Да насочим санкциите срещу руските олигарси и милиардери

Призивът отправи германският вицеканцлер
27 юли 2014 20:47, Елка Василева
199
Да насочим санкциите срещу руските олигарси и милиардери
Зигмар Габриел. Снимка: архив, Reuters

Европа трябва да насочи острието на санкциите си срещу богати бизнесмени, които подкрепят руското правителство, засилвайки натиска си върху Москва заради действията й в Украйна, каза днес германският вицеканцлер Зигмар Габриел, цитиран от Асошиейтед прес.

 "Ние трябва да вземем на прицел онези, на чиито рамене се крепи руското правителство - олигарсите, милиардерите. Те искат да имат луксозни къщи в западноевропейските столици. Те държат парите си в сметки там", посочи пред телевизия А Ер Де Габриел, който е и германски министър на икономиката.

Сметките им трябва да бъдат замразени, ако са в кипърски, малтийски или други банки, за да им се покаже, че те нямат място в Европа, ако подкрепят правителство, което поощрява насилието, каза Габриел, без да назовава конкретни имена.

Говорейки за подготвяните от ЕС секторни икономически санкции, министърът разкритикува намерението те да се насочват само към бъдещи договори. Така Габриел насочи критиката срещу Франция, която смята, че сключените вече от нея сделки за доставка на два бойни кораба тип "Мистрал" на Русия не трябва да бъдат засегнати. "Намирам за твърде труден компромис да се каже, че това е възможно само за в бъдеще", подчерта той.
 

 /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗ 95Никак не е формална граница територията,ако беше така нямаше да е тая дандания за Крим,Източна Украйна,но това е долната стара част от играта.Горната е друга не е като едно време минаваш с кораби или армия и завладяваш земята.Сега търговията,финансите и най вече технологиите правят една страна силна/за армия се подразбира/ и без да напада някой/освен дребни кръчмарски регионални сбивания закоито трябва някой да се грижи.В Брюксел има една сграда сърцето е във Вашингтон-Пентагона.
69
1
 
3
 
! Отговори
Евро7кептик преди 9 години
Юристите наМакКю и партньори са на мнение, че пред законите трябва да отговарят не само сепаратистите, които са заподозрени в изстрелването на ракетата, но също и лица и компании - ако бъдат установени, - които са им предоставяли финансова и материална подкрепа.Море,***, теа "юристи" не им требе правосудие!?Заподозрат ли те от вълчата глутница, само аргументите на силата могат да ги откажат от агнешкото.Но принадлежността на България под една или друга форма към глутницатаме наскърбява...
68
1
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Що се отнася до флота за протокола!!!Знаеш ли Батенце коя е най ярко изразената цел в открито море???От 1-ви до 7-ми Американски флот!!!А дали да си ярко изразена цел на мушка е най-малкото приятно?????? Мисля че това не ги отрежда на първи позиции, освен да плашат Сомалийските пирати!
67
1
 
2
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
Бомбен хаге и казачок върху каските. Мули.
66
1
 
8
 
! Отговори
Хектор -до 95 преди 9 години
Янките са първата финансово икономическа ...не са брат ЕС е номер1,2 -хАмерика 3-Китай 4-Япония 5-РУСИЯ ,а през следващата година става номер 4.Росия има 5 флота ако не знаеш,съюзници също-всички хора по света които не са сатанисти.
65
1
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До Анонимен 95Ако за теб икономическите сфери на влияние не са вид територия, то значи че трябва да се ограмотиш допълнително! За което бих ти взел някой лев ей така без значение ти дали сега си в БГ или аз съм в Лихтенщайн. В момента териториалните претенции са просто ФОРМАЛНА граница на вид население. За примерче Батенце:Коя е Белгия, като територия и население??? По малка дори и от България в момента Батиното! Ама там Батенце е кое???? Там е Брюксел Батковото. А той е какво на НАТО???
64
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 години
С подлизурскaтa си политикa към сaщ, ес все по бързо се доближaвa до точкaтa, в която ще се рaзпaдне. Успехa нa евроскептиците нa последните избори е сaмо нaчaлото. A сaнкциите могaт дa ускорят нещaтa и то много бързо. Русия губи, но зaпaдa ще зaгуби още повече. Докaто Путин си опичa нещaтa със стрaните от брикс, то евробизнесa ще зaгуби много рaботни местa. Не е трудно дa се предположи зa кaкви пaртии ще глaсувaт хорaтa нa следвaщите избори.
63
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Имах предвид че Сталин наистина е болшевик а не Руснак!Извинявам се за гршката!
62
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗ 93Бате ти какво разбираш под империя?Римската е териториална империя,Османската също,случайно да се сещаш кой е с най голяма територия 18 млн.кв.км....А да се сещаш как и кой и от къде ще взема територия от УСА?Бъркаш територия със финанси.Янките са първата финансово икономическа/със 7 флота/световна империя и няма нищо общо със териториалните империи които са уязвими.Няма как някой да я застраши в нейното триедиство..икономика ,армия ,съюзници.Тъй че да му мислят тия с голяма територия.
61
0
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До Анонимен 91За протокола:Сталин не е Руснак наистина не е болшевик! А е Грузинец.И пак за протокола:Грузия обяви война на Русия ...........Резултата е????Дайте прогнози за игран мач :)))))))))))))
60
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До АнонименНа кого лека на кого тежка всички сме за натам - няма нищо вечно! Показала го е дори и Римската империя! Сега като се замисля чия ли империя е наред........?
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При завладяването на Константинопол от османците , много византийци изнесли богатствата в Генуа и Венеция.. Не след дълго били ограбени и убити или първо убити и после ограбени.
58
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименБолшевикът сталин определено има повече фенове на изток...
57
3
 
21
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Санкциите срещу Русия дават резултата! Икономиката на САЩ е спаднала с 3 процента на 3-месечна база, а на Русия се е покачила с 1%. Честито анимационни герои, разбихте ги!
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още мислиш по болшевишки.. Болшевиките са продукт на запада , финансирани от запада и САЩ.. Срещу Русия..
55
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗАбе и аз не мислех, че СеСеСеРе щеше да умре *** ей го на фърли топа!Тежка му пръст!
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само срещу тях, добре е и българските олигарси да гризнат хурката-те са продукт на болшевишката престъпна система на държавен капитализъм и назначени милионери!
53
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
35 години САЩ не успяха в Иран със санкции.. Блокираните пари на Иран в Американски банки са 100 милиарда долара.. Това си е грабеж.. Никога няма да отменят санкциите защото ще трябва да върнат парите ..
52
2
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Ей хора - опомнете се! За какво става дума!!! Някой забранил на друг да ходи някъде!!! Три кораба щели да не се продадат на някой!!! Русия нямала място в Г-7!!! И какво от това??? Мислите ли че Русия е толкова бедна, че да се срине с такива санкции?Мирогледа ни е много нисък за да даваме експертни оценки от рода на такива финансови колоси, като Русия и САЩ. Дори Европа не смее да се изказва по въпроса и вежливо чака гласа на US, а вие вече отсъдихте!!! Що за умни глави сме си имали тук в БГ.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така Олигарх е човек който е ненужен на ЦРУ.. И следва да бъде ограбен и убит.. И като убием нашите Олигарси и като дойдат чуждите Рокфелер и Ротшилд по-малко ли ще грабят или повече..