САЩ са разтревожени от руски военни учения в Астраханска област

Маневрите ще доведат до напрежението на руско-украинската граница
Обновена: 6 авг 2014 13:02 | 5 авг 2014 08:20, Анисия Иванова
59
САЩ са разтревожени от руски военни учения в Астраханска област
Снимка БТА

Правителството на САЩ е "дълбоко обезпокоено" от руските военни учения в Астраханска област, заяви Държавният департамент, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Ние сме дълбоко обезпокоени от плановете на Русия да проведе тази седмица големи учения на военната авиация в район, който граничи с Украйна", каза говорителката на американското външно министерство Джен Псаки.

По думите й маневри "от този род са провокационни" и само могат да доведат до допълнително изостряне на напрежението на руско-украинската граница.

Русия обяви вчера, че на полигона Ашулук в Астраханска област са започнали планови учения на военновъздушните сили и силите за противовъздушна отбрана, които ще продължат до 8 август.

Разстоянието от полигона Ашулук до руско-украинската граница е над 800 километра, отбелязва ИТАР-ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: САЩученияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
тра-ла-ла преди 9 години
... преди няколко години, щерката пусна един клип у нета, за това колко са *** американците... и Псаки е американка. Интересното е, че *** е и Анисия Иванова... "журналист", който не си е направил труда да изпълни моралния кодекс на независимата журналистика, учен още в първи курс: за трите независими източника.
38
1
 
2
 
! Отговори
морски преди 9 години
Псаки ли,тая лудата ли!!!
37
1
 
5
 
! Отговори
d преди 9 години
държа да не ни занимавате с лъжите и пропагандата на накяква фашистка държава, от която сме видяли само лошо.. вие проправяте чужда идеология в българското обществогражданин
36
1
 
17
 
! Отговори
Крим преди 9 години
Псаки вече обеща да изпрати флота на САЩ до бреговете на Беларус (!!!) Днес тя ни даде още един бисер...
35
1
 
11
 
! Отговори
Крим преди 9 години
Котка хвърли котенца- е виновен Путин-цар. Жена ми ме напусна- тверде Путинска вина!
34
1
 
12
 
! Отговори
Русо преди 9 години
Мамицата им и на американските пропагандисти....Сглобили изтребител в Сибир....Русия се готви за третасветовна война.Да се спрат с глупавите си новини. Все още може да мислим!!! Ще трябва дазасилятотровите с които нипръскат ихранят, за да спрем да функционираме
33
2
 
23
 
! Отговори
tt преди 9 години
Ако бях на мястото на Путин,щях да си правя ежедневно учения краи бреговете на САЩ с авияция и флота и да им дишам в врата.Да не могат да спят спокоино дяволските изчадия,които паразитстват над останалия свят и избиват невинни хора по целия свят.
32
1
 
16
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
руските военни експерти са силно обезпокоени от наследството оставено от американската армия в ирак,там тези дни е открито гигантско минно поле под формата на човешки екстременти.има голяма вероятност при взривяването му да се получи транс гранично обгазяване на част от територията на иран и астраханска област в русия.във връзка с това се провеждат и дадените учения.отработват се различни варианти на евакуация от мчс.
31
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ щяха да бъдат доста по-добре приети от света, ако ня бяха спрели да си пъхат носа навсякъде. А и Русия щеше да бъде по-добре приета, ако се беше научила малко на цивилизовано отношение към други страни и към народа си. Това са два народа, които за мен са си лика прилика! И двата много се страхуват от обединена Европа и правят всичко възможно да я държат разединена. Да видим колко дълго ще продължи това.
30
2
 
30
 
! Отговори
СОВА преди 9 години
......никой да не си прави илюзия че може да има военно превосходство над Русия, ние никога няма да го допуснем това..... из речта на Путин пред руската дума.
29
1
 
17
 
! Отговори
Мей Ли преди 9 години
Просто да ги съжалиш тези американци! Абе само Путин да п*ъдне и те надават вой до небето! Били обеспокоени,ей Псаки, *** много си проста ***! Като толкова се беспокоиш, значи имаш психически проблем, депресия, стрес ли, ми *** на психолог, на психиатър, знам ли! ***, нали Русия не е никаква значима сила, к,во толкова се притесняваш! твоя шеф каза, че Русия е нула и затова вие демократите, ще я карате както досега! Да, ама не! -П. Бочаров! Майче съвсем ще почнете да се притеснявате!
28
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците да се изместят на 12 000 км от руско - украинската граница.
27
3
 
21
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Абе тези американци всички ли са толкова прости като Псаки? Тепърва ще се тревожат. Този път няма да им мине номера!!!
26
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия разтревожени от американски военни учения в Тексас. Само си врат носа скапаните янкита.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tova pak psaki se e raztrevojila gorkata...ama tupa pu.ko, ya purvo vij deka e astrahan, deka e okraina ma ! ili za teb i v ustata i v g.za e vse edno?
24
2
 
34
 
! Отговори
Шойгу преди 9 години
Споко Обонговци, следващите ще са на Камчатка на 80 км от Аляска.
23
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От кога щатите имат обща граница с Астрахан? И от кога Украйна е ТЕХЕН ЩАТ? Кой ги е назначил за ГОСПОД на земята, та си завират гагата навсякъде?
22
1
 
3
 
! Отговори
Баджа преди 9 години
Едно време дядо ми имаше палто от Астраган
21
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целият Соц лагер че дори и доста от арабските страни са пращали воници на обучения в Астрахан. Там се провеждат такива от повече години отколкото съществува Украйна. Руснаците били целели провокация. Самото писане по вестници и блогове за това от страна на "щатите" е провокацията. Хората са си на 800 км навътре къде да ги правят тези учения на Луната ли? Скоро може да се почнат да се тревожат и заради това, че слънцето ще изгрее. На много места са си врели гагата и сега ги е страх и от сенките!
20
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"каза говорителката на американското външно министерство Джен Псаки."Ясно, американската Златка пак си е напъвала мозъчната клетка.