Обама говори с Путин за пръв път след свалянето на Боинга

Руският президент: Санкциите срещу Русия са контрапродуктивни
Обновена: 2 авг 2014 09:29 | 2 авг 2014 07:45, Веселина Йорданова
170
Обама говори с Путин за пръв път след свалянето на Боинга
Барак Обама. Снимка: архив, Ройтерс

Президентите на Русия и САЩ Барак Обама и Владимир Путин са разговаряли вчера по телефона за първи път от 17 юли, когато над украинска територия беше свален малайзийски пътнически самолет от ракета, която според САЩ е била изстреляна от проруски сепаратисти, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата
По време на разговора Путин е заявил пред Обама, че санкциите са "контрапродуктивни, причиняващи сериозни вреди на двустранните отношения и международната стабилност като цяло", се казва в изявление на Кремъл.

Въпреки сериозните различия между становищата на Обама и Путин, и двамата са настояли за "незабавно и продължително" примирие в Източна Украйна.

Обама и Путин са се споразумели да запазят отворени каналите за комуникация, съобщи Белият дом.

Връзките между САЩ и Русия достигнаха най-ниската си точка от края на Студената война заради кризата в Украйна.

Вашингтон обвинява Москва, че подклажда размириците с оръжие и подкрепа.

По време на разговора Обама е изразил загриженост и от нарушаването на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие от 1988 година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
4
 
43
 
! Отговори
безсрамието на Обама преди 9 години
Сащ не захранва ли военните действия с оръжие,с военни специалисти,да не забравяме частната армия,която подклаждаше майдана и стреляше по невъоръжени хора.Вие сте супер наглеци, безсрамници и заслужавате международен ритник,защото където стъпите с ботуша си,а много шавате,трева не никне.Оправите Либия,Ирак,Сирия ,сега марширувате към Русия,ама кръв ще уринирате!
109
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обонго да е спокоен за ракетите със среден обсег, скоро ще ги получи горещи от някъде близо до САЩ! Тези хора не познават историята и правят грешка след грешка, няма украйнска нация, това е буферна зона между Русия и Полша, смекчаваща омразата между тези два народа. Янките отварят кутията на Пандора със създаването на Мегаполша, граничеща с Русия. Марси, пиши му една грама на президента, че радиационният фон се покачва!
108
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До US powerКъде ще влезеш за няколко часа? В WC-то? Вярваш ли си на това което пишеш?
107
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До US powerОставете я Рашата,като сте толкова дървени,що не отидете в Газа,там има нужда от международни мироопазващи сили,що не бомбардирате Израел,така както направихте с Ирак,Афганистан и Сърбия?Отивайте в Газа,там ви чакат и искат,бомбардирайте Израел,потиснатите от него искат и желаят това.
106
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Митар Тарабич,1859г.: "Русия и нейните евреи ще завладеят света,ще съборят злото и ще го управляват умно и мъдро.Белия орел(навярно се има предвид САЩ - ?) ще бъде обезглавен и стъпкан,а отровата капеща от клюна му ще отиде с него в нищото.".
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разговор между хлапаци за танца на пантофките и среден обсег на мятане за чупене на прозорците.
104
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Дълбок сън.Русия никога не ни е казвала да мрем или да се топим,но еврейските американски васали са ни го казвали цели 2 пъти и то в очите.1997г. - Ейвис Боулън,посланик на САЩ,на семинар в Боровец:"Не ни трябвате повече от 4 милиона".1990г.,Ричард Ран и Роналд Ът:"Българската икономика в условията на пазарни принципи е предназначена да изхранва МАКСИМУМ 5 милиона души".
103
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те затова имат висок стандарт - живеят на заем, а не според реалните им възможности. Рано или късно балона ще гръмне и тогава идва страшното.
102
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2070г. - Ингилистан,столица Лондон,официални езици - английски,бенгалски,арабски.Религия - ислям.Франкистан,столица Париж,официални езици - френски,арабски.Религия - ислям.Аламанистан,столица - Бон,официални езици - немски,турски,арабски.Религия - ислям.:)))))))))))))))))) ;)
101
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 116Войните и кражбите на еврейските американски васали вече са на път да престанат,БРИКС са вече много мощни така,че не бъди чак толкова сигурен.
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 117А до тогава какво правим бре :)
99
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
новите технологии до 20 години ще направят възможно извличане на енергия от водород и въглеводород. тези които разчитат на газ и нефт вече няма да имат това значение
98
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дълговете на сащ са като процент по малки от задълженията на китай и много по малки от тези на европейските държави. за инфо,дълга на Люксембург е 600% от БВП и това въобще не пречи да имат най високия стандарт и минимална заплата 1600 евро. сащ ги чакате от 1917 год да фалират а все русия фалира
97
2
 
45
 
! Отговори
Неуспял поляк преди 9 години
Пол Кристи,американски икономист:"Външния дълг на САЩ е цели 19 трилиона долара,американската икономика е заплашена от пълен срив.Целта на кризата в Украйна е преустановяването на икономическите и енергийни връзки на ЕС с Русия,възлизащи на 500 милиарда долара годишно и прехвърлянето на тези пари в американските пазари и икономика.Дали Украйна ще се съхрани като цяла държава не е от значение.Важното е тя да изиграе ролята си на свлачище в търговските отношения между Москва и страните от ЕС." ;)
96
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
въобще не трябва да говори а да му тегли една черна голяма паламарка
95
6
 
71
 
! Отговори
дълбок сън преди 9 години
Чете човек безумията на *** и се чуди това мислещи същества ли са,или мислещи амеби.Абе,***,с какво толкова ви е "завладяла" Русия ако ще зависимостта от нефт и газ да е 100%?Вие лично в жалкото си ежедневие,каква част от разходите си правите за покупка на газ и нефт(хайде,нека е бензин)?А сега помислете за зависимостта си от безбройните западни банки,от западните монополи(не знам да има руски),особено в електропотреблението,от западните търговски вериги,чиито ГМО *** купувате?!
94
2
 
40
 
! Отговори
друг СОФЯНЕЦ преди 9 години
До софианец---Какво те тревожи....нали сме в НАТО???? Или вече виждаш, че натовците са "въздох под налягане"...със *** ръководители.....
93
4
 
41
 
! Отговори
333333 преди 9 години
ДО СОФИЯНЕЦ КАКТО ВИЖДАМЕ ВЕЧЕ, ДОСТА УСПЕШНО ПЪКЛЕНИЯТ ПЛАН НА САЩ РАБОТИ. ЕВРОПА СЕ НАПЪЛНИ Е ЕМИГРАНТИ ОСНОВНО МЮСЮЛМАНИ. САМИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ НАЦИИ СА В ПРОЦЕС НА НЕПРЕКЪСНАТО СМЕШЕНИЕ. БЪЛГАРИТЕ СМЕ КЪМ СВОЯ ФИЗИЧЕСКИ И ДУХОВЕН КРАЙ ПО ТЕЗИ ЗЕМИ...
92
3
 
29
 
! Отговори
ЩО СПОРИТЕ,,,,,,, преди 9 години
Какво спорите бе......Бившият президент на САЩ-Рузвелт е казал--Народ който няма пари за комунизъм,започва да развива капитализма......и той-народа, ще е винаги беден........А замислете се,,,,,дали не е така?????
91
3
 
54
 
! Отговори
друг СОФЯНЕЦ преди 9 години
В интерес на истината,трябва да признаем,че САЩ в последните години прекалиха със своите империалистически амбиции.САЩ са амбицирани да ръководят цял свят,независимо от мнението на другите народи.Исползват всички средства-пропаганда,убииства,подкупи,корупция и т.н.В случая Русия(не съм русофил)заема правилната позиция и затова на Путин много хора му симпатизират по света.С това се видя,че господството на САЩ е към своя логичен край.Това е истината-колкото и да не харесва на някои.