Путин и Порошенко ще се видят идната седмица в Минск

Двамата ще участват в насрочена по-рано среща на върха на Евроазиатския митнически съюз
Обновена: 19 авг 2014 18:12 | 19 авг 2014 18:12, Бойчо Попов
211
Путин и Порошенко ще се видят идната седмица в Минск
Снимка: Ройтерс

В търсенето на край на конфликта в Украйна Москва, Брюксел и Киев се споразумяха за среща в Беларус. Тя трябва да се проведе в беларуската столица Минск идния вторник в рамките на срещата на върха на Евроазиатския митнически съюз, заяви украинският президент Петро Порошенко, цитиран от Ройтерс. Руският президент Владимир Путин ще присъства, потвърди говорител в Москва. На срещата на върха участие ще вземат и държавните ръководители на Беларус и Казахстан. 

Засега не е ясно дали ще има отделна среща между Порошенко и Путин, но според анализатори евентуален разговор между тях на четири очи може да доведе до облекчаване на кървавия конфликт в Източна Украйна.

Ще бъде обсъдено и Споразумението за асоцииране между Украйна и ЕС, както и въпросът за енергийната сигурност. ЕС планира да изпрати на срещата върховния представител за външната политика Катрин Аштън, комисаря по търговията Карел де Гухт и комисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер.
 
В събота в Киев ще пристигне германският канцлер Ангела Меркел, а след срещата в Минск, на 30 август, се очаква Порошенко ще посети Брюксел.
 
Въпреки дипломатическата офанзива обаче украинската армия продължава да напредва към Луганск в източната част на страната. Говорител на армията заявява, че правителствените войници са превзели квартал на града. В центъра на града продължава да има битки. Проруските бунтовници превзеха през април града в близост до руската граница.

Поради продължаващите сражения в момента около 500 души на ден напускат града, който преди началото на конфликта имаше около 400 000 жители.


Късно в понеделник бежански конвой от Луганск е бил уцелен от ракети. Според украински военни са били убити десетки хора. Говорителят на армията е заявил, че заради подновяването на боевете е преустановено погребението на жертвите.  Досега според украински данни са открити 15 трупа. Всички убити са цивилни граждани, твърди говорителят на армията.

Украинското правителство обвинява сепаратистите за нападението. По данни на армията бунтовниците са обстрелвали бягащите цивилни граждани с руски минохвъргачки и с ръчни противотанкови гранатомети. Бунтовниците отхвърлят обвиненията.

И втората крепост на сепаратистите Донецк отново бе разтърсена от експлозии. Детонации се чуват на изток и на запад, където се намира летището, съобщават репортери. Хуманитарната ситуация в изстрадалия град се влошава, след като от два дни жителите не разполагат с течаща вода. Пред магазините са се образували огромни опашки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
20
 
! Отговори
фото шоп преди 9 години
Фотошопа на Цру съобщава, че целия му творчески колектив полага свръхчовешки усилия, и скоро ще бъде представена една истинска, ама наистина истинска снимка, на телата на 15-те загинали. За по-голяма убедителност, на снимката телата ще бъдат поне 150.
16
1
 
20
 
! Отговори
jan преди 9 години
До СТРАНДЖАТАОтивай в Белия дом. Там са красавците.
15
1
 
16
 
! Отговори
maxsimos преди 9 години
До onzПризнаваш че в САЩ няма свобода?
14
1
 
23
 
! Отговори
парад на победата преди 9 години
На 24-ти Август в Куев ще се състои "парад на победата". Ще маршируват фашистките батальони, които участват в геноцида срещу народа на вече бивша Украйна. На финала ще дефилират и катафалки с цинкови ковчези, в които най-често войниците се завръщат от фронта. Броят на войниците на парада ще бъде 2 000. Броят на катафалките ще бъде 4 000.
13
2
 
18
 
! Отговори
maxsimos преди 9 години
На тъпите и бъзливи укрофашисти прекалили с дрогата са заснели Стрелков във Фъргюсън(САЩ) на митинг против полицейския произвол.Гледайте на 0.24 сек.:youtube/watch?v=xtpwtk6Qy3I&list=UUHAoF1Dzc7IE7Q1iAYm3m-w
12
2
 
23
 
! Отговори
Няма как преди 9 години
Среща помежду прасе и УСУРИЙСКИ ТИГЪР...
11
1
 
23
 
! Отговори
До знаменосеца преди 9 години
До СТРАНДЖАТАна Филип Тотю.Мария Шарапова е сексимволът на Русия. С Григор Димитров ще заздравяват българо-руската дръжба. Да са живи и здрави и много щастливи.
10
13
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Грозновато, плешиво джудже - с голям нос... - секс-символ на Русия... - руска му работа...Ако старият Странджа му отпере един по грозната мутра... - ще започне да пикае шистов газ...
9
1
 
15
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
Ей неуморими сте. Пак трябва да се повтарям:И ЕДИН МАРМОТ ...
8
4
 
23
 
! Отговори
maxsimos преди 9 години
До onzКървавите ръце на Потрошенко ли имаш в предвид?
7
10
 
17
 
! Отговори
никой си преди 9 години
Путин е джудист, хокеист, жокей, подводничар, летец-изпитател, катерач, фото и рол модел...с две думи - пълен нарцис. Като почна да ги прави тия изстъпления, още нямаха такава цензура в матушката и много му се подиграваха. Имаше дори фал-старт кадри на това, как помага миграцията на гъските или как нарцистично пъне застаряващото си тяло на кон. А сега промитите мозъци, като maxsimos например, го вземат насериозно.
6
1
 
33
 
! Отговори
Брат преди 9 години
Абе, български журналисти, престанете с тези глупости за обстреляните бежанци бе. То вашето нахалство да прекопирвате укропските лъжи вече не се трае. То бива, бива, ама вашето вече е връх на непрофесионализма. Напишете веднъж поне що мирни граждени изпотрепа този потрошенко, колко свои войничета затри, колко градове и села изравни със земята.Нали сте "демократи",нали сте "цивилизовани"?Да, *** май от онази,криворазбраната цивилизация.То нашите възрожденци това са го видяли още преди сто години!
5
4
 
16
 
! Отговори
до maxsimos преди 9 години
Днес ми се налага да го пиша за стотен път, ама какво да се прави, явно много хора сте минали на нова дрога:И ЕДИН МАРМОТ...
4
3
 
23
 
! Отговори
maxsimos преди 9 години
До onzГрешка си .Путин с две хватки(джудо)и един тупаник в грозната му мутра людоедска ,така ще го засили,че чак в Донбас ще го спрът за превишена скорост.И после питай защо бяга като бид ***.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чарли Уайтинг: пистата в Сочи е готова да приеме етап от Ф1.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да се видят, щото няма уговорена двустранна среща.
1
3
 
38
 
! Отговори
maxsimos преди 9 години
Путин нашамари го тои людоед Потрошенко.