Обама говори с Путин за пръв път след свалянето на Боинга

Руският президент: Санкциите срещу Русия са контрапродуктивни
Обновена: 2 авг 2014 09:29 | 2 авг 2014 07:45, Веселина Йорданова
170
Обама говори с Путин за пръв път след свалянето на Боинга
Барак Обама. Снимка: архив, Ройтерс

Президентите на Русия и САЩ Барак Обама и Владимир Путин са разговаряли вчера по телефона за първи път от 17 юли, когато над украинска територия беше свален малайзийски пътнически самолет от ракета, която според САЩ е била изстреляна от проруски сепаратисти, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата
По време на разговора Путин е заявил пред Обама, че санкциите са "контрапродуктивни, причиняващи сериозни вреди на двустранните отношения и международната стабилност като цяло", се казва в изявление на Кремъл.

Въпреки сериозните различия между становищата на Обама и Путин, и двамата са настояли за "незабавно и продължително" примирие в Източна Украйна.

Обама и Путин са се споразумели да запазят отворени каналите за комуникация, съобщи Белият дом.

Връзките между САЩ и Русия достигнаха най-ниската си точка от края на Студената война заради кризата в Украйна.

Вашингтон обвинява Москва, че подклажда размириците с оръжие и подкрепа.

По време на разговора Обама е изразил загриженост и от нарушаването на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие от 1988 година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
142Остави ги малките села бе. В сащ има селца забравени от бога не ми говори. Кажи ми за Уфа дали ти хареса. Бил съм там . Кажи ми за хората в уфа какви са. На мен юи хареса много. Учтиви възпитани хора. Кажи си мнението.
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aми нормaлно нa кой му прaви секс с мaймуни и дa гледa мaймунско порноВсеки искa шведки дaтчaнки укрaинки
128
2
 
5
 
! Отговори
папаза преди 9 години
До АнонименТи май си рашка! В турските курорти рускинчетата са тотален хит,красиви и дащни.
127
6
 
4
 
! Отговори
бубо преди 9 години
До АнонименРускините са лесни жени това го знае всеки който е имал взимане даване с тях.В Русия процъфтява индустрията за възрастни.Порови се в интернет пространството да видиш за какво става дума.Много филми с евтини малолетки от Русия.Тази индустрия до голяма степен се прехвърли в Източна Европа.Половината актриси които се снимат щатите са родом от Раша Алкаша
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нaй-рaзвитa е порно инъустриятa в кaлифорния. Товa ознaчaвa ли че aмерикaнмите сa ***?Глупaк. Някои Рускини укрaинки сa *** зaщото тaкъв нaчин нa животсa избрaли. Нa оббaмa женa му без пaри дa ми е пуснеш ще я изгоня не зaщото е aмерикaнкa a зaщото е Грознa
125
8
 
5
 
! Отговори
желко преди 9 години
До 134 Много си прав!През 2012 ходих до Уфа в командировка за десет дена.Посетих две градчета Аша и Белебей.Там хората живеят като скотове,пиене и пълна деградация.Русия е много хубава за тези които не са я виждали.В Измир имам бизнес партньор,чат-пат отскачам да там.Може би към 80% ОТ ЛЕКИТЕ ЖЕНИ ТАМ СА РУСКИНИ!Така наречените "Наташки".Много гадна история но факт.
124
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обамата стига се е милостивил ами да почва путята с голямата черна паламарка
123
11
 
4
 
! Отговори
132 преди 9 години
абе мал*умник,сащ са най големия световен производител на нефт и газ и това е само от територията на сащ,ако прибавиш и добива на щатските компании от други държави сащ добива два пъти повече от русия. и кой я бръсне рублата,руснаците панически обръщат всичко в долари
122
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те на големите бесепари синовете и дъщерите всичките са на запад. ето и гея и моника и те отпрашиха за Брюксел,преди това гея лъга шараните че нямало да ходи в брюксел
121
7
 
6
 
! Отговори
пецо преди 9 години
ако в рашата беше добре,щяха ли дъщерите на путята да емигрират в чужбина. защото стана ясно че едната живее в Холандия а другата в южна корея.
120
4
 
5
 
! Отговори
георги преди 9 години
През 1986г работих по договор в Коми като дървосекач.Голям проблем тогава беше алкохола.В СССР се пиеше много и безобразно.Виждал съм рускини да мажат вакса върху хляб. Когато спирта попие в хляба,режеш горния слой който е намацан и ядеш.Много проблеми идваха от това пиене.Цяла село докарано до жалко състояние.Мъже пияници и жени к....ви.Като цяло нямам лоши спомени,но никога не бих се върнал там при комарите,
119
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз в момента съм в сащ гъбо отровна. И аз съм бкл в Русия но през 2005.2006. Млга смело да кажа че руснците катоцяло са по умни от *** тука. Един ме пита дали лас вегас бил в елей??????Огромна стрна е ....имамизерия естествено. Без печатане на пари няма как да де получи благосъстояние на толкова хора. Сащ са във фалит но печатат и изнасят долари навън. И БГ да е така ще сме по добре от швейцария. Като не можем да плащаме ше ни вдигнат тавана на дълга и ше вземем нови заеми. Супер.
118
11
 
6
 
! Отговори
134 преди 9 години
абе ***,ти бил ли си в сащ,защото аз съм бил 4 пъти,а в русия съм работил две години. по зомбирано и оскотяло население от руското няма или може би в сев корея,но за там не знам.руснаци са спорили с мен,че кирилицата е руска азбука и ние сме я взели от тях,също,че били първата християнска славянска държава.алкохолизма е повсеместен,моралната разпуснатост е ужасяваща. мога да ти пиша и за сащ какво съм внидял,а не с каква пропаганда си се набълбукал.
117
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обамата да тегли една черна паламарка на путята
116
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Юс пауърПича е типичен представител на зомбираното юс население.което си мисли че света е юс и другото е вода. Програмата за опростяване работи яко и то от години. Медиите играят голяма роля но и училищата. За това стават катаклизми и при най малките кризи. Губят къщи работа и се гърмят влизат в лудници и т.н . Юс населението няма реална представа за живота. От една хубава страна мечта през 50те се превърна в най мразената. Истинските американци бяха тогава.тоест европейци де.амин
115
4
 
15
 
! Отговори
ПОДСЛУШАНО преди 9 години
БАРАК ХЮСЕИН към Путин :" Моля та бе бате , нека да не плащаме петрола в рубли , молята ба ""-Ще видим БАРАК , ЩЕ ВИДИМ "
114
4
 
26
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Кризата в Украйна не е причината за влошаване на отношенията,а следствие от политиката на САЩ към Русия!Стремежът към обграждането и с враждебни към нея държави и създаването на предмостия за изненадващ удар е в основата на този,а и други конфликти!В САЩ много добре знаят,че след 5-10 години Русия ще стане недостижима военна цел за тях!Затова и бързат да предизвикат война под всякакъв предлог!Колкото до Обама-от него нищо не зависи,сложен е за лице,да му се радват по гетата.
113
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 83Нещо не си в час. Разликата е само около 4 пъти в момента, а цената на газа Азия е даже много по-висока и от тази на която ние купуваме
112
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Вашингтон обвинява Москва, че подклажда размириците с оръжие и подкрепа. А Москва обвинява Вашингтон, че подклажда гражданската война и фашиския режим в Киев с оръжие, пари и наемници."Така е ПО-ПРАВИЛНО не взимането на страна е въпрос на култура.
111
4
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
До US powerСлушай бе лигльо ти да не си прекалил със снакса и американските филми. Много ти е богата фантазията, седни поиграй на плейстейшъна и се успокой малко.