Украйна поиска от ЕС мащабна военна помощ

ЕК е извънредно обезпокоена от сведенията за руски войски в Украйна
Обновена: 28 авг 2014 15:57 | 28 авг 2014 14:54, Елка Василева
109
Украйна поиска от ЕС мащабна военна помощ
Снимка: БТА

Украйна иска от Европейския съюз да й отпусне мащабна военна помощ след "откровеното руско навлизане", предаде Франс прес, цитирайки украинския посланик към ЕС Костянтин Елисеев.

Още по темата

"Призоваваме да се свика извънредна сесия на Европейския съвет на 30 август по въпроса за Украйна. Стига толерантност и отстъпчивост пред агресора. Солидарността трябва да се материализира чрез значителни санкции и мащабна военна и техническа помощ", заяви Елисеев в профилната страница на посолството в социалната мрежа "Фейсбук".

В събота се очаква председателят на Европейската комисия Жозе Барозу да се срещне с украинския президент Петро Порошенко и да обсъди с него въпроси, засягащи подкрепата, която ЕС може да окаже на Украйна, съобщи говорителят на ЕК Джонатан Тод, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Сред темите за обсъждане на срещата ще бъдат още развитието на събитията в Източна Украйна и предстоящите парламентарни избори. Порошенко ще разговаря в събота и с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

ЕК е "извънредно обезпокоена" от сведенията за навлизане на руски войски в Украйна, предаде Франс прес, цитирайки говорителката на европейската дипломатическа служба Мая Кочиянчич.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: украйнаЕСвоенна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
24
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Добре де, защо се бият американски наемници и всякакъв башибузук на страната на Украинското правителство. Това не е ли агресия? За тях санкции няма ли?Бунтовниците не избиват мирно население докато украинския башибузук избива. Защо не се обединят срещу тях.Руснаците които са хванати не ги е пратила държавата, а са влезли самоцелно да спасяват хората и да защитават идеялите си.
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте как помогна НАТО в Афганисан и Ирак :) То май по-добре въобще да не помагат...
13
4
 
26
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Украйна иска помощ от ЕС, защото жалките украински военни са силни само срещу невъоръжени хора...
12
3
 
17
 
! Отговори
zeus преди 9 години
ЕС и НАТО отдавна заявиха, че военна помощ за Украйна няма да има. ЕС и НАТО може да са всякакви, но не са чак толкова глупави да повярват на лъжата за руските войски, дори си мисля, че дори да имаше такива по-скоро биха жертвали Украйна, отколкото да почнат Tрета световна война.
11
6
 
16
 
! Отговори
ОКРАИНА преди 9 години
като покрайнина на РУСКАТА ИМПЕРИЯ не съществува вече. ЛЕНИН, СТАЛИН и ХРУШЧОВ направиха от покрайнините РЕПУБЛИКА. Хохлите КРАВЧУК, ЮШЧЕНКО и другите направиха от новата държава ОЛИГАРХИАТ ФЕОДАЛЕН. Върнаха народа 50 години назад. ХУНТАТА на БАНДРОВЦИ и ФАШИСТИ, подхранвана с курабии от НЮ-ЛАНД /какво съвпадение/ от новите земи направиха ПУСТИНЯ.БЪДЕЩЕТО НА ОКРАИНА ПАК Е В СЪСТАВА НА РУСИЯ като НОВОРУСИЯ
10
5
 
28
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
Хайде стига проамериканска тролска пропаганда :)) Сами се издавате, само платените от САЩ *** използват словосъчетанието '***', плод на същата тази пропаганда.
9
6
 
24
 
! Отговори
Българин-АБВ преди 9 години
Страшни са Украинците, искат военна помощ, която в последствие продават в Близкия изток. Това се нарича пазарна икономика и истински бизнесмени.
8
47
 
10
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Европа не трябва да бъде толерантна към новия хитлер !!! Утре всеки изперкал диктатор ще пожелае да "освобождава" !!! Колко още украинци и руснаци трябва да загинат, за да се опомни Европа !!! Утре този *** ще започне да освобождава и българското Черноморие от натрапниците българи !!! Ако не се сети ***, то ердоган чака !!! Европа трябва да заеме ТВЪРДА ПОЗИЦИЯ !!! КОЛКО ХОРА ОЩЕ ТРЯБВА ДА ЗАГИНАТ ????????
7
5
 
54
 
! Отговори
Мда преди 9 години
Ако ЕС и НАТО нахлуят в Украйна по искане на Киев, то какво би спряло Русия да стори същото по искане на Донецк? Отговорът е: нищо. А резултатът ще клони към трета световна война. Ще поеме ли ЕС този риск, за да защитава интересите на украинските олигарси?
6
2
 
31
 
! Отговори
ивко преди 9 години
Докато Украйна получи адекватна помощ във военно отношение от ЕС Путин ще бъде на Днепър.
5
5
 
42
 
! Отговори
Vengeance преди 9 години
"Украйна поиска от ЕС мащабна военна помощ"Да се моли, да не й я разрешат.
4
7
 
43
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
След срещата с Барозу Порошенко ще се връща ли в Украйна!?Щото то... май няма смисъл!И България ако има поне малко самоуважение да наложи вето на каквато и да е помощ на Украйна без ясни и писмени гаранции за правата малцинството ни там!Ама надали.... Уф!
3
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна иска, ама ЕС няма армия!
2
4
 
44
 
! Отговори
макето преди 9 години
Укрите искат война на ЕС с Русия правилно ли съм разбрала и ние сме у кюпо хи хи хивъпроса е дали европейците са достатъчно "потдатливи" на демократично влияние
1
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като са "извънредно обезпокоени" да пращат танковете, самолетите и всякаква друга техника + състав. *** вече мина от 39-та в 40-та година.