Да насочим санкциите срещу руските олигарси и милиардери

Призивът отправи германският вицеканцлер
27 юли 2014 20:47, Елка Василева
199
Да насочим санкциите срещу руските олигарси и милиардери
Зигмар Габриел. Снимка: архив, Reuters

Европа трябва да насочи острието на санкциите си срещу богати бизнесмени, които подкрепят руското правителство, засилвайки натиска си върху Москва заради действията й в Украйна, каза днес германският вицеканцлер Зигмар Габриел, цитиран от Асошиейтед прес.

 "Ние трябва да вземем на прицел онези, на чиито рамене се крепи руското правителство - олигарсите, милиардерите. Те искат да имат луксозни къщи в западноевропейските столици. Те държат парите си в сметки там", посочи пред телевизия А Ер Де Габриел, който е и германски министър на икономиката.

Сметките им трябва да бъдат замразени, ако са в кипърски, малтийски или други банки, за да им се покаже, че те нямат място в Европа, ако подкрепят правителство, което поощрява насилието, каза Габриел, без да назовава конкретни имена.

Говорейки за подготвяните от ЕС секторни икономически санкции, министърът разкритикува намерението те да се насочват само към бъдещи договори. Така Габриел насочи критиката срещу Франция, която смята, че сключените вече от нея сделки за доставка на два бойни кораба тип "Мистрал" на Русия не трябва да бъдат засегнати. "Намирам за твърде труден компромис да се каже, че това е възможно само за в бъдеще", подчерта той.
 

 /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
18
 
! Отговори
гошо тъпото преди 9 години
Представям си какво ще стане в Лондон ако го послушат и изгонят Р. Абрамович и Челси закъса.
29
1
 
1
 
! Отговори
йон йонсън преди 9 години
42, помолете ги учтиво да прочетат "Ако акулите бяха хора" на Бертолд Брехт. Може би щяха да се замислят.. акулите де. но по-скоро не вярвам.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
фашистите пак искат да воюват срещу Русия и пак да гризнат хурката - измислят си предтексти, за да заграбят ресурсите на Русия
27
2
 
8
 
! Отговори
йон йонсън преди 5 с преди 9 години
другарю габриел, мразя не, а ненавиждам двойните ви аршини, а най-вече, когато останете без опозиция, на практика, защото ако бехте в опозиция, както трябваше да е, друга песен щехте да пеете. вие, пулитиците сте още по времето, когато не съ били въведени нормите по си. все още мерите в лакти, педи, средни пръсти и други... както ви е по-угодно дали продавате, или купувате гласове.
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Демократ Да ти пикая на димукрацията .Ей така, демократите докараха на власт Хитлер,както сега докараха на власт евреи и нацисти в братска прегръдка.Демокрацията е клише ,както и комунизма.И двете са измислени в някоя Синагога от нечии Синедрион с единсвената цел, разширяване грабителството на определена група ,,богоизбрани,,Щом, примерно ,Демократи са такива комунисти и комсомолци като Тиквата и Плевнята,вятър работа. Демокрация......демагогия.
25
4
 
8
 
! Отговори
jan преди 9 години
Ха, този "ариец" не си ли дава сметка, че реванш за втората св. война не може да има. Защото от Германия камък няма да остане.Колкото и да не вярвам на разни пророци натам отиваме.
24
1
 
21
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Добре де....то че руските олигарси и богати бандити са известни в цял свят, спор няма по тоя въпрос и всеки го знае, НО нали точно вие господа оядени шопари от западНАЛА европа им давахте и продължавате да им давате поданство и паспорти само и само да дойдат да си харчат парите при вас?! Тоя ЕС е една фурнаджийска лопата и все с двоен аршин мери....досега те бяха добри, инвеститори....абе с две прости думи - ХУБАВИ ХОРА, а сега изведнъж станаха ОЛИГАРСИ и БАНДИТИ! Как става така?!?!?!
23
1
 
16
 
! Отговори
йон йонсън преди 9 години
руснаците, другарю габриел, си плащат на французите за подводниците, а кой плаща за подводниците доставени на израел от германците? вие от джоба си ли?
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯАми сигурно защото немските... бас хващам, че си живеят в Германия!
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо не разбирам, този германец ли е?
20
0
 
15
 
! Отговори
Радка Пиратка преди 9 години
До всички богати руски бизнесмени!Ами така, той батко Ви Путин още след изцепката в Кипър Ви призоваваше да си върнете скромните спестявания в Русия, който е чул, чул! Който не, да пие по една студена крушова лимонада!
19
3
 
1
 
! Отговори
йон йонсън преди 9 години
костовашките *** налазили и тоя форум под статия за един наглец.
18
2
 
23
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
я им врътнете кранчето на газта на тези, че много взеха да се фантазират.
17
1
 
15
 
! Отговори
Класов враг преди 9 години
Г-н Вицеканцлер, това на вратовръзката знамето на Новорусия ли е?
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво ! Не само към руските олигарси.
15
16
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 9 години
До къде я докара ***.Германия да се бори с финансирането на руския фашизъм.
14
4
 
9
 
! Отговори
йон йонсън преди 9 години
другарят габриел е толкова нагъл и *** (то едното върви с другото), че просто взима по две стъпала по стълбата нагоре. като удряте по олигарсите, габриел, не забравяйте да се подминете!
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ли за "Мистрал" се разправяте? И ЦЕЛИ то 2 броя! Ми, то 2 кораба за флотовете на Русия са +/- НИЩО и половина и едно ****но горе-долу! Я кажете сега кой строи космодррума в Франция близо до Нова Гвинея и кой продава и изстрелва спътниците ПЛАТЕНИ от Европа??? Искате ли да останете без спътници за навигация, метеорология и телевизия??? Искате ли да ЛИКВИДИРАТЕ програмата "Galileo"? Ами щом ИСКАТЕ- то, направете го тогава!!!
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия клоуни охрaнени дaвaт мило и дрaго руснaците дa си хaрчaт пaрите при тях. Aко не сa те мaсa рaботни местa ще бъдaт зaгубени. Дa ги видим тогaвa кaквa песен ще зaпеят.A специaлно този *** от снимкaтa устaтa му се е рaзчекнaлa от целувaне нa обонговия зaдник.
11
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ В ПО ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ РАБОТЯТ ЗА АНГЛИЯ, А АНГЛИЯ И ГЕРМАНИЯ СА В КОНФЛИКТ! ВСЪЩНОСТ РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ РАБОТЯТ ЗА ***! ДРАМАТА Е ДОСТА ГОЛЯМА