От Кремъл: Санкциите срещу Русия са незаконни

Страната ще съдейства за мир в Украйна въпреки тях
Обновена: 12 сеп 2014 09:39 | 12 сеп 2014 07:24, Александър Попов
298
От Кремъл: Санкциите срещу Русия са незаконни
Снимка: Reuters

Русия е решена да съдейства на мирния процес в Украйна въпреки новите икономически санкции на Европейския съюз срещу Москва, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и БТА.

Още по темата

"Въпреки че позицията на ЕС не е конструктивна, Русия ще продължи да прави всичко по силите си, за да помогне за прилагане на съществуващия мирен план, както и за стабилизиране на ситуацията в Югоизточна Украйна като цяло", каза Песков.

Преди това руското външно министерство заяви, че с новите санкции ЕС показва, че е против мирния процес в Украйна.

Според Песков Русия съжалява, че ЕС е наложил нови наказателни мерки и че предпочита да "продължи разговора на езика на санкциите, вместо да съдейства за мирно уреждане - не на думи, а на дело".

"Съжаляваме за приетите решения за въвеждане на поредни санкции от страна на ЕС. Нееднократно сме изразявали своето несъгласие и неразбиране по повод тези санкции, приемани по-рано, и сме ги смятали и ги смятаме за незаконни", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още по темата: Русиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
0
 
! Отговори
морски преди 9 години
Докато съществува държавата САЩ,мир на земята няма да има.
206
4
 
3
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
Другаря *** претендира за законност!? Да анексираш чужда територия, да вкараш редовна армия в съседна, суверенна държава и най-нагло да отричаш, това е законно!!? Изключително нахалство и вероломност!
205
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПУТИН Е КОМПЛЕКСАР ,КАКВИТО СА ПО-ВЕЧЕТО НИСКИ МЪЖЕ. КОЛКОТО ПО-ДРЕБЕН ,ТОЛКОВА ПО-ВРЕДЕН !
204
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ ИМ ПУКА НА РУСНАЦИТЕ ТЕ СА СВИКНАЛИ ДА СЕ ХРАНЯТ С ЧОВЕШКО МЕСО.....
203
6
 
13
 
! Отговори
Неутрална преди 9 години
До Всяка СанкцияВсъщност, възможно е да си прав. Въпросът е какво печелим ние от погрома срещу Русия. Западен ..., при това омекнал. Страхотна сделка, няма що.
202
0
 
15
 
! Отговори
off преди 9 години
На едни ги чака гладна зима , а на други студена.
201
17
 
5
 
! Отговори
Naivnik преди 9 години
Русия е решена да съдейства на мирния процес в Украйна въпреки новите икономически санкции на Европейския съюз срещу Москва, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и БТА.Tove e urok po naglos !!!!
200
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SLAVA NA RUSIQ SMART ZA EVRO GEIOVETE
199
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Боби 255Тези ОПЪЛЧЕНЦИ са украинци, колкото баба ти е трамвай!Те са част от хибридната война , представляват спящи путински клетки , направлявани от спецназ-а!А вие , слушайте *** да ортува за заблудени новобранци!
198
2
 
15
 
! Отговори
? преди 9 години
Кой ти гледа закони в днешно време.То и косово е незаконно, ама...
197
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европа е толкова слаба като система че до 10 години няма да има ЕС какви санкций...???Англия е под въпрос Испания,Гърция а вече и Франция се бунтува...Германия води неправилна политика с САЩ а това ще доведе до тотален разпад на ЕС...
196
3
 
4
 
! Отговори
Мора преди 9 години
До Някой говорешеМного са се опитвали да я отсрелват,но накрая са били изяждани така, че трябва да се внимава.
195
18
 
12
 
! Отговори
Всяка Санкция преди 9 години
Всяка санкция, ще доведе до небивал подем на Руската икономикаСпира се вноса на коли. Възстановява се производството на Запорожци. Очаква се небивало търсене на Запорожци в чужбина -- преди всичко в Северна КореяСпира се вноса на храни. Дреме им на Руснаците, че те имат определен опит в канибализма, та това ли ще ги изплаши.Така, че Запада да му мисли!!!Средна продължителност на живота в Русия в момента е 59 години. Така Руската нация ще стане най-младата нацияВЪЗХОД ! ВЪЗХОД ! ВЪЗХО
194
3
 
19
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Законността се определя от международния съд, а доколкото знам, руснаците вече са завели дело там. По принцип, когато една страна завежда дело предполага, че е права. Това обаче въобще не се коментира, което е доста странно. В българия заведат дело да по 5-10 хил. лева и купища статии по въпроса, а тук пълно затъмнение...Като делото за АЕЦ Белене - в един момент решението ще излезе. Тогава колкото и да го крият, като ще трябва да се платят примерно 1 милиард Евро от бюджета ни, все ще се чуе.
193
21
 
7
 
! Отговори
Елф преди 9 години
Санкциите срещу Русия са незаконни за разлика от руските военни намиращи се на територията на Украйна, които са напълно законни съгласно хитлеристкото законодателство ползвано от Путин.
192
2
 
4
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
4akam s netarpenie Rossiq da zabran vnosa na evrogeiski avtomobili... ;-)
191
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПУТИН ВЕЧЕ СЕ ИЗКАРА И БОГ. САМО ТОЙ ТРЯБВА ДА КАЗВА ,КОЕ Е ЗАКОННО И КОЕ НЕ ! СПОРЕД ПУТИН ТЯХНОТО НАХЛУВАНЕ И УБИЙСТВА В УКРАЙНА СА ЗАКОННИ !
190
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОБИКНОВЕНО ДРЕБНИТЕ МЪЖЕ СА С КОМПЛЕКСИ....ТАКЪВ Е И ПУТИН. ХОРАТА КАЗВАТ КОЛКОТО ПО-ДРЕБЕН ,ТОЛКОВА ПО-ВРЕДЕН !
189
16
 
12
 
! Отговори
Някой говореше преди 9 години
Някой говореше какво щяла да направи Руската мечка.Съвсем скоро тази пършива проскубана, гладна, обезумяла мечка се очаква да бъде остреляна!!!
188
0
 
0
 
! Отговори
zzzz преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯKein Problem´Bis dann´