Да насочим санкциите срещу руските олигарси и милиардери

Призивът отправи германският вицеканцлер
27 юли 2014 20:47, Елка Василева
199
Да насочим санкциите срещу руските олигарси и милиардери
Зигмар Габриел. Снимка: архив, Reuters

Европа трябва да насочи острието на санкциите си срещу богати бизнесмени, които подкрепят руското правителство, засилвайки натиска си върху Москва заради действията й в Украйна, каза днес германският вицеканцлер Зигмар Габриел, цитиран от Асошиейтед прес.

 "Ние трябва да вземем на прицел онези, на чиито рамене се крепи руското правителство - олигарсите, милиардерите. Те искат да имат луксозни къщи в западноевропейските столици. Те държат парите си в сметки там", посочи пред телевизия А Ер Де Габриел, който е и германски министър на икономиката.

Сметките им трябва да бъдат замразени, ако са в кипърски, малтийски или други банки, за да им се покаже, че те нямат място в Европа, ако подкрепят правителство, което поощрява насилието, каза Габриел, без да назовава конкретни имена.

Говорейки за подготвяните от ЕС секторни икономически санкции, министърът разкритикува намерението те да се насочват само към бъдещи договори. Така Габриел насочи критиката срещу Франция, която смята, че сключените вече от нея сделки за доставка на два бойни кораба тип "Мистрал" на Русия не трябва да бъдат засегнати. "Намирам за твърде труден компромис да се каже, че това е възможно само за в бъдеще", подчерта той.
 

 /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 122Затова не всички държави могат да противодействат на този флот, но не забравяй, че има такива които могат. А що се отнася до тюлените на всеки самолетоносач има такива части които обезпечават територии на суша когато са в даден периметър на евентуално акостиране.
89
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До Анонимен 121Нека сега не се изхвърляме детински.Аз и ти ако влезнем в банка е едно и съвсем друго е когато процент от доларовата обезпеченост изгуби смисъла си.Какво ли ще стане и защо няма да изгубят тези държави може да ти подскаже новосформиращият се БРИКС.За да търгуват не е необходима мойта и твойта банкова сметка а сметките на милиарди потребители които в даден миг изчезват. А акциите и държавните книжа на държава с огромен вътрешен дефицит не струват нищо! Просто подписани хартии.
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 120Това не е десантен кораб а самолетоносач/няма никакви тюлени на него, има на другите кораби/ ,цялата армада около него се пази от ракетоносци,ПВО, миночистачи,подводници не е лесно и точно за това никой не може да си позволи 7-те флота на янките.
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗВъв банка не си ли влизал,каквито влогове имаш в определена валута може да си ги превалутираш по съответния дневен курс.Обаче те имат и ценни книги и акции,но и тях могат да продадат по борсовите курсове.Никой не ги спира.Банкови и борсови операции се правят по желание на клиента.Въпросът е че нямат сметка и ще загубят много ако ги изтеглят.
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 114Елементарно мили ми друже:всичката тази обслужваща техника като танкери и тнт. не е така обезопасена както самия кораб майка. И все пак си остават ярко изразени цели всичкия този обслужващ персонал. Какво търсят 4-5000 човека на кораба си отговори сам защото само комуникационният им център се нуждае от стотици хора персонал за поддръжка ежесекундно на техниката в изправност, не споменавам механици на корабната част които също са стотици, тюлените им, техните машини и тн и тнт.
85
1
 
0
 
! Отговори
bamz3 преди 9 години
zimata nablijava a tq e dalga i studena germancite zabravqt tova samo pokrai germania franciq i nie da ne ostanem na studeno
84
1
 
3
 
! Отговори
за 115 преди 9 години
Ако ФЕД-а фалира китайските другари ще започнат да правят ориз от непотребната хартия в китайските банки, понеже имат около 3 000 милиарда запаси....отделно червените китайски капиталисти са скътали/откраднали още 3 000 милиарда в офшорни сметки....Мъката ще е голяма, ако всичко тов изчезне....
83
3
 
9
 
! Отговори
Интернет гоблин преди 9 години
Без значение, дали Русия е агресор в Украйна или не, заради зверствата на фашагите през 2 св. война, германците трябва да си затварят смрадливите устенца. Помнете, тези допринесоха много да преживеем 2 нац. катастрофи и са виновни за това че европа бе разделена. Това винаги трябва да се помни.
82
3
 
5
 
! Отговори
светлото бъдеще преди 9 години
Ще им светне на еурупейците, че богатите рашъни искат благините на ''гнилиа'' капитализъм....*** вече е новият Кадафи, след 2-3 години санкции на олигарсите ще им писне и ще си назначат друг приемлив за Запада
81
4
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Още нещо по пикантно!!!Ами ако основните кредитори на САЩ - Индия, Китай, Русия, си поискат парите не в долари ами в друг вид валута???Какво ли ще се случи??? Ей това е най-финия момент който заобикалят всички медии.Един фалит беше избегнат с напечатване на хартия - долари, но втория ако се случи ми намирисва на голяма бъркотия.
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗРазбирам,че се шегуваш,но кажи ми какво правят 4-5000 души на борда със 40-50 самолета,керосин има и за водните ски във Сан Тропе,има обслужващи самолетоносача танкери.Интересно какво правят постоянно в Черно море 4-5 Натовски кораба след прочутия анекдот за Черноморския Богатир Су.Бръкни в мрежата и виж за самолетоносачите.тонаж самолети и т.н.т.
79
4
 
3
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Ами ако Русия накаже богатите германци,които са вложили пари там и яко печелят?Ако спре чрез мита вноса на немски автомобили,а пусне китайски?Всичко което купува от Европа може да вземе от Китай.Обаче това са милиони работни места!Как ще кажат на хората,че остават без добра работа заради тъпите хохли и американския интерес?Има и друго-американците натискат ЕС за безмитна търговия и забележете-занижаване на стандартите за американския внос!Искат да внасят некачествени и замърсяващи стоки в ЕС!
78
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До Анонимен 109Да но няма да те квалифицират като терорист или тем подобни щуротии.И пак настоявам да ми спелуваш наименованието САЩ или Европейски съюз.Защото сама по себе си е не точно държава и едното и другото а пък има граници?!
77
0
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До Анонимен 104БАТЕНЦЕ не се превъзбуждай от филми и електронни игри!И щом искаш уроци ето ти:Първо на един самолетоносач трудно се побират повече от 30-40 боеспособни машини, те не кръжат непрекъснато около кораба защото има фактор наречен гориво което е ограничен ресурс в рамките на открито море. 2 Наземния контрол и подпомагане нямат голяма ефективност срещу даден вид оръжия! Справка - Американския кораб в Черно море който е бил заглушен и "атакуван" без изстрели 12 пъти от руски самолет.
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗВъв всяка нормална държава ако хвърлиш камък с/у сграда/ако ще и да е баня ще те арестуват.Без УСА Европа е уязвима от всякакъв род заплахи.Точно за това Брюксел като малка държава/Белгия/ е избран за седалище ,защото другите европейски голями сили се дебнат и не са задружни.За това и Янките и Руснаците се подиграват и казват ,ако искаме да се обадим на външния министър на ЕС/демек някой който може да реши бързо/на кой да се обадим?
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е решила да излезне от групата на антииранските санкции и започва тесни икономически връзки с Иран въпреки резолюциите на ООН. След като западните държави налагат санкции заобикаляйки ООН, значи и Русия си запазва правото да не се съобразява с тази организация.Май на ООН им се вижда краят?
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е мъж на българската евродепутатка Мария Габриел.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ey edin lud hvarli kamak v kladeneca i sega dujina hora ne mogat da ya izvadqt , ludia za sebe si e vinagi prav , aman ot ludi diktatori vsqkakvi
72
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До АнонименОпитай тогава да хвърлиш камък срещу тази сграда!!!Мога да ти кажа дори сега какъв ще те изкарат! Терорист, сепаратист и нападател срещу демократични ценности! Ще ти лепнат поне 374 години затвор по бързата процедура. А ти *** им обяснявай че това е само сграда и си искал само да видиш как отскача камък от нея.Нека не се държим хлапашки, сиреч обединена Европа не е държави без граници? Или Южна Америка или САЩ апропо спелувай ми наименованието САЩ???
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АЗБате нали знеш , че във всеки флот от тези 7 има 1-2/с 90-100 самолета/ самолетоносача придружавани от цяла армада ракетоносци,подводници и други военни и обслужващи кораби които пазят кораба майка.На близо има и бзи които правят същото,колко ли ресурс трябва да има някой за да държи на мушка из целия световен океан тези цели.А сомалийските пирати янките ги оставиха за да видят другите когато няма кой да се разправи с тях,нали мразят световния жандарм УСА.Иначе пазят всички морски пътища