Пребиха руски политик и издател

Шлосберг публикувал материал за смъртта на руски военни в Украйна
31 авг 2014 09:07, Анисия Иванова
175
Пребиха руски политик и издател
Снимка: Reuters

Руски политик и издател беше пребит, след като публикува в един от вестниците си информация за тайнствено погребение на двама руски военни, които може би са загинали в сражения в Украйна, предаде Ройтерс.

Лев Шлосберг е представител на опозиционната руска партия "Яблоко" в градския съвет на северозападния руски град Псков. В един от издаваните от Шлосберг вестници се появи по-рано тази седмица журналистическо разследване относно смъртта на двама парашутисти от Псков, погребани неотдавна. В статията имаше редица доказателства, навеждащи на мисълта, че руските военни може да са загинали в сражения в Украйна. Това противоречи на официалните изявления на Кремъл, че Русия не участва в украинската война.

Още по темата

Новината във вестника, издаван от Шлосберг, породи интереса на чужди репортери. Журналист от Ройтерс се опита да посети гробището в Псков, където са погребани двамата парашутисти, но беше спрян на входа и заплашен от двама млади мъже с бръснати глави.

В петък вечер самият Шлосберг бил нападнат в гръб от неизвестни лица, когато се приближавал към дома си в Псков. Още след първия удар, политикът и издател изгубил съзнание.

"Очевидно после те са продължили да ме бият и накрая са избягали", разказа Шлосберг. Лекари му казали, че ще се възстановява 10 дни от побоя. Кметът на Псков нареди разследване на нападението. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименAbe Avganistan??? A 1 May 1986 (Chernobil) spomniash li si kak mylchaha, sucheha i lyzeha? A komunistite vyv BG naglo ni karaha da mashiruvame pred mavzoleia na G. Dimitrov vyv tozi radioaktiven dyzd. Ciala Evropa kreshteshe da se pie JOD (Iodi solutio aquosa), da ne se izliza na vyn, da ne se vkliuchvat prohusmukachki, etc. Syshtoto kato sega - lyzi i propaganda...Pylna dezinformacia...
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно Жириновски пък не е либерал и си е играч на ведомост при западняците!! Политиката му е насочена срещу руските национални интереси. А Яблоко е известна отдавна с дейността си.
12
8
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
В Раша има наши братя хазаробългари йудей и ви моля да не бельосвате истинските евреи, които са наши приятели и съюзници, защото ще сваля маската на благоприличието и ще започна да мандръсам фесовете!
11
1
 
6
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
А с отвлечения руски журналист какво стана? Снощи десетимата руски войници са били обменени за 63 украински военни, избягали в Русия.Анисия, чакаме бта да пусне мат'риала, а?
10
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яблоко не беше ли свързана с Жириновски, а той с еврейските интереси? Не ще да са го били за тази статия само.
9
5
 
22
 
! Отговори
правилно е бит преди 9 години
Даже му е малко!Какво значи "може би в Украйна"!?Защо не "може би в САЩ"?Или в Косово?Или Израел?Такъв се бие до като почне да се извинява,без да знае защо!И още малко след това,за по-добро запаметяване!***!
8
5
 
11
 
! Отговори
Гласът на народа преди 9 години
По време на война стават такива работи, навремето от НКВД са разстрелвали предателите и дезертьорите, а този малко са го ступали за да си мери приказките.
7
4
 
6
 
! Отговори
зоната на здрача преди 9 години
Тайни и догадки...Това ли е свободата на словото? Средновековни разкази за таласъми?
6
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох журналиста от Ройтерс , тръгнал за гробищата ! Защо не ходи да брои гробовете другаде и даде точните данни ! Изглежда с Украинската армия е свършено !Порошенко за това иска оръжие от ЕС ?Ще трябва да иска и войници , и става като в Сирия. !
5
8
 
15
 
! Отговори
стотици бройки преди 9 години
Не че опълченците стават по-силни, украинската армия става все по-слаба и по-слаба. Украинските военни са дали около 10 000 убити и ранени, около 5 000 са дезертирали, пленените са около 1000. Да не говорим за десетките свалени самолети, стотиците бройки, унищожена или пленена бойна техника!
4
6
 
21
 
! Отговори
Санкционната оргия преди 9 години
Естествено е, че след като западняците удариха Русия със санкции, руснаците да ударят прозападната опозиция със санкции!
3
4
 
27
 
! Отговори
?? преди 9 години
Издателя пише за 2-*** руски военни : " Които може би са загинали в Украйна " ??Може би , не се пише ! Ако изнасяш верни данни !
2
15
 
26
 
! Отговори
Чиборатор преди 9 години
САМО ТАКА, БОЙ ПО НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ. БОЙ ПО ПЕТАТА КОЛОНА, АМЕРИКАНСКИ ***.
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В статията имаше редица доказателства, навеждащи на мисълта, че руските военни може да са загинали в сражения в Украйна"значи имаше доказателства, които навеждат на мисълта че може да са загинали, ама може и да не са загинали!Евалла за словесната еквилибристика!