Обама говори с Путин за пръв път след свалянето на Боинга

Руският президент: Санкциите срещу Русия са контрапродуктивни
Обновена: 2 авг 2014 09:29 | 2 авг 2014 07:45, Веселина Йорданова
170
Обама говори с Путин за пръв път след свалянето на Боинга
Барак Обама. Снимка: архив, Ройтерс

Президентите на Русия и САЩ Барак Обама и Владимир Путин са разговаряли вчера по телефона за първи път от 17 юли, когато над украинска територия беше свален малайзийски пътнически самолет от ракета, която според САЩ е била изстреляна от проруски сепаратисти, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата
По време на разговора Путин е заявил пред Обама, че санкциите са "контрапродуктивни, причиняващи сериозни вреди на двустранните отношения и международната стабилност като цяло", се казва в изявление на Кремъл.

Въпреки сериозните различия между становищата на Обама и Путин, и двамата са настояли за "незабавно и продължително" примирие в Източна Украйна.

Обама и Путин са се споразумели да запазят отворени каналите за комуникация, съобщи Белият дом.

Връзките между САЩ и Русия достигнаха най-ниската си точка от края на Студената война заради кризата в Украйна.

Вашингтон обвинява Москва, че подклажда размириците с оръжие и подкрепа.

По време на разговора Обама е изразил загриженост и от нарушаването на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие от 1988 година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ОТКАЧАЛКАТА ОДИСЕЙ!!!! НЕ МУ ЦЪКАЙТЕ ДОРИ МИНУСЧЕТА! ОСТАВЕТЕ ГО В САМОТА!!!
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 101Впрочем , най-ще ти харесат решетките от вътрешната страна на стая 205 в Карлуково. Точно за такива като теб е предназначена стаята.
88
3
 
30
 
! Отговори
333333 преди 9 години
ДО СОФИЯНЕЦГРЕШИШ! САЩ ИСКАТ ЕВРОПА ДА ЗАПРИЛИЧА НА ТЯХ. ДА СЕ СМЕСЯТ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ НАЦИИ И ТАКИВА КОИТО СА ТУК ОТДРУГАДЕ, ДА СЕ УНИЩОЖАТ ПО ТОЗИ НАЧИН НАЦИОНАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА, ТЯХНАТА ИСТОРИЧЕСКА ПАМЕТ.ДА БЪДЕМ МАНИПУЛИРАНИ ОЩЕ ПО- ЛЕСНО ОТ ЕДНИ ОБЩИ ЕВРОПЕЙСКИ ВЛАСТОВИ ЕДИНИЦИ, КАТО ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕЗИДЕНТ НА ТОЗИ АМОРФЕН ЧОВЕШКИ МАРМАЛАД. ТО ЕС И ДОТАМ ЩЕ НИ ОТВЕДЕ. РУСИЯ И РУСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА ДОКТРИНА СТОЯТ ТВЪРДО ЗАД СЪХРАНЯВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА.
87
4
 
25
 
! Отговори
Днес преди 9 години
До Анонимен 99 В близко бъдеще доставка на газ от САЩ към Европа е абсолутно нереалистичен проект . Днес САЩ има само един терминал за производството на втечнен природен газ. За цяла Европа? Това е смешно!
86
5
 
46
 
! Отговори
въпроси има ли? преди 9 години
Цру е най-голямата терористична организация в света! Подслушват, отвличат, измъчват, убиват, поддържат собствени концлагери, организират въоръжени преврати, правят атентати, провокират войни, пращат наемници, търгуват с дроги и оръжие, финансират религиозни фанатици, тероризират!
85
9
 
4
 
! Отговори
К'о речи преди 9 години
До 100Обясни пак , моля . Значи Русия осигурявала 30% ( по данни по-долу).Защо не се ползват от останалите 70% - скандинавските страни има достатъчно ( пък са и до тях ) . Да обясняваш , че купуват ,,защото така " или ,,защото имат пари " е малоумно ... но слен n-то питане до там стигна . Може пък до края на годината да разбереш и нещо смислено.
84
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 83Цената е в САЩ е доста по-висока и включва изтровени територии.Шистовия газ се използва за изнудване да ти свалят цената на традиционния.Като имат толкова шистов газ САЩ да си го добиват и даже да изнасят за Европа
83
12
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 100Има си 3 *** по улицата, 2 от които супер чисти и на ниски цени, а руският *** безбожно скъп и *** на това отгоре, но Меркел понеже немкиня- не разбира се бухнала в руския ***.Да й се чудиш на акъла бе!
82
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРАко избягат рускоговорящите туристи - сложете кръст на туризма по МЧорето!--------не ни занимавай с твоите лични проблеми
81
17
 
8
 
! Отговори
до 95 преди 9 години
въпроса е защо русия не спира газта за ес, а не защо ес ползва руска газ.ес може да ползва откъдето си иска. когато имаш пари можеш да избираш откъде да купуваш. ясен ли съм,вдяваш ли. вървиш си по улицата,има три кафенета ,сам си избираш къде да идеш.
80
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Айде пакДо Анонимен 77За пореден път питам . Като могат и не е толкова от значение ЗАЩО не спрат да го ползват ? Или е за да плаща Путин заплати ? Ти наистина ли си толкова *** ?-------всичко е игра за печелене на време, в *** не го знаете но най-ценния ресурс е времето.докато щатите започнат да захранват европа с газ...
79
3
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 96Добрееее! И Китай е против Русия!И това ще изтърпим!Друга глупост имаш ли да казваш?
78
20
 
5
 
! Отговори
93 преди 9 години
китай е срещу русия и си иска в прав текст 1.6 млн територии отнети му от русия в далечния изток.сащ и китай нямат териториални спорове имат търговски и е нормално.
77
1
 
10
 
! Отговори
Айде пак преди 9 години
До Анонимен 77За пореден път питам . Като могат и не е толкова от значение ЗАЩО не спрат да го ползват ? Или е за да плаща Путин заплати ? Ти наистина ли си толкова *** ?
76
2
 
27
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 84Глупости! Маймуняка знае че няма шанс срещу Русия и Китай, ако ще да впрегне целият свят срещу тях по някакъв фантасмагоричен начин.Просто защото знае, че нападне ли се едната от двете държави-това ще значи 3-та световна това ще значи и включването на другата държава и настава меле от което Америка ще бъде затрита.Маймуняка т'ва го знае и само си пласира оръжието, както го правят впрочем вече 50 години неговите предшественици под диктовката на еврейските си господари.
75
3
 
18
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 9 години
Ако избягат рускоговорящите туристи - сложете кръст на туризма по МЧорето!
74
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до нфбЛеко ще се ологавиш!Русия няма проблемите дето са ти в главата!Съществувала е и може да съществува дълго, след като ние ще сме зачезнали, не и бери гайлето!
73
15
 
5
 
! Отговори
до 83 преди 9 години
цената на газта в сащ е 60 долара за 1000 кубика, цената на която купуваме от русия е 420 долара, разлика 7 пъти. имаме собствени залежи за 100 години напред,но не се разработват заради руската агентура у нас и за да може руската мафия и слугите и тук да печелят
72
12
 
5
 
! Отговори
до нфб преди 9 години
за 2014 до 200 милиарда долара се изнасят от русия,за сравнение,2013 са били около 60. за 2014 няма по печеливш бизнес от уреждането на емиграция на руснаци,фирмите едва смогват.всичко читаво се изнася. над 200 000 руснаци ще емигрират за една година. виж в ю туб колко руски фирми в сащ уреждат емиграцията на руснаци. те на путин дъщерите емигрирали, ти си тръгнал да пишеш смехории.
71
12
 
4
 
! Отговори
88 преди 9 години
Руснаците от Варадеро са се върнали и почнаха Интернет атаката.Май трябва да ги командироваме в Сибир преди Путин да анексира България.