Украински доброволци създават партизанско движение

"Знаем, че имаме подкрепата на народа на Украйна"
25 авг 2014 19:09, Елка Василева
138
Украински доброволци създават партизанско движение
Снимка: архив, Reuters

Командирът на доброволческия батальон към МВР на Украйна „Донбас“ Семьон Семьонченко обяви създаването на партизанско движение. Това написа самият той в профила си във Фейсбук на 24 август.

„От утре започва да действа нашият колцентър на обединения обществен комитет на партизанското движение /структурата се създава в движение, названието е работно/“, пише Семьонченко. Той добавя, че ще предостави инструктори и тренировъчен лагер. „Надяваме се на подкрепата на президента на Украйна и знаем, че имаме подкрепата на народа на Украйна“, допълва командирът на „Донбас“.

По думите му сега се сформира вторият състав на батальона в тренировъчен лагер в зоната на операцията. „Част от нас няма да отидат на ротация, защото е нужен втори състав. Плюс това ни разшириха с една танкова рота“, посочи Семьонченко, който неотдавна беше ранен.

Той съобщи и за някои особености на службата в „Донбас“. Семьонченко по-специално обещава да изгони тези, които злоупотребяват с алкохол и тези, които отказват да изпълнят заповед.

Батальонът „Донбас“ беше сформиран през април 2014 г., когато силовиците предприеха в Източната Украйна силова операция срещу привържениците на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република. По думите на Семьонченко отрядът функционира от доброволни дарения. По неофициална информация батальонът се финансира от губернатора на Днепропетровска област Игор Коломойски, пише Lenta.ru.

За самия Семьонченко е известно много малко – истинското му име е Константин, служил е във военноморските войски на Украйна. Семьонченко разказва, че е роден в Донецк /през 1973 г. или 1974 г./, бил е предприемач, работил е с охранителни системи и видеонаблюдение. Има четири деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 32Хрушчов стана "фашист" от има няма половин година :)Откакто неофашистите-нашисти окупираха Крим и подпалиха Донецк и Луганск...Преди това не беше фашист.
25
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то излиза ,че Никита Хрушчов ,като украинец е също фашист/под прикритие/що за *** са тези които се хващат на тази въдица?
24
21
 
15
 
! Отговори
Дніпро - 1 преди 9 години
Бог с вами, братя !Кураж в битката с жестокото и коварно болшевишко Зло !
23
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като обявихте украинците за "фашисти"ще се отнеме ли званието град -герой на Одеса?Те срещу кого са се били?Смешно и жалко след като всяка година се празнува победата над фашизма,фашистите отново да възкръснат-та това е пропаганда за *** и ***!Още по големи са тези ,които се вързват на тази московска пропаганда у нас.Простотията е страшно нещо.....
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На първо време да се пробват в Ирак срещу Идил.Американофилите мразят партизаните и сега и те са за Русия.
21
18
 
17
 
! Отговори
мисионера преди 9 години
руският ботуш ще затъне надълбоко в украинската тиня .
20
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
смажете фашистките терористи на масква
19
7
 
15
 
! Отговори
смачкай трола преди 9 години
До Анонимен 18... да-а, в началото на кризата в Украйна и първите стрелби(не сражения) между Десен сектор и опълченците, имаше откровено дебилни коментари, как с една ръка стреля, а с другата чати у фейса и пуска снимки... Смелчага е Семьонченко, а коментиращите са трупали опит на плейстейшъна...
18
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доброволчески МВР батальон.Тея *** УтрепаА
17
3
 
10
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
да , всички от гей дружинката онеправдани от хората сме с вас, да живее гейсвобода.
16
10
 
33
 
! Отговори
Jo преди 9 години
партизански части, партизанска война...... това означава, че хохлите са загубили войната и минаван на бендеровския шумкарски принцип. Лошото е , че сега директно ще ги погребват, без почести и уведомяване
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До смачкай тролаАнонимен 7 е Семьонченко. Лъже като бот.
14
10
 
11
 
! Отговори
до факт преди 9 години
само да знаеш че вече не четем новини от източници които завършват на .ru
13
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОГ С ВАС !!! ВРЕМЕ Е ДЕСЕН СЕКТОР ДА ОПРАВИ МАЧА ...
12
7
 
16
 
! Отговори
Факт преди 9 години
...пише Lenta.ru.Пропагандата е гарантирана и лъжлива!
11
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видя се, че украинската армия е демотивирана и неодготвена затази война.Американските консултанти готвят друг етап в хаоса на държавата-финансиране на частни банди от Коломовски и разните мутам олигарси, които ще нападат новорусийските части от различни страни и в изненада.Много още невинни хора ще загинат заради американската алчност и украинската тъпота.
10
9
 
34
 
! Отговори
ми да преди 9 години
на един са му откъснали ръката- теглили са го да се запише доброволец
9
46
 
19
 
! Отговори
с вас сме, юнаци преди 9 години
Успех ! Борете се със фашиста Путин, борете се с този престъпник, не позволявайте да ви обсеби държавата ! Нека Бог да бъде с вас !
8
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тия условия не виреят партизани...руските бойци ще ги смачкат за отрицателно време ...това не им е Афганистан или Латинска Америка да се крият в джунглите или в планините и пещерите...
7
6
 
26
 
! Отговори
смачкай трола преди 9 години
... и да продължа: от писане у фейса, дали му остава време на Семьонченко, да е командир... едва ли. Начина на поднасяне на инфо от украински официални(и полуофициални) лица, пролича на ТРОЛЕНЕ в социалните мрежи.