95 на сто от руснаците са за традиционното семейство

Популярността на православието в Русия нараствалa
11 сеп 2014 14:25,
159
95 на сто от руснаците са за традиционното семейство
Снимка: Reuters

Кремъл, който се представя като защитник на традиционните ценности срещу "упадъка" в Европа, събра над 1500 души от 45 страни, пристигнали за форум за традиционното семейство, предаде Франс прес.

"Днес цивилизацията се изправя пред голямо демографско предизвикателство, в много страни моралните ценности биват отслабвани, а семейната институция е в криза", се казва в послание на руския президент Владимир Путин към участниците във Форума, посветен на многодетното семейство и бъдещето на човечеството.

Руският православен патриарх Кирил, главният мюфтия Талгат Таджудин и главният равин на Русия Берел Лазар участват във форума редом с руски политически представители като министъра на културата Владимир Медински и Елена Мизулина, председателка на комитета за семейството в Думата. Мизулина е известна с участието си в създаването на предизвикалия оживени дискусии закон от 2013 г., който криминализира хомосексуалната пропаганда сред непълнолетните.

"95 на сто от руснаците са за традиционното семейство", заяви Мизулина. Владимир Якунин, близък до руския президент и основен спонсор на форума, поиска бракът да бъде дефиниран в руската конституция като съюз между жена и мъж.

"В момента сме свидетели на невероятно нарастване на популярността на православието. Искаме същото и в Европа", заяви Константин Малофеев, руски бизнесмен и организатор на форума. На събитието присъстват и американци като Брайън Браун, председател на американската Национална организация за семейството, обявяваща се против гей-браковете.

"Чест е да съм тук, в Москва, за да защитя едновременно многополюсния свят и света, основан на семейните ценности, на естествените ценности", заяви френският представител Емерик Шопрад, евродепутат на Националния фронт - основната крайнодясна партия във Франция.

Владимир Путин засилва нападките си срещу западните ценности, които смята за упадъчни, отбелязва АФП. Приемането на закони, разрешаващи гей браковете в Европа, шокира мнозина в Русия. През юли Путин предупреди, че разрушаването на традиционните морални и духовни ценности "позволява развитието на неонацистки организации".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
7
 
14
 
! Отговори
Сивия вълк преди 9 години
Американците не са християни. те са сатанински изчадия. затова колят децата си и пътят труповете им в чували. САЩ ще бъдат унищожени от Господ.
75
14
 
7
 
! Отговори
Божо преди 9 години
путин е разведен без църковен брак, а 999% от руснаците ще гласуват за един аморален човек, потъпкващ християнските ценности ????? Те ще гласуват , АКО има избори, обаче тези *** измишльотини скоро ще отпаднат от само себе си в Християнска Русия , водена от човек без християнско поведение !!! Пълен абсурд !!!
74
3
 
4
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До АнонименА ще долетите ли, когато замирише на демонократска леш?...Или вие ще сте тази леш?...
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нито една държава, която се е фанатизирала не е свършила добре.
72
2
 
4
 
! Отговори
до 96 преди 9 години
аз говоря с факти. а ти понеже си безсилен и започваш да обиждаш, не ми приписвай това което ти се случва на теб. как ти плащат ? в рубли ? копейки ? :)
71
14
 
4
 
! Отговори
Свещенника преди 9 години
ееей русофилчета, зобита олигофренясали, а вие кръстени ли сте в църква ? Само такива могат да се нарекат православни. Не знам тоя на снимката как са го пуснали вътре, ама нали е Президент няма как.
70
2
 
7
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До до 64 от рускиняИ как един християнин е живял с жена без църковен брак ???????????????? И как една "рускиня" може да поддържа човек, който сменя рускиня за българка / Алина Кабаева/ :)))))
69
10
 
5
 
! Отговори
аз преди 9 години
какво ме интересува какво мислят тези ***, т.н. руснаци или там каквито и да са там азиатци
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
85 мамаша , виж гейове по църквите има навсякъде по света , по принцип старо правило е че когато едно нещо е забранено осбоно в едно затворено общество то избуява
67
4
 
14
 
! Отговори
Путин е велик преди 9 години
Жалко, че ние нямаме Путин, голям държавник и националист! ! напишете в Youtube ПУТИН ФИЛМ и ще гледате документален филм и ще видите с какво си е имал работа за тези 13години президент!
66
2
 
12
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Обаче не е истина как се нахвърлят като хиени върху всяка новина за Путин и Русия и започват с дежурните спуснати фрази...
65
10
 
10
 
! Отговори
до Божо преди 9 години
клел се е пред иконата, пардон, снимката на Сталин, когато са го приемали в КГБ. А докато се издигне до чин полковник що генералски *** е излизал...
64
11
 
6
 
! Отговори
ст преди 9 години
То всичко това е хубаво бе путине ама точно ти където подържаш бандити олигарси крадци и тн да говориш за това в смешно.
63
14
 
9
 
! Отговори
Пълен фарс преди 9 години
сигурен съм че тези които подкрепят Путин , никога не са палили свещичка, не знаят по какво се различава например православието от католицизма. Намерил си Путин опорна точка. Да видим колко ще го издържи.
62
12
 
3
 
! Отговори
демократ преди 9 години
И 50% са канибали.Четох за трема учени отишли в Сибир и след месеци издирване са се прибрали двамата-изяли третия.
61
10
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Когато е приеман в славните редици на КГБ, путин се е заклел пред Светото писание, че ще отстоява християнските ценности до края на живота си, пардон, той е безсмъртен и ще ги отстоява вечно !!!
60
1
 
10
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Хайде сега - кой руснак бил гей...В Русия не са забранили съществуването на гейове. Има си ги и там.Важното и държавническо решение е, че в Русия забраниха пропагандата на ***.растия сред децата, че педофилията се преследва и наказва. Разбирате ли?А как е в Западна католическа Европа?
59
2
 
4
 
! Отговори
licemerie преди 9 години
Da , tradiciqta po4va ot prezidenta .Razveden, trahaet manekenki I pod vliqnieto na VIAGRATA pravi voini.
58
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
78 Разказвали са ми за Коми на времето как *** са идвали на секс туризъм в българските селища и нашите момчета ако не се върнат с някой трипер се връщат с рускиня от там , давали са мило и драго да се докопат до някой здрав българин . Имало е някаква улица и лаф за нея че е най-дългата на земята защото една рускиня като започне по квартирите от първата та чак до последната и с месеци може да не стигне до края на улицата . Одисей 1
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tradiciq po ruski - tri puti razvejdana I bez sexualni zadrujki .