ЕС не е одобрил новите санкции срещу Русия

В Брюксел се провежда извънредна среща на всички страни членки
Обновена: 8 сеп 2014 19:24 | 8 сеп 2014 19:23, Миглена Иванова
131
ЕС не е одобрил новите санкции срещу Русия
Снимка: Reuters

Страните от Европейския съюз (ЕС) в крайна сметка не са успели да се споразумеят за новите санкции срещу Русия, съобщава ИТАР-ТАСС, като се позовава на европейски дипломатически източник, пожелал анонимност.

Според информационната агенция писмената процедура, с която трябваше да бъдат приети новите санкции, не е постигнала успех и се свиква извънредна среща на постоянните представители на държавите от блока в Брюксел. Информацията за заседанието беше потвърдена и от Франс прес.

“Не е получено съгласието на всички членки и това е нормално, не го виждаме като проблем”, коментирал е източникът на агенцията. Според него, налагането на санкции може да бъде отложено поради “положителната динамика на събитията в Украйна”.

Европейската комисия (ЕК) и Съветът на ЕС съобщиха днес, че новите санкции срещу бизнеса и физически лица от Русия ще бъдат утвърдени до 15 ч следобед. В медиите се появиха публикации, според които в списъка с ограниченията попадат трите държавни петролни компании – Роснефт, Транснефт и Газпромнефт, както и още 20-на физически лица, като се подчертаваше, че те може да бъдат отменени в зависимост от ситуацията в Украйна.

От март насам ЕС наложи серия от санкции срещу Русия, като последният кръг беше през юли, припомня агенцията.

Примирието в Украйна се спазва като цяло, но е изключително крехко. Днес президентът Петро Порошенко издаде заповед правителствените сили да поддържат режим на повишена готовност в югоизточния пристанищен град Мариупол.

Порошенко посети днес металургичния комбинат в Мариупол. По-късно той писа в Twitter: "Това е наша украинска земя и ние няма да я дадем на никого”.

Порошенко подчерта в речта си, че е готов да защитава страната със силата на оръжието, но ще направи всичко,
 за да се стигне до мирно решение на конфликта.

Още по темата четете в Investor.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
15
 
4
 
! Отговори
прабългарче преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕ 51А сега да те видим колко си БЪЛГАРЧЕ ? Ако в БГ в някой град където живеят някои хора ,които говорят на езика на съседна държава издигнат нейното знаме над кметството и полицията,ти какво ще направиш ? Ако си БЪЛГАРЧЕ и отговориш правилно какво би направил като българин ,ще ти стане ясно как е започнало всичко в "Новорусия".Иначе няма как да разбереш.ако не си българин.Украйна си я има и преди Македония и много други държави по света.Повечето държави са учредени след Украйна !
37
2
 
22
 
! Отговори
морски преди 9 години
Брюксел е гнездото на гадините и тероризма от цял свят.Там е свърталището на сатаната.Слава на Русия.Велика.
36
1
 
22
 
! Отговори
какъв е смисъла? преди 9 години
След като санкциите срещу Русия нямат никакъв ефект и напрежението в Украйна не спада, и загубилият войната Пороченко отново заплашва с терор, какъв е смисълът от по-нататъшни санкции?
35
2
 
25
 
! Отговори
вето преди 9 години
Финландия е наложила вето върху санкциите.
34
2
 
2
 
! Отговори
Говедарин преди 9 години
Хахаха, Нострадамус.Ще ги познаем по широката червена халка :D
33
11
 
2
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕИзчакай да покрия родата , че ме уплаши със сексуалната мощ на идола си !! Европа повтаря позицията на Обществото на народите от тридесетте години на ХХ-ти век !!! Скоро поредният диктатор с много ракети ще поиска да си върне нещо си !!! Ако дребното диктаторче бъде оставено, то ще "защити" естонските, латвийските онеправдани "славяни" и онеправданите славяни от Крапец, Камчия и т.н. !!! Какво "БЪЛГАРЧЕ" си ти - ти си едно АНТИБЪЛГАРЧЕ !!!
32
8
 
2
 
! Отговори
Нострадамус преди 9 години
България може да си оправи БВП като започне да изнася мъжки *** за Москва... Свърталището им е тук...
31
12
 
2
 
! Отговори
прабългарче преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕ 43Ти къде се намираш в БГ или си в космоса? Помниш ли източната нискотарифна авиокомпания "Добрролет", е приземиха я преди повече месец ,защото летеше до столицата на Крим Симферопол...фалира заради санкциите.Всички ръководители на Крим са санкционирани и всички компанни които работят в Крим.Сега разбра ли ,ами санкциите започнаха първо заради Крим.
30
1
 
4
 
! Отговори
Българче преди 9 години
На мен в Севастопол колко ми разшириха халката, да не ви разправям. Сам си сложих и стружки във вазелина - Фор мор плежър! Понимайте?!
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Божоа някоя американска крава е родила божко
28
2
 
13
 
! Отговори
ник преди 9 години
А сега да видим кои Американски фондациики поощряват финансово пишещите тук черни езичета!
27
4
 
0
 
! Отговори
Барок Осраса Обама преди 9 години
Ей Русофилчета,ще ме слушкате и ще ме гушкате,ако няма за мене бананче,аз диверсанти ще пратя,5 милиарда съм дал,ще дам още толкова,не че ги имам,но печатницата печата,нов световен ред ще изградим,дали го искате или не ,това не зависи нито от вас нито от мен,а Путин е наш човек ,същия който на мен ми дърпа конците и на него ги дърпа,,,,,,...от къде знам ли ....ами знам
26
0
 
0
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Sakun! Za6to taka? :-/Za sankcii! (cheers)
25
7
 
2
 
! Отговори
поседнал преди 9 години
До Нас не Догонят! 38Че кой ще ви гони? Хората си имат по важна работа,да произвеждат,коли,компютри,граждански самолети,интернет мрежи и програмни продукти за тях..и т.н.т....кой ще си губи времето да гони Михаля..?
24
2
 
5
 
! Отговори
Станишев преди 9 години
*** мои, гордея се с Вас!
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кофти новини за хавайското шимпанзе и натовския травестит, скъсаха се да лъжат без резултат. Следващия път да се пробват с доказателства за твърденията си...
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До zeusI prestanete da svarzvate tia prodajnici ot pozitano sa RUSSIA,zemi se poobrazovai malko pro4eti nekoia kniga,vij koi na kogo e podrajatel ama da svarzvash balgarskata socialisti4eska partia sas RUSSIA E PALNA GLUPOST.
21
13
 
2
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Аз *** никога няма да напиша с главна буква, между другото !!! Между другото, аз зная кога тъпите американци ще сменят Обама , обаче някак си ми убягва , кога руснаците ще сменят *** ???????????????????????????????????? Простотията ражда мизерия , мизерията ражда ДИКТАТУРА !!!!!!!!!!!
20
2
 
15
 
! Отговори
комбайнер преди 9 години
До Коста 24Драги Коста,време е да научиш,че пшеницата е нефта на храните и се търгува на борсите.Няма как нашата пшеница да залежи,защото хората трябва да ядат всеки ден по 2-3 пъти.Без газ и бензин може да изкараш на дръвца и с каручка дълго време,но без мамбо не повече от 5-6 дни и си чао.Привет на стаята на троловете.
19
14
 
4
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Другарки и другари, утре копейки ще се раздават на ул. Позитано от 10:00