Да насочим санкциите срещу руските олигарси и милиардери

Призивът отправи германският вицеканцлер
27 юли 2014 20:47, Елка Василева
199
Да насочим санкциите срещу руските олигарси и милиардери
Зигмар Габриел. Снимка: архив, Reuters

Европа трябва да насочи острието на санкциите си срещу богати бизнесмени, които подкрепят руското правителство, засилвайки натиска си върху Москва заради действията й в Украйна, каза днес германският вицеканцлер Зигмар Габриел, цитиран от Асошиейтед прес.

 "Ние трябва да вземем на прицел онези, на чиито рамене се крепи руското правителство - олигарсите, милиардерите. Те искат да имат луксозни къщи в западноевропейските столици. Те държат парите си в сметки там", посочи пред телевизия А Ер Де Габриел, който е и германски министър на икономиката.

Сметките им трябва да бъдат замразени, ако са в кипърски, малтийски или други банки, за да им се покаже, че те нямат място в Европа, ако подкрепят правителство, което поощрява насилието, каза Габриел, без да назовава конкретни имена.

Говорейки за подготвяните от ЕС секторни икономически санкции, министърът разкритикува намерението те да се насочват само към бъдещи договори. Така Габриел насочи критиката срещу Франция, която смята, че сключените вече от нея сделки за доставка на два бойни кораба тип "Мистрал" на Русия не трябва да бъдат засегнати. "Намирам за твърде труден компромис да се каже, че това е възможно само за в бъдеще", подчерта той.
 

 /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германците няма вече , това е напълно американизирана нация от гейове , педофили и зоофили.. 2014Около 700 000 души участваха в гей парада, преминал днес по улиците на германския град Кьолн, предава Франс прес ..
49
3
 
15
 
! Отговори
Некa преди 9 години
Всички руски олигaрси си изтеглят пaрите от ес. Имa предостaръчно местa където дa ги вложaт. Офшорни зони бол. И ще ги приемaт с отворени обятия. Сaмо си предстaвям aко Aбрaмович се изтегли кaкво ще стaне. В Лондон ще избухнaт бунтове и безредици.
48
8
 
2
 
! Отговори
бай ФЕД преди 9 години
Шумете сега но не много,защото няма да ви дам от гущерите.Всички ги обичате ,но някои се правят на сърдити и правят заговори с/у мен/Брикс Микс и тем подобни глупости,но си държат авоарите във зелен десен $.
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лелее много тлъст този чиновник! Вкусни са държавните кюфтета! Мозъкът му е топка лой та затова дрънка глупости
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Олигарх е човек който не е нужен повече или е вреден за САЩ и ЦРУ.. Нима на Запад няма Олигарси..
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че от този "германец" нищо не зависи, защото немската икономика е по-зависима от Русия отколкото от САЩ. Прекратят ли се търговките отношение ще настъпи огромна икономическа криза в Германия, това ще обърне целия ЕС в рецесия.. И Русия ще пострада още по-лошо, но важното е на нас да ни е добре.. така че тези глупости са си празни прикаски..
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И повече никой няма да краде пари от своя народ и да влага в икономиката на САЩ и Запада..Защото ще бъде ограбен..
43
0
 
13
 
! Отговори
Филип преди 9 години
Идеята на санкциите са да провокират Русия. Германия пък най малко трябава да се обажда в този случай. В едно не толкова отдавна изказване на Путин гласи. '' Всички ракети с максимален обсег ще бъдат насочени срещу Европа, под Европа имайки в предвид Германия. Бог да пази да не се случва нещо такова, но тези фашисти сами си го просят, а после друг им е виновен.
42
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
германия са на страната на щатите вече, става многооо напечено, най -вероятно бъдещите санкции ще засегнат и самия "цар"
41
7
 
2
 
! Отговори
Раша преди 9 години
РАША ТЕРОРАША
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Кипър,питам а Кипър..?
39
6
 
1
 
! Отговори
Украински Олигарх преди 9 години
Само така мачкай всичко де що видиш наред.Тъкмо ще намалее източната конкуренция.
38
16
 
3
 
! Отговори
Бате Гойко преди 9 години
Русофилчета , скоро ще ядете асфалт.Рублите секнаха ,няма смисъл да пишете .Няма Белене , няма Южен Поток ,яжте асфалт сега или марш на североизток.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прогнил Запад!
36
1
 
10
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ТОЯ НЕ СЪМ ГО И ЧУВАЛ!
35
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами те така започват войните.Замразяването на чужда сметка в банка ,без съдебно дело си е чиста кражба.Като са им мръсни парите, защо ги вземат в банките си?Да не говорим,че тия хорица имат възможност да отидат с танкове да си търсят парите.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zigmunda germunda prvo da si kae s kakv sapun sa mu mili dupeto i posle da kalne nalevo i desno-dedo mu e drjal kzapalenata kle4ka kibrit .....
33
1
 
3
 
! Отговори
йон йонсън преди 9 години
илко, за сексуалните ви фантазии са отворени доста теми тук. е, разбира се, че можете и да протестирате публично за свободата си на "другополовите". дори тези дни излезна филм по най-тънката тема в човешките взаимоотношения на тема черен латекс, буйни фантазии и кожен камшик.
32
0
 
15
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Подкрепям идеята,при все, че е твърде прозрачна,като всичко,сътворено напоследък,от западната пропаганда!Но с едно "разширяване" на тия санкции - нека засегнат не само руските, но и европейските и американските олигарси!Нека сме принципни докрай,олигархията няма идеология, цвят,националност,тя е просто една паразитна прослойка,смучеща от цял свят!
31
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ ПОДКРЕПЯМ С ДВЕТЕ СИ РЪЦЕ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ!!!!ЕМБАРГО ЗА РУСИЯ!!!ДА СИ ЖИВЕЯТ ИЗОЛИРАНО И САМИ!!!!ДИВАЦИ НЕ ИСКАМЕ!!!ДИВИТЕ РУСНАЦИ ДА СИ СТОЯТ В РУСИЯ!!!!