Нови протести във Фъргюсън, полицията използва димни гранати

Въведоха полицейски час за втори пореден ден
18 авг 2014 08:22,
16
Нови протести във Фъргюсън, полицията използва димни гранати
Снимка: Reuters

Полицията във Фъргюсън използва димни гранати срещу демонстранти, протестиращи срещу убийството в града в американския щат Мисури на невъоръжен чернокож тийнейджър от полицай миналата седмица, предаде Ройтерс, като се позова на очевидец.

Около 400 души, предимно младежи, но и семейства с деца, се събраха на импровизирания митинг. Полицаи пристигнаха в района с бронирани автомобили и използваха димни гранати срещу демонстрантите, включително срещу отразяващите обстановката във Фъргюсън представители на медиите.

Дотогава протестът изглеждаше мирен. Полицията обаче обясни, че използва димните гранати, за да разпръсне "агресори", опитващи се да проникнат в команден полицейски пост, и че бронираните автомобили са разположени по улиците, за да гарантират обществената сигурност.

Служители на реда произведоха предупредителни изстрели във въздуха и предупредиха с мегафони демонстрантите да се разотидат.

Полицейски час бе въведен във Фъргюсън в неделя за втори пореден ден. Полицейската акция по разпръскването на протеста започна близо три часа преди мярката да влезе в сила в полунощ (8 ч. сутринта българско време днес).

Частна аутопсия, направена на убития Майкъл Браун вчера, е установила, че 18-годишният младеж е бил прострелян най-малко шест пъти, предаде още Ройтерс, като се позова на американския вестник "Ню Йорк таймс".

Браун е бил улучен най-малко два пъти в главата. Куршумите изглежда са пронизали тялото му от много близко разстояние.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До ОФДАААА, РАБОТАТА СТАВА ДЕБЕЛА. ОСОБЕНО КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ 70% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ТОВА ГРАДЧЕ СА ЧЕРНОКОЖИ МОЖЕМ ДА СИ ПРЕДСТАВИМ КОЛКО ,,ДЕМОКРАТИЧНО'' СЕ РАЗВИВАТ СЪБИТИЯТА ВЪВ МОМЕНТА ТАМ, ТА ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТАЗИ КРАЙНА МЯРКА!
10
0
 
7
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Губернаторът на Мисури е подписал указ за въвеждане на националната гвардия във Фъргюсън.
9
0
 
11
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
Интересно къде са сега хюмънс райт уоч, хелзинксия комитет и други радетели против расизма... интересно е къде са ЕС и САЩ льольовците, с курабийките да подкрепят протестърите, да раздадът курабийки и да забранят на органите на реда да са въоръжени... може да научим протестърите как се прави коктейл ***, във всяка дрогерия ще намерят съставките.
8
0
 
8
 
! Отговори
DDD преди 9 години
До АнонименСтрах ами...сега кой ще бере памука от плантациите ?! Сър Джон няма да е.Май трябва от внос да се обърне на износ и обратно към Африка. Там както се вижда поне естествения подбор още важи.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Земята на свободата" А дано, ама надали.
6
1
 
13
 
! Отговори
Не може да бъде преди 9 години
Е как така , бива ли ? В най "демократичната" държава на света , радетел за човешки права и свободи да се използват такива неща. Ако нашата полиция използва такива средства ще стане страшно - диктатура , незачитане на човешките права , полицейско насилие, полицейска държава. Не ми се мисли. Всеки си разбира демокрацията , както му е удобно на него. А, за да има ред трябва да има сила иначе си е чиста анархия, като у нас!
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дддГолям страх ги тресе значи, голямо шубе.
4
2
 
14
 
! Отговори
ддд преди 9 години
Извод : Управниците да се замислят, че тоя полицейски труд не си е работа. Хората стрелят по сенките си вече...мислят ги за *** !
3
4
 
11
 
! Отговори
cool преди 9 години
Мдааа. Бял полицай застрелва черно нещо си.А нашите полицаи докога ще мишкуват?От черната боя само little black dress е добра идея!
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разстрелян от упор с два контролни в главата. Много свиреп полицай, бре!
1
2
 
21
 
! Отговори
Vengeance преди 9 години
Айде на демокрацията и човешките права! Топли, топли!