Москва се държи предизвикателно към санкциите

Чужди издания: Възможно е ефектът им да не бъде особено силен
Обновена: 31 юли 2014 14:13 | 31 юли 2014 08:44, Елка Василева
71
Москва се държи предизвикателно към санкциите
Снимка: архив, Reuters

Москва се държи предизвикателно спрямо силните санкции на САЩ и ЕС, целящи да я накажат за подкрепата й за сепаратистите в Източна Украйна. Русия обеща да локализира производството си и да излезе по-силна от изпитанията, подчертава в. "Гардиън".

Анализатори, към които се е обърнало британското издание, прогнозират, че засегнатите ключови сектори като финансите, отбраната и енергетиката ще понесат загуби заради изолацията от Запада.

Пропуски във формулировката на санкциите може да намалят ефекта им, предупреждава в. "Уолстрийт джърнъл". Санкциите на САЩ не включват най-голямата руска банка - "Сбербанк", посочва изданието. Контролният й пакет е държавна собственост, напомня в. "Уолстрийт джърнъл" и посочва, че и европейските филиали на руски банки са изключени от обхвата на санкциите, въпреки че притежават активи за над 20 милиарда евро в ЕС.

Още по темата

Британският в. "Индипендънт" от своя страна акцентира върху таен руско-германски план за договаряне на мирно решение, за да се сложи край на международното напрежение около Украйна.

Планът, по който работят както германският канцлер Ангела Меркел, така и руският президент Владимир Путин, има две цели: да се стабилизират украинските граници и да се окаже икономическа подкрепа на изпитващата финансови затруднения страна чрез ново енергийно споразумение, гарантиращо сигурността на газовите доставки, съобщава изданието. Русия ще оттегли и финансовата си и военна подкрепа за сепаратистите в Източна Украйна. В замяна международната общност ще трябва да признае независимостта на Крим и анексирането му от Русия - стъпка, която може да е трудна за преглъщане за някои членове на ООН, отбелязва в. "Индипендънт".

Украинският президент Петро Порошенко ще трябва да приеме страната му да не се кандидатира за член на НАТО, а Русия няма да пречи на новите украински търговски отношения с ЕС. Планът е бил временно спрян след свалянето на малайзийския самолет, но все още си остава на масата на преговорите, съобщава вестникът, като се позовава на източници, близки до разговорите.

Руският външен министър Сергей Лавров обеща "конкретни последствия" за Вашингтон вследствие на наложените санкции, припомня в. "Фигаро". В същото време руските военни моряци в Сен Назер, които се обучават да използват хеликоптероносачите "Мистрал", изглежда не са забелязали кризата – въпреки протестите. Нито те, нито местните жители изглеждат развълнувани от световните вълнения, отбелязва в. "Фигаро".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Краварите и еврогейския съюз да си заврат шистовия газ там дето слънце не огрява и да замлъкнат с тия санкции, щото в противен случай ще видят Москва от съвсем близо и съвсем скоро!
26
2
 
7
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Анонимен: ,,ТОДОРЕ, и вчера ти казах - Буквите с които си пишеш името са по-голями от главата ти ! Намали ги !''САМО АКО ПОЧЕРПИШ!
25
3
 
24
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
МНОГО МОЛЯ НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДАМИ И ГОСПОДА ДЕМОКРАТИ ЧЕ ИЗЛЕЗЕ ЛИ РУСИЯ ОТ ПАЗАРА НА ЕНЕРГОРЕСУРСИ ЦЕНИТЕ АВТОМАТИЧНО СКАЧАТ СЪС 50 ЧЕ И НИЩО ЧУДНО И 100 И ПОВЕЧЕ %!
24
4
 
15
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Killuminati: СЛЕД СНОЩНОТО ИЗЯВЛЕНИЕ НА РУСКОТО ВЪНШНОИ МАЙ НЯМА ДА ИМ СЕ НАЛОЖИ ДА ЧАКАТ И ДО ЗИМАТА А СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ ИМ ЗАВИЕ ПУТИН ВИНТИЛА.ТОГАВА ДА ИМ ВИДИМ ИКОНОМИКИТЕ КАК ЩЕ ,,ЦЪФНАТ И ВЪРЖАТ'' СЪС ,,ЕВТИНАТА'' АМЕРИКАНСКА ГАЗ ОТ ПО НАД 500-600$ ЗА 1000 КУБИКА?
23
3
 
27
 
! Отговори
Killuminati преди 9 години
Изчакайте до зимата и ще видите за какво иде реч! Тия *** от еврейогейския съюз ще лапат паламарката яката!
22
4
 
26
 
! Отговори
емо преди 9 години
краят дойде ,вашингтонски *** русия ще ви види сметката
21
2
 
7
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
МЕДИИТЕ СЛЕД МАЧА УКРАИНЦИТЕ СА СЕ ВЪРНАЛИ И СА СТИСНАЛИ РЪЦЕТЕ НА ДАТЧАНИТЕ/ПОМИРИЛИ СЕ ЕДИН ВИД/.ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СЛУЧАЯ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ,,ФК КОПЕНХАГЕН'' СА ПОДАЛИ ЖАЛБА В УЕФА.МАЧЪТ БЕШЕ ПРЕМЕСТЕН ВЪВ КИЕВ ОТ УЕФА ВЪВ ВРЪЗКА СЪС НЕСТАБИЛНАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИТУАЦИЯ В ДНЕПРОПЕТРОВСК. ВЗГЛЯД/ФАНАТЫ КЛУБОВ <<ДНЕПР>>И <<КОПЕНГАГЕН>> ПОДРАЛИСЬ ИЗ ЗА ФЛАГА РОСИИ. ТА ТЕЗИ *** И ФАШИСТИ ЛИ ПОДДЪРЖАТЕ ГОСПОДА ДЕМОКРАТИ ОТ ФОРУМА ? МНОГО ИНТЕРЕСНО НА РЕВАНШЪТ ДАЛИ ЩЕ ИМА 250М РУСКО ЗНАМЕ НА СТАДИОНА
20
1
 
17
 
! Отговори
хаха преди 9 години
До Анонимен 22да,де,ама точно срещу ГАЗПОМ няма санции..Санкциите са насочени към сектори които почти не влияят нито на руската ,нито на германската икономика...Меркел може и да е дърта,ама не е ***..Не плюе там дето лиже,хаха
19
1
 
21
 
! Отговори
началото на края преди 9 години
АШИНГТОН, 31 юли.. Американските конгресмени подкрепиха резолюцията, която позволява да се търси съдебна отговорност от американския президент Барак Обама, отговорен за злоупотреба с власт в реформата на здравната система. За това решение в сряда гласуваха 225 членове на Камарата на представителите, против - 201.Черното недоразумение скоро ще бъде история,хаха!!!
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе какво се занимават с глупости ? Направо да се откажат от руският газ ,щом като искат да ги санкционират лошо :))) !
17
1
 
10
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
И още малко любопитно от снощният мач ,,ФК ДНЕПЪР''0-0 ,,ФК КОНЕНХАГЕН''.НА ПОЛУВРЕМЕТО НА МАЧА НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ УКРАИНСКИ ЗАПАЛЯНКОВЦИ ПРОБИХА ЗАГРАЖДЕНИЯТА НА ТРИБУНИТЕ И УСТРОИХА МАСОВ БОЙ СЪС СТЮАРДИТЕ И ДАТСКИТЕ ЗАПАЛЯНКОВЦИ ЗАРАДИ КОЕТО ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ НА МАЧА ПОЧНА СЪС 15 МИНУТНО ЗАКЪСНЕНИЕ.В ХОДА НА БОЯТ НА СТАДИОНА ТРАВМИ СА ПОЛУЧИЛИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ,,ФК КОПЕНХАГЕН'' КОИТО СА СТОЯЛИ НА РЕЗЕРВНАТА СКАМЕЙКА НА ГОСТИТЕ.В МЕЛЕТО СА ВЗЕЛИ УЧАСТИЕ ОКОЛО 50 УКРАИНЦИ И 15 ДАТЧАНИ.ПО ДАННИ НА
16
0
 
27
 
! Отговори
Тео преди 9 години
Сетих се за песничката за вятъра на промяната на Скорпиънс. Беше много култова навремето. Има доста неща, които не знаем, но след като Порошенко се върна от визитата си с Кери бързо-бързо се заговори за "мирно решение на конфликта". В западните медии сеператистите от терористи ги преоблякаха пак в сеператисти а в медийното пространство започва да се прокарва идеята, че май санкциите не били чак толкова хубава работа (Което Лавров им каза още на първия ден). Абе ... вятъра на промяната!
15
0
 
32
 
! Отговори
?!?! преди 9 години
Промиха мозъците на много хора с приказките за шистовия газ , и си повярваха ,че нямат нужда от руския - о ,свещенна простотия....
14
2
 
5
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Демократ: ТОЧНО ОБРАТНОТО-ЩЕ ПОДПАЛИ ТРЕТАТА СВЕТОВНА.А МАЙ И НЕ СИ ЧЕЛ ИЗЯВЛЕНИЯТА НА БЕРЛИН ОТ ВЧЕРА ЧЕ ГЕРМАНИЯ Е ПРОТИВ ПО НАТАТЪШНО РАЗШИРЯВАНЕ НА НАТО НА ИЗТОК? А ЗА ТОЗИ ИДИОТИЗЪМ ОТ СНОЩИ ЗНАЕШ ЛИ? Драка между болельщиками футбольных клубов Днепр (Украина, Днепропетровск) и Копенгаген (Дания) в перерыве первого матча третьего квалификационного раунда Лиги чемпионов возникла из-за вывешенного российского флага на трибуне фанатов датской команды.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ся ,следващите санкции от страна на Бастунистан ще са ,ликвидиране на Лукойл и затваряне границите за руски граждани :)) ! И какво ще остане тогава от бастунистан ? :))))))))))
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото и да плюете едните и другите, визирам запада и Русия, е факт, че икономиките са като скачени съдове. Има една малка, но съществена подробност. Националната Руска банка има над 20 милиарда в Европа; Русия има енергийни ресурси, а Европа няма. Освен това САЩ държат Германия за топките защото златото им е там, а Русия държат Германия за топките щото без тяхната газ няма производсто. Просто излагам факти изводите са за вас.
11
1
 
24
 
! Отговори
До демократ преди 9 години
"Тази стъпка ще сложи край на тормоза от Кремъл". Абе ти акъл имаш ли? Че кой досега търгува и подкрепя укроината? Че 23 години Кремъл само и подкрепя тази страна иначе да е умряла отдавна от глад. Тормозът е сега от европата, от МВФ и разните финансови ястреби които искат да я разтерзаят. Както сега правят с Аржентина. Така се унищожава държава. Какво се правите че не разбирате, Москва само е помагала, а хиените искат да я лапнат. Но ще бъде идеално да им приседне.
10
1
 
21
 
! Отговори
SS преди 9 години
ще ги видим в ЕС когато Русия наложи санкции тогава кво ши праят като им заварти кранчитата на тръбите. маи ще опъват тръба до УСА
9
0
 
24
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Не за първи път с ембарго "демократичните" правителства помагат на фашистите. През 1936 г. са наложили ембарго на доставката на оръжие за законното правителство на Испания, но са доставяли на Франко. Така де, той е техен човекА през 1933 г "демократа" Хитлер заяви, че разполага с доказателства, че комунистите са подпалили сградата на Райхстага. Маса "демократи" го приветстваха. Съвпада напълно със ситуацията със сваления самолет.
8
2
 
7
 
! Отговори
до Кара Кольо №4 преди 9 години
Не виждаш ли, че плюем. ти като нямаш чест и достоинство или може би "другия свят" (пише се "другият свят") няма чест и достоинство да бъде защитен от теб - ами тогава просто не се обаждай. Просто и ти не искаш да защитиш "другият свят". Сигурен съм, че със изцъклени гневни очички гледаш коментарите и въпреки, че вътрешно те е яд - въпреки това пишеш "плюите, плюите". Ами това правим. Некъв проблем ??? :)))) Нема проблем. Схванахме иронията ти. Но на мен ми идва - малко насила си я изкарал.