Над 500 нови случая на ебола за седмица, най-много в Либерия

Това е най-големият брой, регистриран от избухването на епидемията
5
Над 500 нови случая на ебола за седмица, най-много в Либерия
Снимка: архив, Ройтерс

Миналата седмица са регистрирани над 500 нови случая на ебола - повече, отколкото за която и да било седмица от избухването на епидемията досега, съобщи Световната здравна организация (СЗО), цитирана от Асошиейтед прес.

Най-много са случаите в Либерия, но новите случаи са най-много за седмица досега и в Гвинея и Сиера Леоне, подчертава организацията в актуализирания си днес бюлетин.

Още по темата
Вчера СЗО предупреди, че разрастването на епидемията в Западна Африка се ускорява и броят на заразени може да достигне 20 000 души. Починалите до момента са над 1500, а заболелите - 3000.

Първи случай на ебола бе потвърден в Сенегал, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти.

Тази западноафриканска страна е северен съсед на Гвинея - една от най-тежко засегнатите от епидемията държави. Заразеният е млад гвинеец.

В болница в Брюксел беше настанен белгиец със симптоми на болестта, причинявана от вируса Ебола. Мъжът е с висока температура и ще остане под карантина две денонощия. "Ако температурата се нормализира, ще можем да заключим, че пациентът не е заразен с ебола. Той обаче е бил в контакт с болни, което повишава риска", казаха лекарите, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Двама японски граждани са откарани днес от летището в молдовската столица Кишинев в Националния център за обществено здраве със симптоми на ебола, съобщи граничната полиция на Молдова.

У пътниците са установени външни признаци на болестта, включително висока температура. Самите те потвърдиха, че са започнали да се чувстват зле след връщането си от командировка в Южна Африка. Пасажерите пристигнали в Молдова от Япония с прекачване в Истанбул.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: СЗОЕбола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Ogdu преди 9 години
Евгениката на сатанистите-глобалисти в действие. Бог каза - множете се и пълнете земята а сатанистите искат да избият човечеството с измислени вируси и зарази, войни, глад, заразени ваксини и какво ли още не. Не осъзнават каква ще е съдбата им. За нечестивците Всемогъщият е определил огън, жупел и палещ вятър - това е техният дял от чашата ако се не покаят.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
koi suzdade ebola usa. SMURF ZA USA
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За вирус които се предава само по флуиди не знам тия маймуни ко праят??? Това не ти е грип баси
1
5
 
3
 
! Отговори
емо преди 9 години
както при спина" made in USA" след лъжите със шистовия газ единственните източници на суровини за сащ остават в африка