Бронирана колона е забелязана в Русия близо до границата с Украйна

Колоната няма военни обозначителни знаци, видя репортер на Ройтерс
28 авг 2014 17:25, Елка Василева
129
Бронирана колона е забелязана в Русия близо до границата с Украйна
Снимка: Reuters

Бронирана колона и войници е забелязал репортер на Ройтерс близо до руското селище Краснодаровка на около три километра от украинската граница.

Колоната не носи военни обозначителни знаци. Тя се движи на изток, като се отдалечава от границата през откритата степ.

Репортерът съобщава, че колоната се състои от два бронетранспортьора, шест военни камиона и един военен багер.

Войниците в бронетранспортьорите са били с изцапани лица, а един е имал превръзка на лицето. Предното стъкло и фаровете на един от камионите са били разбити и той е бил теглен от втори камион. Всички камиони са били маркирани с бели кръгове.

Още по темата

Военен хеликоптер Ми-8 с червена звезда е кацнал наблизо, управляван от мъже в камуфлажни облекла без отличителни знаци, допълва репортерът на Ройтерс. Червената звезда обаче е отличителен знак на руската армия, допълва агенцията.

Колоната е забелязана на около 30 км от украинския град Старобешево, за който Киев твърди, че е окупиран от руски части, които помагат на източноукраинските сепаратисти. По пътя от и за Краснодаровка се забелязват и други камиони, всичките маркирани с бели кръгове, някои от които се движат в посока към украинската граница, а други идват оттам.

Много от мъжете в камуфлажни облекла, видени от репортера на Ройтерс откъм руската страна на границата, носят бели ленти на ръцете и краката си, подобно на неидентифицираните въоръжени мъже, които са били забелязани край Старобешево през последните 48 часа.

Запитан от репортера на Ройтерс за значението на белите ленти, един от облечените в камуфлажни костюми мъж обясни: "Това означава, че всичко е наред, че си един от нас." Друг мъж с камуфлажно облекло е казал, че е от руския град Иваново на около 1400 км на север. В Иваново е разположена 98-ма Въздушнодесантна дивизия от руските въоръжени сили. Всички запитани обаче са отказали да отговорят дали са или не са част от руската армия.

Украйна обвинява Русия, че руски войници се бият срещу нейната армия на украинска територия - нещо, което Москва отрича. Украинският Съвет за национална сигурност и отбрана съобщи днес, че граничният град Новоазовск и други райони на юг от Старобешево са под контрола на руски войски.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛЕНИНСКАЯ ПРАВДА.....и внуците на Атанаса Манчев ще плуват пак във твоите води......-:)
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛЕНИНСКАЯ ПРАВДАТи бил ли си войник бе???? Докато си военен изпълняваш заповеди, нямаш права.
78
1
 
1
 
! Отговори
ЛЕНИНСКАЯ ПРАВДА преди 9 години
РУСИЯ НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО С ВОЙНАТА В УКРАЙНА. # СРЕЩУ УКРАИНЦИТЕ ВОЮВАТ РУСКИ ВОЕННИ КОИТО СА В ОТПУСК . # ВСЕКИ САМ ИЗБИРА ДАЛИ ДА ПОЧИВА ПРЕЗ ОТПУСКАТА ЗАД ГРАНИЦА (на Камчия например). # НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО КОНТРОЛИРА - ДОРИ И ПУТИН, ДОРИ И НАТО !
77
1
 
2
 
! Отговори
До 104 преди 9 години
Да, прав сте. Тази украйна е като нашата Македония-измислена държава, рожба на "демократичните процеси" в източна европа. Историята е показала, че измислените държави съществуват кратко.
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия ще издържи нови руски санкции. Европа ще получи още накой и друг шамар за спомен от руския пазар. Украйна ще падне съвсем в кереча и нито кредити ще има за нея, нито асоцииране с Европа. Ако някой се излъже да и продава бензин и газ, то ще е на наказателни цени и винаги предплатено. Въглища и желязо няма да има, а някой ще трябва да плаща сметките. Украинците смляха цивилното население в Новорусия и един ден Европа ще го използва за да им отказва привилегиите, които ще поискат.
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя репортер от Ройтерс сигурно се е насрал като е видял руски десант в действие...
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направи ми впечатление че на снимката се вижда един път с три ленти. Лявата и средната лента са с прекъсната разделителна линия, а средната и дясната с непрекъсната. Да ви прилача на част от магистрала?
73
3
 
6
 
! Отговори
dp преди 9 години
На Путин тепърва му предстоят неприятностите, от гяволък не му стига акъл да видимаалко по-напред за да разбере с какво се е захванал.Жалко за горките хора в Украйна и за руските войничета, дето ги пращат за пушечно месо.
72
6
 
15
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Ауууу! Какава трагедия!Руски хеликоптер каца в Русия!!!Руска бронирана колона е забелязана в Русия!!!Аууууу!А *** не знае ли за американски военни хеликоптери във Виетнам, Корея, Афганистан, Ирак, Косово????***, ***, чиниш ми се с подута мусура, да не си преяла с полски ябълки?
71
2
 
8
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
ДО Янко 96Не коментирам пианистите в бара, те толкова могат, по точно казано им е как да свирят фалщиво.Инак статията не си заслужава коментара.
70
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забелязал колона....А разрушенията от касетъчни реактивни снаряди? От тежка артилерия? От тактически ракети? От фосфорни бомби?Това дето очите ще им извади, дали го забелязват журналистите от ройтерс?
69
0
 
10
 
! Отговори
Янко преди 9 години
До Бойко не БорисовТи пък! Я виж кой е "работил" по статията! Грозно създание с тъпо изражение, изпитващо остър глад, няма да кажа какъв...Ей сега ще ме изтрият.
68
3
 
11
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Голяма колона рашки до границата,че интервю взето от двама-трима, а на снимката следи от трактор ДТ-75.Репортера от Ройтерс е явно шушумига щом не показва такива снимки.Не става съчинение по картинка, поне не по тази.
67
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рибентроп-*** в новия вариант Меркел-Путин.
66
0
 
29
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Така правят новини "обективните" западни репортери - преглеждат си актуалните опорни точки, слагат пръст на картата на Украйна, пускат си Street View за да опознаят все пак терена и започват да ги редят: "зелени човечета без опознавателни знаци, но с петолъчки изрязани на челата" и т.н. , и т.н.Това с белите кръгове ме разби, не знаех, че AUDI правят и камиони.
65
2
 
19
 
! Отговори
МАНИЯ преди 9 години
Няма друга адреналинова емоция от тази ,да управляваш ЗИЛ 157 ДЖОГАН по пресечена местност! Усещането е както,че си властилин на света!Стига да е по джоба ти -гори някъде към 70 на 100.
64
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската агресия срещу една суверенна държава продължава.Европа спи, както през 1938-***...
63
32
 
7
 
! Отговори
хахахаха преди 9 години
Руските медии показващи истинския лик на путин не са руски медии.Сега и българския ДНЕВНИК потвърди,че над 100 руски войници са загинали в боевете,според руските не-медии на 13 август.Но и ДНЕВНИК не е българска медия,всички споменати руски и български медии май са ,,фашистки'',но пресните гробове са факт.БОГ да прости младите момчета,загинали заради маниака от кремъл.
62
41
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна става Афганистан и така ще завърши или путин или русия .СЛАВА УКРАIНА.
61
3
 
16
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Rusnacite napadnaha s 1 bager i 2 karuci! Ihaaaaaaaaaaaaaa :-D