ЕС не е одобрил новите санкции срещу Русия

В Брюксел се провежда извънредна среща на всички страни членки
Обновена: 8 сеп 2014 19:24 | 8 сеп 2014 19:23, Миглена Иванова
131
ЕС не е одобрил новите санкции срещу Русия
Снимка: Reuters

Страните от Европейския съюз (ЕС) в крайна сметка не са успели да се споразумеят за новите санкции срещу Русия, съобщава ИТАР-ТАСС, като се позовава на европейски дипломатически източник, пожелал анонимност.

Според информационната агенция писмената процедура, с която трябваше да бъдат приети новите санкции, не е постигнала успех и се свиква извънредна среща на постоянните представители на държавите от блока в Брюксел. Информацията за заседанието беше потвърдена и от Франс прес.

“Не е получено съгласието на всички членки и това е нормално, не го виждаме като проблем”, коментирал е източникът на агенцията. Според него, налагането на санкции може да бъде отложено поради “положителната динамика на събитията в Украйна”.

Европейската комисия (ЕК) и Съветът на ЕС съобщиха днес, че новите санкции срещу бизнеса и физически лица от Русия ще бъдат утвърдени до 15 ч следобед. В медиите се появиха публикации, според които в списъка с ограниченията попадат трите държавни петролни компании – Роснефт, Транснефт и Газпромнефт, както и още 20-на физически лица, като се подчертаваше, че те може да бъдат отменени в зависимост от ситуацията в Украйна.

От март насам ЕС наложи серия от санкции срещу Русия, като последният кръг беше през юли, припомня агенцията.

Примирието в Украйна се спазва като цяло, но е изключително крехко. Днес президентът Петро Порошенко издаде заповед правителствените сили да поддържат режим на повишена готовност в югоизточния пристанищен град Мариупол.

Порошенко посети днес металургичния комбинат в Мариупол. По-късно той писа в Twitter: "Това е наша украинска земя и ние няма да я дадем на никого”.

Порошенко подчерта в речта си, че е готов да защитава страната със силата на оръжието, но ще направи всичко,
 за да се стигне до мирно решение на конфликта.

Още по темата четете в Investor.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do ГоведаринМоята майка е Европейска България! ma teb koi te izlaga 4e si evropeec,v kvo u4ilishte si hodil kva istoria si u4il,boze pazi Balgaria i Balgarskia rod ot takiva neveji,
17
18
 
1
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До БЪЛГАРЧЕИзключително съм радостен от това , което ще направи *** !!! Той това го може, обаче той между мен и теб разлика не прави !!! Мразя простотията, а простотията мрази да мисли !!! *** разчита на простотията, както е разчитал и хитлер и сталин и пол пот и .... !!!
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е, явно лидерите на някои членки имат мозък, събрали са две и две, сетили са се, че досега налагаха санкции заради липсата на примирие, а сега щом има мир, следва да няма санкции. Останалите едноклетъчни амеби вероятно продължават да си настояват да обслужат американците.
15
3
 
20
 
! Отговори
Коста преди 9 години
1.Най-голямия вносител на пшеница от България - Египет отказа даоставки от страната ни сега,поради активното и включване в санкциите на ЕС срещу Русия. Египет вече внася пшеница гпавно от Русия и Украйна.Българската пшеница залежава по складовете и цената и пада.2.Като частно лице моля ЕС да ме включи в своя списък за санкции на лица,които нямат право да посещават страните от този съюз.Това е в подкрепа на санкциите срещу Руси
14
9
 
3
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Скоро *** ще победи и ще стане цар на еврогейовете !!! Да живее ***, царят на еврогейовете !!!!
13
0
 
35
 
! Отговори
Влади-Мир преди 9 години
С 91% одобрение и 8000 ядрени бойни глави Путин спокойно може да експроприира активите на запада в Русия(към 500 млрд) като ответна санкция, но както споменах той е великодушен и оставя по-слабия противник да се оттегли с достойнство. Същото стана и в Сирия и нейните "химически" оръжия;-))
12
3
 
12
 
! Отговори
Ivaylo Ivanov преди 9 години
shto se ne vidite tuk tia 5 4oveka deto pishete sreshtu MAIKA RUSSIA kolko minusa polu4avata zasramete se be amerikanoevropeiski podlogi gadni prodajnici,za svedeniae pisha ot germania i 4akam tuk zaedno sa 22ta miliona rusnaci tuk da gi po4vame gei4etata SLAVA RUSSIA I BOG DA PAZI BALGARIA.
11
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европа мисли да си направи сепуко, преди зимата.
10
5
 
39
 
! Отговори
Дене преди 9 години
До АнонименАко РУсия отвори трудовия си пазар за такива като нас, бая народ ще се изниже натам. Бъди сигурен.
9
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
12 ти ,,бегом към Русия ,, виж колко са богати ти го знаеш какво правиш в БЕНЛАНДИЯ МРЪСЛАНДИЯ ПАРДОН БЪЛГАРИЯ
8
4
 
42
 
! Отговори
Дане преди 9 години
Русия има 450 милиарда долара валутни резерви и ще мине без пари Европа. Вземаха ги единствено защото бяха с по-ниска лихва. Това със санкциите е *** игра, защото е като бумеранг. Удря те по собствената *** тиква и много боли.
7
19
 
2
 
! Отговори
Пудел преди 9 години
До БожоБожо, завиждам ти, ти си уникален! Ти си по-руснак от всички руснаци, барабар с чукчите и по-голям путинец от всички руски п...и!
6
39
 
13
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Ако *** въвеждаше санкции, той щеше да ги въведе "немедленно" и без да се двоуми !!! Ясно е , че тези "еврогейове" се нуждаят от путин даги ръководи , защото путин никога не греши !!! путин веднага трябва да бъде назначен за цар на еврогейовете, защото те нищо не разбират от царуване !!! Еврогейовете нямат смелост да освободят Украйна от украинците, обаче путин я освобождава със страшна сила !!! путин ще освободи Украйна от украинците, защото такъв народ няма !!!
5
5
 
28
 
! Отговори
Бай ти Ганя преди 9 години
"срещу ръжен не се рита"
4
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бандите на Фашисти и Ционистите се съдраха в Брюксел.. Банда п*
3
10
 
63
 
! Отговори
Влади-Мир преди 9 години
Примирието - Това им беше спасителната сламка която Подполковника великодушно им пусна. Явно сред еврогейците все още се намират нормални хора, та се хванаха за нея. А украйна вече е изгубена за тях, идва зима, глад, студ,народно недоволство, преврати и т.н ;-))
2
5
 
39
 
! Отговори
Sony преди 9 години
Do democrat : DA TI SEREM V USTATA PLATENA ;-))))
1
108
 
13
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Санкции до дупка докато прогледне руския народ и премахне на *** диктатурата която ги води средновековието с крепостните селяни.