НАТО да се промени, за да отблъсква заплахи от Русия

Британският премиер предлага нова програма на военни учения
Обновена: 2 авг 2014 12:15 | 2 авг 2014 08:08, Веселина Йорданова
367
НАТО да се промени, за да отблъсква заплахи от Русия
Дейвид Камерън. Снимка: архив, Ройтерс

НАТО трябва да си направи щателна ревизия, за да може да защитава по-добре своите членове от потенциална руска военна заплаха. Алиансът трябва да преразгледа връзките си с Москва в светлината на украинската криза, заяви британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Камерън, който ще е домакин на срещата на високо равнище на НАТО в Уелс следващия месец, заяви че ще използва събитието, за да подтикне 28-членния блок да преразгледа дългосрочните си връзки с Русия, като отчете факта, че Москва смята НАТО за враг.

Британският премиер беше остър по въпроса за руската анексия на Крим и обвини Русия, че нелегално въоръжава проруските сепаратисти в Източна Украйна. Той подложи на критика и реакцията на Москва след свалянето на малайзийски пътнически самолет над Украйна миналия месец.

През април НАТО прекрати практическото си сътрудничество с Русия в знак на протест срещу анексията на Крим, но това не включва контактите на равнище посланици. В писмо до лидерите на Алианса, Камерън заяви ясно, че шест месеца след началото на руско-украинската криза е време да се стигне по-далеч.

"Трябва а приемем дългосрочни мерки, които да подсилят нашата способност да реагираме бързо на всяка заплаха, да уверим тези съюзници, които се страхуват за сигурността на своята страна, и да предотвратим всяка руска агресия", се казва в изявление на Камерън.

Британският премиер предлага нова програма на военни учения, изграждане на нова инфраструктура, преместване на екипировка и доставки и подсилване на силите за реагиране на НАТО до 25 хиляди души.

"Трябва да приемем, че сътрудничеството от последните години не е възможно в момента поради незаконните действия на Русия в близост до НАТО и да преразгледаме принципите, които ръководят нашите отношения с Русия", пише Камерън.

НАТО засилва упражненията си в Източна Европа след анексията на Кримския полуостров и утрои броя на изтребителите си в Балтийските страни. Камерън заяви, че Алиансът ще трябва да обмисли как да поддържа "силно присъствие" в Източна Европа за обозримото бъдеще. /БТА/
 

Още във видеото на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още по темата: НАТОнатДейвид Камерън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До софиянецАдвокате--като си толкова умен,коментирай моля те последните "творения" на САЩ в Либия,Сирия,Египет,Ирак,Афганистан и Украйна и ги ОПРАВДАЙ с юридически потвърдени факти.Не с общи прикаски,раздадени ви от сорос...а точно и адекватно.
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТНе знам какъв си, но българин със сигурност не си.
98
3
 
2
 
! Отговори
Катон преди 9 години
До тю..тю......Те в Крим не умираха хора, само изчезваха.
97
7
 
6
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Сегaшните руски ***- aтaкисти сa ония мекеретa посрещнaли въшливaтa рускa сгaн нa 9.9 44 г., същия е и джуджето с двaтa бели косъмa по тиквaтa, нaричaщо се волен! Вие избивaхте нaшите ДЕДИ- БЪЛГAРИ РОДОМ И ДУХОМ с мaрионетния руски " нaроден съд" и лaгерите нa смърттa, НО БЪЛГAРИТЕ ОЦЕЛЯХМЕ И ЗЕМЯТA ДA СЕ ОБЪРНЕ НAОПAКИ РУСКИ БОТУШ РОДИНAТA МИ НЯМA ДA ТЪПЧЕ!
96
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе *** в Крим всеки ден изчезваха безследно десетки хора включително и западни журналисти. Да не са ги пренесли на Марс случайно.
95
0
 
2
 
! Отговори
Катон преди 9 години
До Анонимен 128Нямал е време да ги научи докато се реди за безплатна пица.
94
2
 
8
 
! Отговори
тю..тю...... преди 9 години
До софиянецПишеш пълни глупости-за Крим--пояснявам за меж.право,което САЩ са го нарушили МНОГО преди Русия--ЧЕТИ--В последните 10 год САЩ нарушава международното право 23 пъти,като това води до масови жертви сред мирното население на няколко страни,включително и европейски.--Това е доклад на ООН който е блокиран от САЩ и Англия.....и забележи --СЪС жертви""А в Крим един човек не умря....За Украйна цял свят вече знае-кой е агресора и кой даде 5 милиарда за Майдана и снайперистите.......
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе коя беше тая партия Атака че вече не се сещам ? Съществуват ли още ?
92
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АТАКИСТе я кажи какви са тези православни ценности ?
91
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кога българските политици ( *** ) ще се гъзят на Русия и кремълското джудже ? До кога ще позволяваме руснаците да ни източват парите чрез Газпром , Лукойл и АЕЦ Козлодуй.
90
3
 
2
 
! Отговори
Катон преди 9 години
До АТАКИСТТи и сега можеш да си идеш при Путин. Няма да ни липсваш. Внимавай само бариерата на КПП-то да не те плесне по ***.
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do ATAKIST:Spored men Balgarskiq narod e po vajen ot Ruskiq! A vie ot Ataka samo hvalite Rusnacite, saiozqvate se s DPS za pari, i po forumire obijdate s nai tejki komentari mladi kulturni dostijimi Balgari, koito vi tarpqt prostotiite do prelivane na chashata! S edna duma, se IBRIKOciganite!
88
0
 
0
 
! Отговори
Катон преди 9 години
До Анонимен 100Ти от Донецк ли пишеш? Или и ти си ербап само пред компа?
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НаблюдателСамо да допълня----ФБР преди седмица си призна че са обучавали *** за терористи--това офицялно...А вчера Обама си призна че в затворите на САЩ са измъчвани хора за да получат признания.....и вие ми спорите кои са терористите.?Ю:?,?????
86
7
 
5
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Жaлки руски ***, понеже Бългaрите ви бихме шутa и сте един фaйтон рaзгонени лaячки, зaпочнaхте дa обиждaте Нaродa! Бил ***, бaлкaнски, ***, зa цинизмите ви не пишa, но зaпомнете НИЕ БЪЛГAРИТЕ СМЕ ДРЕВЕН AРИЙСКИ НAРОД ОТ ЕВРОПA и плюем нa вaс!
85
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO SOFIYANEC/ balgariya otdavna ne e tolkova vajna s mestopolojenieto si a shto se otnasya za nay-bogatite zaleji na zlato v evropa to te sa v sarbia,petrola i gazta sa v rumania,nay-starata kultura v evropa e po techenieto na sreden dunav.rusnacite v balgariya sa tolkova malko che po mejdunarodnite zakoni ne se vpisvat kato malcinstvo.poneje ne sme narod a marsha zatova sme na tova polojenie s tolkova mnogo predateli sredno na glava ot naseleneto.
84
0
 
1
 
! Отговори
Киро преди 9 години
До софиянецКогато един талигарски мъник не знае да лае си яде плодовете и зеленчуците сам.....
83
2
 
8
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ преди 9 години
Запомнете едно--всички тук---Никога запада НЕ е печелил,когато е тръгнал срещу Русия--НИКОГА...даже и с икономически санкции....Сега ще ми кажете-НЕ ....те развалиха СССР.Добре,развалиха го и в крайна сметка какво получиха???---Получиха още по силна и независима Русия със страхотни политици и народ издигнал патриотизма и обичта към родината си в култ.Руснака е търпелив и сговорчив--стига да вижда уважение от вас.....
82
0
 
0
 
! Отговори
за 103 преди 9 години
Пиши на българица!!!!
81
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТА,няма по голям *** от тебе в тоя чат наемите ли са ти виновни за твоята дебнотия и мизерия?