Кризата в Украйна може да излезе извън контрол!

Щайнмайер предупреди: Достигнати са нови измерения
448
Кризата в Украйна може да излезе извън контрол!
Франк-Валтер Щайнмайер. Снимка: Ройтерс

Има опасност ситуацията в Украйна да излезе извън контрол и затова трябва да се възпрепятства непосредствен сблъсък между руски и украински войски, предупреди германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер на откриването на среща с неговите европейски колеги в Милано, предаде Франс прес.

Още по темата
"Трябва да се знае, че положението в Източна Украйна, което вече бе станало опасно, достигна нови измерения", предупреди министърът. Той ще обсъди с другите участници на срещата как да реагира ЕС на влошаването на ситуацията, причинено от изпращането на редовни руски войски в Украйна.

"Нарушаванията на границата, които наблюдаваме, ни карат да се страхуваме, че положението може да излезе извън контрол. Ето защо трябва да им сложим край, за да предотвратим непосредствен военен сблъсък между руските и украинските сили", допълни министърът.

Трябва в кратък срок да обмислим възможността за налагане на нови санкции, ЕС "не може да не реагира на тази ескалация", каза датският външен министър Мартин Лидегор.

На тази неформална среща няма да бъде взето никакво решение.

Въпросът за евентуални нови санкции ще бъде решен утре в Брюксел на среща на върха на държавните глави и правителствените ръководители на страните от ЕС.

Но само санкции не стигат, защото руският президент Владимир Путин е готов "да жертва населението си", каза шведският министър на външните работи Карл Билд.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
5
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
п.п. колкото до твърдението ви, че украинският народ (граждани) бил избирал яйценюк за свое правителство... мога да си призная, че това действие очевидно съм го пропуснал в суматохата около одеса.
221
0
 
7
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
вижте, другарю "софиянец". за да ви отговоря ще трябва да ви върна лентата на събитията още от самото им начало в ограничението на 370 знака. в украина имаше протести и убити само в киев. следва "*** the eu", подаване на оставка малко преди сключен договор с ес. парламентът не приема оставката. последва твърдо решение за забрана на ползването на др езици освен укр. последвани от заплахи за етн. гонения. яйценюк праща платената от коломойски армия срещу народа си - подсъдимо по всички правила.
220
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
342- Нещо по същността на коментарът ми да кажете? Разбрах вече, че умеете да използвате флууда като оръжие.
219
5
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
340- Съгласно украинските закони, украинските граждани избират своето правителство. След като в други части на Украйна не се водят военни сепаратистки действия, кое Ви кара да мислите, че ЦЕЛИЯТ украински народ- т.е. всички украински граждани с избирателни права- не е съгласен в голяма степен с действията на своето правителство?
218
0
 
4
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
на практика няма и държава идил (ис), но опитайте да преминете през нейната територия. държавата в случая се персонифицира с управлението и. т.е. яйценюк и порошенко не дават някой да премине, а не украинският народ, като цяло. инак съм ви отговорил в 338, понеже мъдураторките приемат нещата твърде лично в 339.
217
6
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До pastoral 339- Руските *** действат по описаният от вас начин. Като юрист обичайно формулирам правилните въпроси, за да получа правилни отговори. Като например- след като руските *** обявиха в този форум, че не съществува държава Украйна, защо вчера тази държава ЗАБРАНИ на самолета на шойгу да премине над нейната територия и да прекоси нейното въздушно пространство? Може ли територия, която няма статута на държава - според международното право- да си позволи такава забрана?
216
0
 
4
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
вижте какво ще ви кажа: да се опитвате чрез насочени въпроси да получите насочени отговори - не ви се получава. и затова трябва да ви е пределно ясно, както и на дневник с много от измислиците, които разпространява. не започвайте пак дивашките си истории с *** на мнения, че ще ревете с кървави сълзи.
215
5
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
След един ден е 01.09.2014г. Какво става сега, руски ***- започва ли рф 3та световна на тази дата, както любезно ни информирахте в този форум, или вашият жив бог путин си е променил решението и ще я обявява на друга дата?
214
11
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Няма как да има компромиси с държава, чийто *** денонощно пропагандират, че "законите и правилата в света се пишат само от силните"; че рф трябва да започне 3та световна срешу своя архивраг- сащ; че се призовават граждани на ес да се запишат доброволци под руско командване във войната на рф срещу сащ;, че светът трябва да се обедини и да застане на страната на рф в тзи война. В същото време руските *** открито заплашват България и българите с руска окупация. Разбирателството е НЕВЪЗМОЖНО
213
0
 
17
 
! Отговори
333 преди 9 години
ЗАЩО ТОЗИ ПЪТ НИКОЙ ОТ Т.НАР.ЗАПАДНИ ПОЛИТИЦИ НЕ КАЗВА, ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВЯТ РЕДИЦА КОМПРОМИСИ И С РУСИЯ, А ГОВОРЯТ ЕДИНСТВЕНО ЗА ЗАСИЛВАНЕ НА НАТИСКА ВЪРХУ НЕЯ. АМИ ЗАЩОТО ЧИЧО САМ Е РЕШИЛ ДА УНИЩОЖАВА ОЩЕ ЕДНА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, КАТО РУСИЯ.
212
0
 
3
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
гледай им действията-па им крой шапка-напръстник. а като им кажеш, че са кръгли ***, и се сърдят, че чак ти спират достъпа до свободата на словото. вие какво се чудите, че "тука е така", след като и "там" е точно така. загробваш обществото с някакви си три милярда, срещу което си плащаш макс. 20 хилки "глоба" и, пито-платено. какъв респект може да има бандата във властта на б-г от бандитите в ек, еп и лагард, след като те са им и пример и учители,но и спонсори. и все още са в средата на 20в.
211
1
 
12
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
като гледа човек действията на европейските политици и си вика "да ти е драго да ги напсуваш". пълно безхаберие и лицемерие. да наречеш гражданска война, етническо прочистване и геноцид - криза е меко казано - тежка форма на полит. идиотизъм и гьонсуратлък. европа няма собствени политики, а само такива спуснати им от уса. хич да не говорим за стратези, визионери и мислители има само *** облечени във власт и недосегаемост загрижени единствено за собственото си благоденствие и благосъстояние.
210
0
 
8
 
! Отговори
MAO преди 9 години
Дейвид Камерън вече измисли новите санкции -ще призове лидерите на европейските държави да блокират достъпа на Русия до SWIFT с-*** за обмен на междубанкови финансови съобщения КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ (автор Ивайло Иванов-оригинално): Струва си да се помисли:"Изключването от SWIFT няма да блокира основните търговски сделки, но ще доведе до проблеми при трансграничното банкиране и съответно до прекъсване на търговските потоци"Добре, нека хипотетично да предположим, че ЕС се върже на шмекера Камерън и наложат тази "санкция" срещу Русия. Не след дълго Меркел звъни на пожар на Путин:- Ей, какв
209
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе какво стана с черните кутии на малайзийския самолет - защо от ЦРУ си мълчат, да не би все пак да се окаже, че е свален от бандеровските изтребители.
208
1
 
8
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
А вече в Украинската армия са почнали зарази да се появяват Има доста случай на тиф Сами си правете сметка,ако укр. армията седи още няколко месеца с това окаяно снабдяване
207
15
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Пропагандирането на руската теза"По-силният има повече права - той пише правилата и закони" НЕ МОЖЕ И НЕ ТРЯБВА да бъде възприета в България! Ако пък решим да я възприемем, директно да възстановим Закон за защита на нацията В България, като заменим думите "евреи" с думата "руснаци"- така став видно у кого е силата в бг. държава..Ако руснаците в България искат това- О.К.- можем да го направим...
206
26
 
5
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Всички световни войни са свързани с Русия. В случая обаче не нападат Русия, а тя напада някой .Атоя някой е военнолюбив колкото Русия.Накрая попарата ще я сърба Европейския съюз!
205
0
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
NALI USA I EC. SHTQXA DA PLATQT DALGA NA UKRAINA? KOQ GODINA ? USA I EC IZLAGAXA UKRAINA I SAZDADOXA VOINA S RUSIA ! IZGLEGDA CHE USA I EC ISKAT DA REKETIRAT RUSIA ? XEM VOINA, RAZMIRICI A I JUGEN POTOK NE MOGE DA SE STROI A I TRANZITA TRQBVA DA MINAVA PREZ UKRAINA A UKRAINCITE KRADAT A I NE SA SE IZDALGILI? EC SI MISLI CHE RUSIA NQMA DA IM SPRE GAZTA PROSTO ZARADI BIZNES? EC GRESHI, RUSIA GO PRAVESHE OT I SAS LUBOV KATO KAM BRATQ ! RUSIA SPRETE GAZTA ZA EC SEGA,DOKATO UKRAINA NE SE IZDALGAT!!
204
1
 
2
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
24 CASA SA NEOBHODIMI ZA DA SE PREVZEME UKRAINA.SANKCIITE VREDIAT NA VSICKI.UKRAINSKATA HUNTA---VRAG NA SVOIA NAROD.DA --PUTIN ZNAR KAKVO PRAVI.RUSIA E OGROMNA ISILNA VAV VSAKO OTNOSHENIE
203
22
 
7
 
! Отговори
ей преди 9 години
защо се занимаваме с тез славяни? да се оправят. не могат да се цивилизоват, никога. ще продължават да живеят гаден живот и да се кефят че поредно джудже ги управлява и натрива носа на цивилизацията.