво иде реч. За вас, ако е прекалено просто и неконспиратовно - то не е истинско. Руснаците ви дадоха...снимки по телевизора, така сте научени
93
2
 
2
 
! Отговори
Върл Левскар преди 9 години
Не оспоpивай глупца ! 169 и оня *** Тодор са *** бе хора . Не им се връзвайте ! Извъртяха темата .
92
1
 
5
 
! Отговори
до Шоп преди 9 години
Абе, Шопе ,Защо американците не показват спътниковите си снимки, защо самолета е бил нарочно отклонен от курса си от украйнските диспечери в Днепропетровск, защо украйнците не публикуват записите от разговорите на диспечерите, а ги крият, защо опълченците и Русия настояват за международно разследване? Отговори на тези въпроси, ако можеш.
91
3
 
1
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До Шоп - Шопе, мноо неша могат да се намерят, видят, прочетат и осмислят. Но не искат. Или са с лоботомии или някой им киха за да повтарят едно и също, без да могат да навържат логически 2 изречения. Ако ги накараш да се замислят - започват да обиждат гадно или да повтарат със зациклено реле - Русия е велика, САЩ да го духа, Путин е номер 1, Обама да го духа. И откъде-накъде Украйна ще защитава своята цялост!?