Москва протестира заради оскверняване на паметника костница в София

Русия иска виновните да бъдат привлечени под отговорност
20 авг 2014 11:46, Елка Василева
176
Москва протестира заради оскверняване на паметника костница в София
Снимка: Булфото

Москва е изпратила до българското външно министерство протестна нота заради оскверняването на паметника на съветските воини в квартал „Лозенец“ в столицата.  Русия е призовала виновните да бъдат привлечени под отговорност, съобщи руското външнополитическо ведомство, предаде РИА Новости.

Скулптурната композиция и стената с имената на загинали воини е била залята с червена боя на няколко места, посочва руското дипломатическо ведомство.

Още по темата

„Дълбоко сме възмутени от оскверняването от неизвестни вандали през нощта на 18 август на паметника костница на съветските воини освободители в софийския квартал „Лозенец“, се казва в съобщение на руското министерство.

„Във връзка с възмутителния вандалски акт на МВнР на България веднага беше изпратена протестна нота с искане да бъдат предприети мерки за недопускане на подобни инциденти в бъдеще, привличане на виновните за противоправните действия под отговорност и привеждане на паметника костница в ред“, отбелязва руското външно министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е дело само на ***! Народ, който не почита историята си тутакси се превръща в етнографски мате рял!
10
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
понеже нашите няма да открият извършителите, да идва спецназ и да хване за гушата асен генов и другите му американски ***.
9
19
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
КАТО ЗА ОСВОБОДИТЕЛИ..СРАМОТА ЧЕ ВСИЧКО С КОЕТО СТЕ ИЗВЕСТНИ ОТ НАС СТЕ ГО ВЗЕЛИ..АКО ИСКАТЕ МОЖЕ И НА СТАЛИН И ЛЕНИН ПАМЕТНИК ДА ПЛЕСНЕМ В ЦЕНТЪРА..А НА ПУТИН НАПРАВО ПИРАМИДА РАЗБИРА СЕ ПО ГОЛЯМА ОТ ХЕОПСОВАТА ЗА БАЩИЦАТА..ДОЛНА СЛАВЯНСКА ***
8
7
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
"Влахос-Еллинас"? Ами защо си пропуснал турците?След като викаш руснаците да освобождават някого от "българско и *** робство", редно е да включиш сред викащите и турците - все пак те са стотици хиляди в България - повече са от власите, и от гърците, които в момента са български граждани!И тогава какво ще излезе? Предлагаш турците да викнат Русия, за да ги освобождава от българско иго? Е, ти ни обра точките!
7
5
 
24
 
! Отговори
Ю.Т. преди 9 години
Каквито и подбуди да са имали вандалите...това не оправдава действията им.Това е костница-покой на мъртви хора....За мен това са *** ***,незнаещи своето минало--а човек без минало е като овца без бъдеще----готов за колене............
6
6
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
да фащат парцалите и да почват да търката паметника на американските летци, загинали през войната в България си седи непокътнат. Точно тия загиналите са бомбандирали София и са били свалени ....
5
19
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
АУУУ.ДРУГАРИТЕ *** НИ БИЛИ ОСВОБОДИЛИ.ОТ КОГО БЕ БЛЯДУГИ.СРЕЩУ ВАС НИКОЙ НЕ Е СТРЕЛЯЛ ТОГАВА..А ВИЕ ДРУГАРИ СЛЕД ТОВА НИ ОБЯВИХТЕ ЗА ВРАЖЕСКА ГЪРЖАВА.И НИ КОЛОНИЗИРАХТЕ..ВСЕ ЕДНО САЩ ДА СА ОСВОБОДИЛИ ИРАК.ДОЛНА БЛЯДСКА КРАДЛИВА *** ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ И ТОВА Е..ПЪК И ЗАЩО ДА ИМА ПАМЕТНИЦИ НА ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА НЕ РАЗБИРАМ.МОЖЕ И ПРИ УКРАИНЦИТЕ И ЧЕЧЕНЦИТЕ ДА СИ САМОПОСТРОИТЕ ПАМЕТНИЦИ
4
7
 
27
 
! Отговори
Да бъдем обективни преди 9 години
Причината е другият паметник, който продължава да е най-високият в София.Ако онова нещо не стърчеше в небето на София, едва ли щеше да се стигне до тези оцветявания. Българинът продължава да има добро отношение към обикновените руснаци. Отдавна трябваше без много шум да се премести онзи, големият паметник, в някой парк и да не се слага на толкова висок пиедестал. Който иска, нека да слага цветя там на определени дати.В столицата ни по-висок паметник от този на Левски не бива да има.
3
8
 
14
 
! Отговори
не напразно преди 9 години
сме били наричани,,***,, тоест ***, хора без религия и памет без уважение ..
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Moje da sa ukrainski turisti.Mejdu drugoto , v Bulgaria sa "zaginali" samo 2 voinici ot prepivane.
1
17
 
18
 
! Отговори
ВЛАХОС-ЕЛЛИНАС преди 9 години
РУСИЯ НАПРАВО ДА ИДВА И ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛЯМЕНТА И ДА ИЗБИЕ ДЕПУТАТИТЕ СЪС СПЕЦНАЗИТЕ АЛФА И ВИТЯЗ.ЧАКАМ РУСКАТА АРМИЯ - ОСВОБОДИТЕЛКА ОТ БЪЛГАРСКО И *** РОБСТВО.