Кризата в Украйна може да излезе извън контрол!

Щайнмайер предупреди: Достигнати са нови измерения
448
Кризата в Украйна може да излезе извън контрол!
Франк-Валтер Щайнмайер. Снимка: Ройтерс

Има опасност ситуацията в Украйна да излезе извън контрол и затова трябва да се възпрепятства непосредствен сблъсък между руски и украински войски, предупреди германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер на откриването на среща с неговите европейски колеги в Милано, предаде Франс прес.

Още по темата
"Трябва да се знае, че положението в Източна Украйна, което вече бе станало опасно, достигна нови измерения", предупреди министърът. Той ще обсъди с другите участници на срещата как да реагира ЕС на влошаването на ситуацията, причинено от изпращането на редовни руски войски в Украйна.

"Нарушаванията на границата, които наблюдаваме, ни карат да се страхуваме, че положението може да излезе извън контрол. Ето защо трябва да им сложим край, за да предотвратим непосредствен военен сблъсък между руските и украинските сили", допълни министърът.

Трябва в кратък срок да обмислим възможността за налагане на нови санкции, ЕС "не може да не реагира на тази ескалация", каза датският външен министър Мартин Лидегор.

На тази неформална среща няма да бъде взето никакво решение.

Въпросът за евентуални нови санкции ще бъде решен утре в Брюксел на среща на върха на държавните глави и правителствените ръководители на страните от ЕС.

Но само санкции не стигат, защото руският президент Владимир Путин е готов "да жертва населението си", каза шведският министър на външните работи Карл Билд.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
0
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
До софиянецИсторията е доказала, че във външната политика правилата са много непостояни и разтегливи. Обикновено се създават от победителите и задължително се спазват от победените. Победителите могат да ги нарушават. Тоест във външната политика, когато говори оръжието, правото мълчи. Например ЛНР и ДНР искат право на външна политика и собствена валута. Как да го получат? През април 1876 ние искахме същите права. Прави ли бяхме тогава? Или Османката империя е била по-права.
241
3
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
362- Ами ако и аз се хвана за кобура, защото считам , че аз имам право, а не Вие- какво ще стане? Ще се изтрепем взаимно, нали? Само, че хората искат ДА ЖИВЕЯТ, въпреки, че мислят по различен начин! Тогава единственото решение е да има ПРАВИЛА, които да спазват доброволно ВСИЧКИ хора- за да не се самоизтреби човешката популация.
240
6
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До pastoral 358 А какво да кажем за показанията на свидетелите? Те не са ли доказателства? Например- показанията на майките на убитите в Украйна руски военни, могат преспокойно да служат за доказателства за руската агресия в Украйна, особено ако са дадени по процесуалният ред, отразен в Римският статут пред прокурор от МНС.
239
1
 
3
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
вижте, с. само не ми говорете за съд и прокуратура, че се хващам за кобура! айде. толкоз.
238
0
 
3
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
до нато 359. това доказва твърдението, че хората са способни на всичко за пари. което пък ще ги погуби изцяло. жалко само, че все пак се намират и разумни помеждудругото. все пак нато се бори за живота и парите си. с кого - няма значение.
237
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До pastoral 358- Юридическите факти подлежат на ПРОВЕРКА относно истинността им. Например- чрез една съдебна експертиза се установява дали върху вдс не е извършена манипулация- т.е. дали не са подправени, манипулирани и т.н. От къде имате гаранция, която се дава предимно от извършена съдебна експертиза, че клиповете в тубата не са манипулирани и отразяват факти от обективната действителност?Бг. ИТ спецове могат да Ви сглобят ВСЯКАКВИ клипове в ютуб- това значи ли, че съдържанието им е истинско?
236
0
 
3
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
с. аз не се притеснявам за юрид. "факти. тях винаги можете да ги намерите свободно в туитъра, тубата, където е видно "системата "бук" без една ракета", или пък в "официалните"снимки, зарад които "целия" "прогресивен" свят започна войната в ирак. сега ще ида на разходка сред природата, а после ще обядвам и ще чакам някой юрист да ми съобщи факта, че съм се наял. инак ще си умра гладен без юрид. факт. което ще е много тъжно, за мен. ще почакам и да обявите за факт нашия разговор, за да е. дочуване
235
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
'..новообразувани.."- т.е. нововъзникнали
234
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
354- Например- докажете с кой нормативен акт на украинското законодателство се суспендира или прекратява действието на украинската конституция, обявява се прекратяване на съществуването на международно правният субект Украйна в сегашните й териториални граници и се признава от международната общност с международно признаване днр и лнр за новообразувани държавни образувания?
233
2
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До pastoral 354- АКО цитирахте ФАКТИ ИЛИ ЮРИДИЧЕСКИ ФАКТИ- то тогава би бил възможен един дебат. Но Вие НЕ ЦИТИРАТЕ ФАКТИ, а само ВАШИ ТВЪРДЕНИЯ, на които им придавате значението на ФАКТИ ИЛИ ЮРИДИЧЕСКИ ФАКТИ. Тези елементарни трикове не минават пред мен. Вашето мнение НЕ Е ФАКТ ИЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВО за каквото и да е било, а просто едно субективно мнение.
232
0
 
3
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
и аз ви благодаря за напъните да подмените фактите, които изложих. да поемате ролята на многострадалната геновева, да ми се правите на дисидент, репресиран и мъченик не върви някак си, защото не аз съм ви забранявал (никога не съм го правил, а и няма да го направя) да изпълнявате конституционните си задължения, чрез упражнения на словото в свободен стил. приятен ден. което не мога да пожелая на хората в районите, в които бушуват войните, защото ще е цинично.
231
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До pastoral 352- Вашето мнение си е Ваше мнение. Моето мнение е различно от Вашето, но според българската конституция, имам право да го публикувам и двете мнения са с еднаква тежест. Не ме касаят спорове. Все едно да се спори защо един човек предпочита да се храни с един вид храна- например морски дарове, а друг не понася този вид храна и предпочита храни на млечна основа.
230
0
 
3
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
348. западът няма контрол над себе си и собствените си прегрешения, че други тръгнали да оправят. така както изгубиха контрола над муджахидините, ис, банките, борсите и всичко останало, което доведе света до този така краен момент. не знам дали го осъзнават със спаружените си от канцеларски въздух мозъчета. годината на технологиите е 2014, а те живеят с мислите си от 60-тте на миналия век. загубена работа. и им тикаш решенията в ръцете и пак нищо не могат. *** и още кьопави.
229
1
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
350- Сега е време да Ви кажа, че и мен Вашето мнение не ме засяга и не ме касае. Написах своето мнение по въпроса, а това е мое конституционно право според българската конституция- не според руската. Нямам повече какво да Ви кажа.
228
1
 
3
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
че аз да не съм ви на каишка за да следвам само каквото вие кажете. сащ е организаторът/инициаторът на катастрофата в украина. като тук слагам само определени среди в сащ, които финансово са достатъчно силни (все още). за да могат да създават конфликти по света и да се държат с европа, като с поредният им завоюван от индианците щат. щат не щат. докато в света на пиедестал е поставена политиката на бжежински и "ястребите" до тогава хората ще са бедни, озлобени, неграмотни и насъскани разделени.
227
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
запада няма контрол над ситуацията, това ли иска да каже господина
226
4
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До pastoral 347- Къде в коментарите ми е спомената думата "сащ"? От кога българите възприеха масово руската идеологема, че сащ е архизлото, върховният сатана за съществуването на света и трябва да се унищожи като държава чрез военни нападение и окупация? Българите обичайно не искаме нищо чуждо, но своето сме готови да браним до последен дъх. Кой българин в ежедневието си се интересува толкова живо от сащ и я счита за "източника на всяко зло по света"?! Лично аз такъв българин не познавам...
225
0
 
5
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
с. не ми пука за какво се мислите, за другар или не. имаше едно изключително добро решение за "кризата" и то беше предложено не от когото и да е, а от кисинджър. то бе озаглавено "западът демонизира путин". там бяха описани възможно най-кратко всичките съставки на ситуацията и излизането навреме от "кризата". но защо разумното бе отхвърлено за да даде път на нова студена война? защото някои среди в америка, чиято кукла е поредният президент го желаеха така, както да печелят безкрайно от лихвите
224
4
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
343- Не съм "другар". За генезиса на събитията в Украйна би следвало да се проследят всички свързани събития в тяхната цялост. Вашето виждане не кореспондира с моето виждане за ситуацията. За мен не съществува "киевска хунта",а украинско правителство. Така и не се изясни самоличността на лицата, стреляли със снайпери по хората от Мейдана, както и тяхното гражданство и кои са техните работодатели .Именно техните действия започнаха цялата верига от последващи действия.
223
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ситуацията в Украйна ще се успокои когато укрите спрат да беснеят. Това ще се случи когато загубят територията си на север от Харков и на юг до Одеса. Т.е. целият излаз на Черно море ,наричайте го както искате Новорусия или Русия , все едно. Всички други решения са неприемливи и невъзможни. Статийки като тази са израз на безсилие дрънкане в стила - кат си пееш Пенке ле кой ли те слуша...