ЕС не е одобрил новите санкции срещу Русия

В Брюксел се провежда извънредна среща на всички страни членки
Обновена: 8 сеп 2014 19:24 | 8 сеп 2014 19:23, Миглена Иванова
131
ЕС не е одобрил новите санкции срещу Русия
Снимка: Reuters

Страните от Европейския съюз (ЕС) в крайна сметка не са успели да се споразумеят за новите санкции срещу Русия, съобщава ИТАР-ТАСС, като се позовава на европейски дипломатически източник, пожелал анонимност.

Според информационната агенция писмената процедура, с която трябваше да бъдат приети новите санкции, не е постигнала успех и се свиква извънредна среща на постоянните представители на държавите от блока в Брюксел. Информацията за заседанието беше потвърдена и от Франс прес.

“Не е получено съгласието на всички членки и това е нормално, не го виждаме като проблем”, коментирал е източникът на агенцията. Според него, налагането на санкции може да бъде отложено поради “положителната динамика на събитията в Украйна”.

Европейската комисия (ЕК) и Съветът на ЕС съобщиха днес, че новите санкции срещу бизнеса и физически лица от Русия ще бъдат утвърдени до 15 ч следобед. В медиите се появиха публикации, според които в списъка с ограниченията попадат трите държавни петролни компании – Роснефт, Транснефт и Газпромнефт, както и още 20-на физически лица, като се подчертаваше, че те може да бъдат отменени в зависимост от ситуацията в Украйна.

От март насам ЕС наложи серия от санкции срещу Русия, като последният кръг беше през юли, припомня агенцията.

Примирието в Украйна се спазва като цяло, но е изключително крехко. Днес президентът Петро Порошенко издаде заповед правителствените сили да поддържат режим на повишена готовност в югоизточния пристанищен град Мариупол.

Порошенко посети днес металургичния комбинат в Мариупол. По-късно той писа в Twitter: "Това е наша украинска земя и ние няма да я дадем на никого”.

Порошенко подчерта в речта си, че е готов да защитава страната със силата на оръжието, но ще направи всичко,
 за да се стигне до мирно решение на конфликта.

Още по темата четете в Investor.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
6
 
! Отговори
Антифашист преди 9 години
До АнонименСмърт на фашизма и на неговите задокеански покровители!
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАми те същото правеха в Югославия и успяха да я разделят за жалост.Все същите гнусни иподмолни тактики.
56
0
 
3
 
! Отговори
ПОРАЖЕНКО преди 9 години
Барак ХЮСЕИН Обама, с кого е рода ? Със Садам Хюсеин, или с Осама ?
55
2
 
2
 
! Отговори
прабългарче преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕ 73Бяхме на съвещание с БОЖО .Тебе като те слушам си готов са СССР 2.Ами байно то всички съветски републики/1-2 изключения/ ги е нямало по Имперско време/при СССР са били точно както Украйна/все пак от 16 само Беларус и Украйна имаха свой отделен представител в ООН/След разпадането на СССР 1991г. 15-те стават самостоятелни държави/За РФ се знае.Според теб излиза че никой освен РФ е нямал държава по времето на СССр и сега РФ си ги връща.То така Англия да претендира за половин свят.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чапаев, много зает, седи в кабинета си. На вратата се *** и влиза Петка. Василий Иванич, докараха "Филип Морис". Сега съм зает. Просто го разстреляйте!
53
0
 
6
 
! Отговори
ПОРАЖЕНКО преди 9 години
Какво стана с кенийските опорни точки на черньото Барак ХЮСЕИН Обама? Кой свали малайзийския самолет?
52
2
 
7
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"НЕ НА НАТО, НЕ НА ЕС ! България няма да воюва с Русия НИКОГА !!!"Евала, Варненец!По темата:Ако посмеят да направят още санкции, Русия са заплашили, че ще си затворят въздушното пространство, а територията им е... не малка :РНамирам за изключително забавно, как от ЕС и НАТО напъват за санкции, които нищо не постиган, но когато Русия контрира, или дори спомене за ответна реакция и контра-санкции и всички почват да вият на умряло :Р
51
1
 
3
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕЧел ли си нещо на Данийл Хармс , псуващ антибългарино ??? Чувал ли си за Войнович ??? Псуването е израз на простотия !!! Толкова сте безмозъчни, че е направо обидно !!!
50
2
 
13
 
! Отговори
ВАРНЕНЕЦ преди 9 години
НЕ НА НАТО, НЕ НА ЕС ! България няма да воюва с Русия НИКОГА !!!
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Това е наша украинска земя и ние няма да я дадем на никого. Порошенко не е разбрал простичката истина, че няма да го питат дали я дава, или не. Ще му я вземат. Е, и после малце бой. Лошо няма, демокрация, знаиш. Духът на Батка Махно излезе от бутилката...Бая трудно ще се върне обратно...
48
14
 
1
 
! Отговори
Божо преди 9 години
България не воюва с Русия , но *** убива руски войничета в Украйна !!!!! вие, путлеристите изобщо не се интересувате от руските хора, вие и от собствения си БЪЛГАРСКИ народ не се интересувате !!! вие сте едни комплексирани ***, което си е "обсесия - вижте в империалистичния Гугъл" !!! вие не сте прочели една книга на руски, вие и на български не сте прочели една книга !!! вашето идолче е същото като вас, НЕ МУ ПУКА ЗА ВАС !!! На него му пука да е на ВЛАСТ !!!!
47
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е щом ИТАР-ТАСС казва значи е така, особенно за 30-те служители в информационния отдел на руското посольвтво :) Истината обаче е друга, снакциите са ясни и са написани и в момента, в който *** реши да наруши примирието ше му се стоварят на главата :)та в тоя ред на мисли гледа петрола продължава своя низходящ трент, та се чудя дали товарищите нема да пропият нефт ?
46
1
 
16
 
! Отговори
ехидна преди 9 години
зимата идва путин я чака тогава проблемът ще се реши бързо
45
1
 
16
 
! Отговори
До пълен разгром преди 9 години
Баба Меца се разлюти - посегнаха на малкото мече в Донецк и Луганск. Заплющяха катюшите. Старо съветско морално остаряло желязо. Старо, старо, но като те изплющи по тъпата глава...Питайте украинския наивник, овесил взривната вълна го пратила на жиците 20 м нагоре, изпържен. Преде два-три дни при Иловайск една украинска бригада изгоря за 20 минути - 75 единици бронирана техника, убитите не се знаят. Трудно се събират парчетата. Оживели? Не знам, но...по-добре питайте опълченците какво са правили
44
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българския народ никога няма да участва във война с Русия, а това което бръщолевят някакви служебни военни министри, ционистки марионетки и ***, няма никакво значение. Сега руската армия да влезе в България ще бъде посрещната с хляб и сол, като освободител от фашистката евроатлантическа окупация.
43
1
 
20
 
! Отговори
набит на кол? преди 9 години
Какви ще бъдат санкциите срещу бивша Украйна, Сащ, ЕС и Нато, когато утре окончателно стане ясно, че украински военни са свалили Боинга? Нато ще бомбардира Киев ли? Всички украинци ще бъдат изгонени от Европа ли? Порошенко ще бъде набит на кол ли? Обамата ще бъде пратен в Гуантанамо ли?
42
3
 
1
 
! Отговори
"тотален разгро преди 9 години
До пълен разгром 62Чакай бе байно,ти това го писа и миналата седмица,от тогава до сега много вода изтече,може украинските жертви вече да са надминали 278 888,дезертьорите сигурно са 130 000,свалените самолети да са 430 и свалените хеликоптери 222....Унищожените или пленени: 4488 танка,8277 броя бронирани коли,560 реактивни залпови системи,над 1000 броя артилерийски системи.Хвани си актуализирай инфото от време на време.
41
2
 
19
 
! Отговори
като Адолф? преди 9 години
Стана ясно, че санкциите срещу Русия са без ефект! Какво ще предприемат Цру и ЕС? Ще заповядат на фашистката хунта в Куев да нападне Русия ли, като Адолф Хитлер на 22.06.1941? И ние ли ще участваме с окупационен корпус?
40
1
 
25
 
! Отговори
пълен разгром преди 9 години
Пълен разгром за Порошенко! Жертвите, за които Порошенко е виновен, само от армията на вече бивша Украйна: 27 888 убити и ранени украински военни, 13 500 дезертирали или безследно изчезнали, 1649 пленени. Общо над 43 000! Опълченците са свалили 43 самолета и 22 бойни хеликоптера. Унищожили или са пленили: 448 танка, 827 броя бронирана техника, 56 реактивни залпови системи, над 100 броя артилерийски системи!
39
2
 
23
 
! Отговори
шефа на света преди 9 години
Шефът на света, Обамата: на нас не ни трябва истината за свалянето на Боинга и за руските войски в Украйна. Истината ние я знаем. Украинското ПВО е свалило Боинга. Руски войски в Украйна няма. На нас ни трябват лъжи, че за всичко са виновни руснаците!