10-те държави с най-големи златни резерви

Размерът на резервите в световен мащаб е 31 812 тона
Обновена: 21 авг 2014 16:12 | 21 авг 2014 08:52,
91
10-те държави с най-големи златни резерви
Снимка: Reuters

Централните банки закупиха злато за 118 тона нетно през второто тримесечие на 2014 г. Това е ръст от 28% на годишна база, разкриват последните данни на Световния съвет по златото.

През май тази година Европейската централна банка и други централни банки на Стария континент подписаха четвъртото Споразумение на централните банки за златото.

По силата на споразумението финансовите институции заявяват, че „към този момент нямат планове да продават значителни количества злато“. Срокът му е пет години, като започва да тече от септември 2014 г.

Разбивка по страни показва, че Русия увеличава рязко запасите си в сравнение с февруари 2014 г., като се изкачва с две места в класацията.

Общият размер на златните резерви в световен мащаб възлиза на 31 812 тона, показват данните на Световния съвет по златото.

Кои са десетте страни с най-големи златни резерви и къде се намира България – вижте в галерията в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: Българиярезервзлато
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
1
 
! Отговори
ст преди 9 години
Тук всичките 15 чожека който сте писали сте пълни шушомиги еххехехехехехехехехе
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я кажете колко стотинки милостиня печели България от собствените си златни находища, отдадени на Дънди Прешъс? Може да обелите някоя дума и за останалите ценни редки метали, които се изнасят без разрешение.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 17 Не само Садам а и други надигнаха глави и искаха да продават петрола не в долари а в друга валута. Нали никой не си мисли, че "Арабската пролет" беше за да се внесе "демокрация"Нали и Кадафи искаше да сменя долара, да не ги изреждам и другите. И сега какво от някакви държави с управление сега са държави с крайни радикалисти, които дрънкат оръжия и се зъбят, често споменават и джихад. А тези в Сирия кой ги въоражи срешу Асад? Май някой има нужда от война и си я търси все по-силно.
14
4
 
9
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
До Брaнник 7Абе ти да не си от нашата секта???САЩ са с 20 трилона на червено те са фалирали просто либерастките медии умело го прикриват !Трябва им нова световна воина ама финансовите терористи не могат да си позволят да я финансират защото САЩ е куц кон !
13
1
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
Мисля, че отговорът е в Менделеевата таблица и еднаквото тегло (маса).
12
1
 
31
 
! Отговори
CrossFire преди 9 години
до БранникМожеш ли да ми обясниш, ако САЩ наистина имат 8 хил тона злато защо от десетилетия FED отказва да разреши одит на златните им резерви? Ммм? И как точно някой е пресметнал колко злато има Китай при положение, че няма официална информация и всичко е предположения? И защо след месеци борба Германия се отказа да си иска златото от САЩ, които им казаха, че евентуално ще им го върнат до 2020?
11
0
 
6
 
! Отговори
до 7ят лапач преди 9 години
Не ти отва на ника,лапачо на черни банани.........
10
1
 
13
 
! Отговори
Златотърсач преди 9 години
Не са включили нашто не изровено злато под Стара Планина, 50 килотона :)
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България можеше и повечко да има ако не бяха дали находището в Челопеч на смешна концесионна такса, а и на всичкото отгоре си удържат и превоза му до мястото където го преработват
8
13
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
И какво ще го правят това злато? Не виждат ли, че тенденцията му е да пада надолу. През 2011-та година счупи рекорда като мина 1900 долара да тройунция, след това обаче балонът се спука и цената до 1000 - 1300 долара за тройунция. В момента поддържа стойности 1200-1350 долара за тройунция, като ту пада ту се покачва, но покачването не е повече от 1400 долара. Тоест тези дето са инвестирали през 2011-та година на цена от 1900 долара са загубили почти двойно.
7
1
 
37
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Имаше скандал миналата година, добре покрит от медиите де, когато САЩ върнаха на Китай такива кюлчета с волфрам. Общо взето никой не знае дали и колко злато е останало в резерва на САЩ, а и на Германия, понеже и той е във Федералния резерв и не искат да им го връщат :)
6
46
 
7
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Aмерикa ВЪВ ВСИЧКО Е НОМЕР 1, БОГ ДA ГИ ПAЗИ, ДОКAТО ИМA СAЩ СВЕТA ЩЕ Е НОРМAЛЕН И ЗA БЕЛИ ХОРA!
5
0
 
7
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Финансовите социопати са продали за резервите на държавите над 30 000 тона злато ! Баааа маааа му !
4
2
 
22
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Волфрамът е перфектният заместителн на злато, позлатените волфрамови кюлчета минават проверката на рентгенофлуоресцентния скенер, можеш да разбереш, че в сърцевината им няма злато, само ако ги разрежеш.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Често пишете за волфрамови кюлчета, а никой не пояснява: защо именно волфрам?
2
7
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Волфрамовите кюлчета струват повече от златните, особено ако ги обърнеш в бронебойни сърдечници за снарядите на танковете.
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дам, САЩ са първи, хвала на позлатените им волфрамови кюлчета. Дайте и ние да позлатим няколко волфрамови пръти и да се наредим в челната десетка.