ЕС се готви да одобри нови санкции срещу Русия

Ще чака с прилагането им, според дипломати
61
ЕС се готви да одобри нови санкции срещу Русия
Днес завършва срещата на НАТО в Уелс. Снимка: Ройтерс

Европейският съюз се готви да одобри днес нови икономически санкции срещу Русия, но ще изчака с прилагането им, за да даде време на Москва да покаже дали спазва примирието в Украйна, което се очаква да бъде договорено, предаде Ройтерс, като се позова на дипломатически източници.

Още по темата
Според двама дипломати лидерите на ЕС може да дадат на руския президент Владимир Путин срок от една седмица да покаже, че е сложил край на конфликта. Други обаче говорят за срок от 72 часа, тоест три денонощия. Днес следобед посланиците на страните членки ще се съберат в Брюксел, за да обсъдят подробностите по санкциите.

"Те искат да дадат шанс на примирието", каза един от дипломатите, имайки предвид надеждите, че днес на срещата си в Минск Русия и Украйна ще постигнат споразумение за спиране на огъня. "Ако примирието се спазва, тогава има възможност санкциите изобщо да не бъдат приложени", каза друг дипломат.

На среща на високо равнище в събота ЕС реши до седмица да подготви нов, трети кръг от санкции срещу Русия заради намесата й в Украйна. Националните правителства спорят по детайлите в новите наказателни мерки, като Чехия и Словакия дори публично изразиха скептицизъм към тях. Сред най-спорните области са затягането на забраната за износ на стоки както с военно, така и с гражданско предназначение.

Има разногласия и по формулировката на мерките, забраняващи на руски държавни компании да получават кредити в ЕС, както и по списъка на руските граждани с визова забрана, твърдят източници на Ройтерс.

Пребиваващият в Нюпорт, Уелс, британски външен министър Филип Хамънд, каза пред телевизия Би Би Си, че новите санкции трябва да влязат в сила незабавно и да бъдат отменени, ако се окаже, че примирието се спазва.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами за какво бяха първите 2 ?Защото имаха войска на тяхна територия !
53
0
 
2
 
! Отговори
Кънчо преди 9 години
Какви санкции, какви 5 лева, за какво бръщолевите? Той ви го втури в шията, та гъг не може да кажете, те тръгнали да се обясняват. Сега се дръжте за нозете, че тепърва се е почпало. Голям кеф ще ви стане на простатата. Ха, ха, ха
52
0
 
2
 
! Отговори
BellaRuss преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВТошко, мнооо са ти гарни писанията, ама вземи си смени тая картинка
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВПоне качествен алкохол освен Вотка Пройзведен в Русия не ми е попадал Не че съвсем нямат ама Разбирасе и самогона никой не го е отменил но Алкохолно енбарго Определено ще се Осети примерно Бирата е 50 процента фнос
50
0
 
5
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Анонимен: ,,Като 12000000 руснаци не ядат круши ще ги изядът китайците в краен случей на ракия В прочем едно АЛКОХОЛНО енбарго определено ще даде ефект.''ПРАВИЛНО РАЗСЪЖДАВАШ НО ВСЕ ПАК 70% ОТ СТОЙНОСТТА ИМ Е ПАДНАЛА А ЗА АЛКОХОЛНО ЕМБАРГО ДАЖЕ И НЕ СИ МЕЧТАЙ ЗАЩОТО НЯМА НИКАКЪВ ШАНС ДА СЕ ПОЛУЧИ.
49
8
 
3
 
! Отговори
ф-1 преди 9 години
По телевизията показаха руски магазини за месо, в които единственото месо бяха ПРОДАВАЧКИТЕ!Рашките яко гризнаха дръвчето с Уктайна,цените скочиха, рублата се сгромоляса, магазините празни,безработицата отчайваща!
48
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А руските МИГ и СУ на садам, с руски пилоти дори не можаха да излетят от земята, американците ги размазаха като *** *** ДО ЕДИН!
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВКато 12000000 руснаци не ядат круши ще ги изядът китайците в краен случей на ракия В прочем едно АЛКОХОЛНО енбарго определено ще даде ефект
46
1
 
5
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До ШопШОПЕ, ТЕБЕ КАТО НАЙ-УСТАТ МАЙ-НАКРАЯ ТЕ ОСВОБОДИХА ОТ ОПЪЛЧЕНСКИ ПЛЕН КРАЙ ИЛОВАЙСК?РАДВАМ СЕ ЧЕ СЕ ПОЯВИ ОТНОВО НА ТЕРЕНА ЗАЩОТО САМО ,,ОДИСЕЙКО'' И ОЩЕ 3-4 ЕВРОАТЛАНТИКА ТРУДНО УДЪРЖАХА СРЕЩУ ПРОРУСКАТА ГРУПИРОВКА ФРОНТА ВЪОРЪЖЕНИ САМО С ЕДНА МОТИКА! А ТИ ОПРЕДЕЛО НИ ТЕЖКАТА ИМ АРТИЛЕРИЯ.СЕГА ПО ВЪПРОСИТЕ ТИ.НЕ ЗНАМ КАКВО ТОЧНО СА ВНАСЯЛИ РУСНАЦИТЕ ОТ АВСТРИЯ ЗА ЯДЕНЕ НО ИНФОТО ВЪРВИ ЦЯЛ ДЕН ПО ,,ВЕСТИ-24'' ТЪЙ ЧЕ ИМ ИМАМ ДОВЕРИЕ.КРУШИТЕ ПЪК ЕДВА ЛИ НЯМА ОТКЪДЕ ДА ГИ ВНЕСЕ РУСИЯ.
45
6
 
4
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
До Анонимен Ф 35 се води светкавица ф22 е раптор а миг 21 е стара бурия АФ 117 дето го свалиха нат югославия то май само това уцелиха е дозвуков не брониран без оръжие въздух въздох самолет Месершмит от войната ще го свали
44
2
 
12
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Гле... Този път с Украйна яко се опариха и сега ***, а някои от тях и грухтят като украинска ***-дайте ги тези. Продължават да търсят наивници като Горбачов. Ама вече този номер не може да мине пред сегашното руско ръководство начело с гения на мисълта- Путин
43
1
 
6
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
МИЛИОНА ?, ОТ ТЯХ 179,2 МИЛИОНА ? ИЛИ НАД 50% ОТ ТАЗИ СУМА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА КРУШИ СА СПЕЧЕЛИЛИ ОТ ПРОДАЖБИ В РУСИЯ.ОСНОВНИ ДОСТАВЧИЦИ НА ФРУКТА СА БИЛИ БЕЛГИЯ,ХОЛАНДИЯ И ЛИТВА.ИНФО-<<ЦЕНЫ НА ГРУШИ ИЗ ЕВРОПЫ УПАЛИ НА 70% ИЗ-ЗА ВВЕДЕННЫХ РФ ОГРАНИЧЕНИЙ|РИА НОВОСТИ
42
1
 
3
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Bai vi Stamat 4aka novite sankcii s neturpenieZa sankcii! (cheers) :-D
41
2
 
6
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До АН: ,,ТИ СИ ПЪРВИ АЛХОКОЛИК ТУК!''АЛКОХОЛ ПИЯ САМО ПО ПРАЗНИЧНИ ПОВОДИ НО НЕКА ТАКА ДА БЪДЕ АКО ТОВА ТЕ ПРАВИ ЩАСТЛИВ! И ЗА ДА ТЕ ЗАРАДВАМ ОЩЕ МАЛКО-,,ЦЕНАТА ЗА БРАНЕ НА КИЛОГРАМ КРУШИ В ЕВРОПА Е 10 ЕВРОЦЕНТА А НА ПАЗАРА СЕ ПРОДАВАТ ПО 15 ЕВРОЦЕНТА ДОКАТО МИНАЛАТА ГОДИНА ЦЕНАТА ИМ Е БИЛА 50 ЕВРОЦЕНТА.ЦЕНИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ КРУШИ СА ПАДНАЛИ СЪС 70% В РЕЗУЛТАТ НА РУСКОТО ЕМБАРГО ПРЕДАДЕ ДНЕС ,,BLOOMBERG'' ПОЗОВАЙВАКИ СЕ НА ХОЛАНДСКИТЕ ФЕРМЕРИ КАТО МИНАЛАТА ГОДИНА ТЕ СА ПРОДАЛИ КРУШИ ЗА 313,2
40
2
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ХЕРМАН ШУЛТЕС-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЕЛСКОСТОПАНСКАТА КАМАРА В АВСТРИЯ-,,РУСКИТЕ КОНТРАСАНКЦИИ ПРЕМИНАХА КАТО ЦУНАМИ ПРЕЗ ЕВРОПА.САМО НАШИТЕ / НА АВСТРИЯ/ ЗАГУБИ ДО МОМЕНТА СА ОЦЕНЕНИ НА ПОВЕЧЕ ОТ 100 МИЛИОНА ?''!
39
8
 
3
 
! Отговори
АН преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВТИ СИ ПЪРВИ АЛХОКОЛИК ТУК
38
0
 
11
 
! Отговори
АН преди 9 години
ЕС ДРУГА РАБОТА НЯМАТ ОСВЕТ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С РУСИЯ
37
2
 
16
 
! Отговори
морски преди 9 години
А запада замисля ли се за ответните контрасанкций от страна на Русия,вече всички чакаме фалитите на западни фирми и протестите на хората останали без работа.Русия ще се смее последна.Слава на Русия!
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не ни дреме ни от санкции ни от заплахи.Живяли сме и по-скромно от нямане,но гладни,голи и боси не сме останали,а като нямяхме *** игрички четяхме книжки и се образовахме.Да ги е страх разлигавените западнячета,че ги мързи да гледат и само *** и тарамбуки им работят
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската космическа техника е на нивото на ракетите които успяха да прекопират от Хитлер---Затова ли МиГ 21 от 59та години покрива 95% от характеристиките на Ф-35 Раптор който струваше половин трилион. Раптора бил уж невидим, ама видяхме ги в Югославия тия невидими самолети как се свалят с примитивни руски ракети от 60та година.