Украйна поиска от ЕС мащабна военна помощ

ЕК е извънредно обезпокоена от сведенията за руски войски в Украйна
Обновена: 28 авг 2014 15:57 | 28 авг 2014 14:54, Елка Василева
109
Украйна поиска от ЕС мащабна военна помощ
Снимка: БТА

Украйна иска от Европейския съюз да й отпусне мащабна военна помощ след "откровеното руско навлизане", предаде Франс прес, цитирайки украинския посланик към ЕС Костянтин Елисеев.

Още по темата

"Призоваваме да се свика извънредна сесия на Европейския съвет на 30 август по въпроса за Украйна. Стига толерантност и отстъпчивост пред агресора. Солидарността трябва да се материализира чрез значителни санкции и мащабна военна и техническа помощ", заяви Елисеев в профилната страница на посолството в социалната мрежа "Фейсбук".

В събота се очаква председателят на Европейската комисия Жозе Барозу да се срещне с украинския президент Петро Порошенко и да обсъди с него въпроси, засягащи подкрепата, която ЕС може да окаже на Украйна, съобщи говорителят на ЕК Джонатан Тод, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Сред темите за обсъждане на срещата ще бъдат още развитието на събитията в Източна Украйна и предстоящите парламентарни избори. Порошенко ще разговаря в събота и с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

ЕК е "извънредно обезпокоена" от сведенията за навлизане на руски войски в Украйна, предаде Франс прес, цитирайки говорителката на европейската дипломатическа служба Мая Кочиянчич.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: украйнаЕСвоенна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
20
 
! Отговори
УКРАЙНА не е ЛИБИЯ преди 9 години
ПУТИН не е ЕЛЦИН
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да бъде окупирана Украйна трябва 4 милионна армия
33
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия колкото и да е велика няма как да спечели от братоубийствена война. Полковник Путин ще последва съдбата на полковник Кадафи, в русия ще стане като в Либия.
32
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** чувствате ли вятъра на свободата от изток
31
5
 
16
 
! Отговори
СЛАВА НА НОВОРУСИЯ преди 9 години
Тези герои заслужават свободата си!
30
20
 
9
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Вие българи ли сте, русофили ??? дребното нещо в кремъл може да спре касапницата МОМЕНТАЛНО, но веднага ще му дръпне шалтера оръжейната и енергийна мафия, която му диша във вратлето !!!
29
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйнците водят отечествена война срещу руските агресори
28
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войната между русия и УКРАЙНА ще бъде дълга и продължителна и ще завърши когато китайците завземат сибир,
27
4
 
24
 
! Отговори
ВСИЧКИ ХОХЛИ преди 9 години
да се хванат за ръце и да пеят в транс "КОЙ НЕ СКАЧА Е МОСКАЛ"Зомбитата в БЪЛГАРИЯ /добре че минахме този гаден период/ пееха "КОЙТО НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН"Нищо ново не измислиха от УСА амбасадата. Това им е проблема. Ама нека да скачат. Зимата ще мине по-бързо така. Ако РЕЖИМЪТ В КИЕВ въобще издържи до пролетта. Може и по КОЛЕДА да се облажат украинците с ПРАСЕШКО
26
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живее свободолюбият народ на източна Украйна! Тези герои показаха, че няма да се спрат пред издевателствата на една корумпирана хунта, поставена на власт в Украйна чрез преврат, организиран от чужди сили. Народ, който се бие за свободата си, е трудно да бъде спрян.
25
0
 
28
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Ходете избийте "Ислямска Държава" ...защо пращате свой да се бият със свой ??? Няма логика .....християнски страни да горят в огън ...докато някакви фанатизирани ислямисти да сеят смърт и мъчения върху мирно население включително и християни ?!?!?!?!!?
24
1
 
18
 
! Отговори
L. преди 9 години
Става откровено смешно.Франчолята се договорили с някакъв украинец да постне във Фейсбук нещо, което те после да тиражират до небесата. Толкова ли измряха във Фрация хората дето са виждали Гьобелс на живо? Една пропагандичка не можете да спретнете!
23
2
 
21
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До ДойнЕ как мислиш нашата продажна *** да вземе такова решение. КОЙ да го вземе ненормалния премиер, оня плъх президента или .... Никой не иска да поеме отговорност за нищо и предпочита някой да му нареди как да стане за да не е отговорен той.
22
6
 
18
 
! Отговори
Рейнджър преди 9 години
До БожоАко не ти е известно,да ти кажа,че най-големията освободител след втората световна война е американският президент,независимо кой е бил той - колко народ вече "освободи" от земния живот...
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз се чудя защо не се представя и другата страна по въпроса? Е, за себе си знам отговора...,но пък влизам и в някой други сайтове от време на време.
20
31
 
9
 
! Отговори
Божо преди 9 години
дребното човече в кремъл ще разпали война в ЕВРОПА, за да остане на власт !!!! Как може да предпочитате дребно безмилостно човече да властва, пред това да се сложи край на касапницата в Украйна ?????
19
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха, укрофашагите вече съвсем изнемогват. Европа трябва да е съвсем изперкала, ако тръгне да помага на кървавия диктатор Порошенко, избиващ народа в източната част на страната. Военнопрестъпниците Турчинов, Аваков, Яценюк и Порошенко трябва моментално да бъдат изправени пред международен трибунал заради престъпленията, които извършиха срещу Украйна и избиванията сред народа, живеещ там.
18
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако имаше руски войски в Украйна,те вече щяха да са в Киев,Харков и Одеса, а не да се бият с жалките украински войници доколо Донецк.Ама на страха очите са големи!
17
5
 
18
 
! Отговори
СВЕДЕНИЯТА преди 9 години
на ПРАСЕНКО за края на РЕЖИМА В КИЕВ вследствие на "нахлуването на руски войски" са ЕСТЕСТЕНИТЕ СТРАХОВЕ НА СВИНЯТА ОТ НАБЛИЖАВАЩАТА КОЛЕДА
16
5
 
24
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
До Божо 9Късно е Божо... то Европа си мълча когато един друг Хитлер реши, че Саддам има химическо оръжие и изсипа половината си армия там, после един друг Кандидат реши, че Кадафи му бил несимпатичен, последва Сирия... за Афганистан не говорим! И кой им позволи!Европа... затвори си очите!Сега Щатите решиха и в Украйна да се пробват, ама не познаха - много са близо до Евроцивилизацията и простотиите им се набиват на очи! Дори очевадно!