15 000 руски войници пратени в Украйна за два месеца

Няколкостотин са били убити в бойни действия
Обновена: 2 сеп 2014 08:17 | 1 сеп 2014 19:34, Елка Василева
274
15 000 руски войници пратени в Украйна за два месеца
Снимка: Reuters

До 15 000 руски войници са били изпратени в Украйна през изминалите два месеца и няколкостотин, изглежда, са били убити в бойни действия, съобщи неправителствена правозащитна организация, цитирана от Франс прес.

Още по темата

"През изминалите два месеца между 10 и 15 хиляди руски войници са били изпратени там", заяви за АФП председателката на "Комитета на руските войнишки майки" Валентина Мелникова.

Между 7 и 8 хиляди руски военни вероятно се намират в момента в Украйна, каза тя. Нейните изчисления се базират на информации на семействата, чиито синове или съпрузи са били изпратени на военни маневри и оттогава нямат връзка с близките си.

"Военните командири водят в момента специална тайна операция", каза Мелникова, която е член също и на обществен съвет към руското министерство на отбраната.

Според руски правозащитни организации най-малко 200 руски войници са били убити към днешна дата в Украйна.

Стотина войници от 18-а пехотна бригада, базирана в Чечения, вероятно са загинали в Украйна, казаха Сергей Кривенко, директор на неправителствената организация "Гражданин и армия" и Ела Полякова от "Комитета на руските войнишки майки".

Около 100 парашутисти, базирани в град Псков, също са били убити в боеве в Украйна, заяви Лев Шлосберг - депутат от опозицията в Псковското областно събрание.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
7
 
11
 
! Отговори
лъжи преди 9 години
Много е интересно как подобна дезинформация и лъжа влияе на слабите умове,те не мислят а вярват сляпо,и започват да развиват разни *** теории!така е по лесно отколкото да мислиш нали.......
45
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През комунизма - България 8,5 милиона.Дойде дворцовия преврат, отвориха границите - и хопаааа - останахме 7 милиона.Фактите сами говорят - 2 милиона избягали от красотата на посткомунистическото общество.
44
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По официални данни от Кремъл , Русия е 143 милиона човека. Да но по реални данни е 89 милиона. Направете си сметка на следващите избори кой ще спечели пак. Евреите в Москва са си осигурили победата с 50 милиона мъртви души. Всяка година там умират по 5 милиона човека. Дори руския народ да се осъзнае и да разбере че Путин е чужд *** изяждащ родината им те на практика нямат шанс на изборите. Там ги очакват 50 милиона мъртви души.
43
10
 
9
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Всеки диктатор има изгода от война, защото така остава по дълго на трона си !!! дребното нещо в Кремъл е виновно за смъртта на толкова много хора - руснаци и украинци в името на ВЛАСТТА !!! Какво може да е оправданието пред майките на загиналите - НИКАКВО !!! ПАК ще спечелят само безскрупулните оръжейни и енергийни мафиоти !!! Борел се путин за православие, борел се за славянство, борел се за мир !!!!! Има в историята едно такова борче за мир с повече коса и четина под носа !!! ГНУСНИ ДИКТАТОРИ!
42
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Русия наистина се беше намесила пряко, отдавна да сме забравили за войната в източна Украйна. Шепа украински политици-*** се продадоха на политически и икономически кръгове, и разбиха крехката икономика която имаха. За пари започнаха братоубийствиена война, от която няма изход, няма победа. Руснаците просто реагират ре-активно, тоест след като събитията вече бяха започнали. По-добре търсете първоизточника, зад океана е ;)
41
4
 
23
 
! Отговори
бореца преди 9 години
А да запитам всички драскачи в нета какво стана с "Боинга" нещо нещата се умълчаха а защо ли а в началото то бяха ревове и пицъци за нещастните жертви на кръвожадните руснаци а сега роднините на загиналите не искали да им публикуват имената!И пак въпрос ЗАЩО какво тайно има в това да кажеш че твой близък човек е загинал в този нещастен инцидент да ама се промъкна информация че от кредитните карти на загиналите се теглят някакви суми пари и пак въпрос за какво става дума - за ГОЛЯМА ИЗМАМА!
40
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
през комунизма българия - 8,5 млн, през т.н. демокрация - 6 млн. фактите сами говорят. това е катастрофа... еб..ете си май... ките всички прозападни платени гадове. колко сте прави, толко да сте здрави - купувайте си дьрвени кафези...
39
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги се опитвам да се поставя на мястото на инакомислещите, но ми е изключително трудно да се поставя на мястото на тези ,които смятат,че за 2 дни може да се случи каквото й да е радикална промяна без външна намеса. А особено на мястото на тези, които едва ли не обвиняват майките на войниците, че лъжат за това, че децата им ги няма...
38
4
 
12
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 9 години
До Анонимен от 26Вместо това голяма група холандски интелектуалци се извиняват на Путин за изцепката с Боинга, за глупостите с руската инвазия в Украйна и за неадекватното поведение на правителството...
37
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заради еврейските *** в Москва, Македония вече не е част от България !
36
10
 
8
 
! Отговори
Защо преди 9 години
Путята иска да завземе с бой съседна Украйна и говори глупости и лъжи по телевизията. Руския народ не заслужава такъв лаком и изкукуригал управник, Него го интерсува само собственото му его и е решил с всички военни средства да превземе Източна Украйна. Типичен пример на мегаломанство - същия като Милошевич. Така е в болшевишка Русия, само че вече е 21 век и политиката има други измерения.
35
10
 
6
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
Украйна не "убива невинни руснаци", а терористите ползват цивилни за жив щит!По-скоро дсе чуди как САЩ още не са се намесили.
34
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По официални данни на Руската федерация за 70 години комунизъм са ИЗБИТИ около 62 милиона съветски граждани. Написано е много точно кое какво е . Ако си умен ще разбереш.
33
7
 
15
 
! Отговори
Аз съм Българче преди 9 години
Аллоооо Оманския фонд и Арапите запрете се,много бързо пишете като видите статия против Руснаците.
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен29 Това нищо не е. В България за 45 години комунизъм са загинали над 1.5 милиона. Както и в твойта официална статистика обаче не е направена класификация, колко от старост, колко от битови инциденти, колко при авто и жп катастрофи и т.н.
31
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сегашната офанзива на опълченците на какво ли се дължи?Как така станаха силни и контраатакуват?Като сепаратистите бяха притиснати до стената дойдоха руските войски и се направиха на нови опълченци!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 26Няма да я намериш в този сайт ако това питаш
29
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То Путин не е славянин та какво му дреме. Той си е евреин и си гледа еврейските работи.
28
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Загинали в "отпуск" !!!
27
10
 
8
 
! Отговори
do12 преди 9 години
Точно езика на руската пропаганда.Колко спецове у нас-да определят кой са бандеровци и кой фашисти и т.н.-но я си спомнете югославската война.Украинските събития до най малката подробност повтаря историята с"Република Крайна " в Хърватия-стъпките:делигитимиране на държавата,след това пропагандата-сърбите са подложени на геноцид,след това идватопълченците.Едно към едно Милошевич.Откъсване на територии от Хърватия и Босна,следва по план обединението им и велика Сърбия."Новорусия" е копие на Крайна