Руските войски се изтеглят от източната граница на Украйна

Путин нареди изтеглянето на над 17 хиляди руски войници отам
13 окт 2014 22:40, Анисия Иванова
24
Руските войски се изтеглят от източната граница на Украйна
Снимка БТА

Правителството на Украйна потвърди днес, че руските войски се изтеглят от източните граници на страната, но предупреди, че Русия продължава да позволява на бойци да влизат в страната и да се присъединяват към бунтовниците, предаде ДПА.

Говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко, цитиран от местни медии, каза, че руснаците демонтират лагерите си отвъд границата и се изтеглят. В края на миналата седмица бе съобщено, че Владимир Путин е разпоредил изтеглянето на над 17 хиляди руски войници, които правеха маневри по границата с Украйна. Но не е ясно колко от тях ще останат в близост до границата.

Лисенко предупреди, че Русия продължава да обучава и изпраща бойци в Украйна през границата, върху която правителството в Киев има слаб контрол. Той добави, че през последните 24 часа един войник и един цивилен са загинали в Източна Украйна въпреки действащото примирие между правителствените сили и проруските сепаратисти.

Украинският президент Петро Порошенко вече уволни министъра на отбраната и началника на граничните войски, които бяха обвинявани за неефективна работа. Днес Порошенко предложи командира на Националната гвардия Степан Полторак за нов министър на отбраната, припомня ДПА. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
iwan преди 9 години
крим е кърджали тези на Майдана са доказани фашисти -доказани
20
0
 
2
 
! Отговори
до 22 Иван преди 9 години
Много хубава аналогия, Иване! Само да уточним ролите:В Украйна (аналогично на България), няколко окръга - Крим, Луганск, Донецк (все едно Кърджали) бяха обявени за част от друга държава. Войски на тази много по-силна друга държава Русия (аналогично на Турция) нахлуха там.Украинската армия опита да защитава териториите и беше обвинена, забележете, във фашизъм!!!!Е, кой е правият?
19
1
 
5
 
! Отговори
иван преди 9 години
тези ,който пишат за ''лилипутин'' имам един въпрос към тях...вчера гледах по новините дпс как агитират на турски ,ако кърджали го отцепят във турция ,запада каже ,че е турски и България прати войска на границата с турция на Българска територия значи ние Българите,който ,ще защитим родината си и нашия призидент в случая сме лилипути,*** ,предатели фашисти ,кое от всички те изброени? моля отговорете ми ..хайде давам ви шанс и всъщото време запада ни наложи санкции какво ,ще направите?
18
1
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ХОРАТА СА СИ В СОБСТВЕНАТА СТРАНА И МОГАТ ДА СИ МАНЕВРИРАТ КАКТО ПОИСКАТ
17
3
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Дойдоха 22 000 и си тръгват 17 600. Добра работа на хохлите.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 18Ми не знам льольо при 0.81 долара за литър в русия. и При почти 1.5 долъра другаде кой губи????
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При 93 долара производствена цена на петрола в Русия ,при 68 долара произвадствена цена на петрола в САЩ и при 5 долара произвадствена цена в Саудискта Арабия, а ми кажи при днешна продажна цена от 88,73 долара ,кой губи ?
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сренал се е долара - да .... От 1,54 лв на 1,5366 лв.... В Москва се срива също- от 41 рубли на 42 рубли за долар.....Пък петрола и той се е сринал ,щото Путин го прави така да е.??????
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Путин му трябва победа някаква ,за да прекрати това безумие....Няма да стане лесно, нито скоро ,нито както си го мислиме. Изтегля 17 000 войници ,които знаят за какво иде реч ,за да дойдат 150 000 мобилизирани от Сибир ,които изобщо не са в час и ще се бият за "Руския мир" До изборите в Украйна ,Путин трябва да е победил някого..... Защото след това ще е късно! Очаквам даже и атомните бомби да пусне. Той не е добре .
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а хък аз като гледам курсът на долара..хмм..тази нощ доста добре се е посринал..паралелно със срив на цената на петрола на хам.борса.
11
7
 
3
 
! Отговори
14 преди 9 години
,,ПРОЕКТ НОВОРОССИЯ ЗАКРЬIТ''-Борис Немцов.СЛАВА УКРАIНI.
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А така. Чупка!След време и от Руско-Сибирската граница да се изнасят!
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом се оттеглят значи всичко е решено вече---НОВОРОСИЯ ще я има.....честито на хората там--доказаха, че имат чест и достойнство.Доказаха ,че уважават дедите си и историята си.Можем само да се радваме за тях--за православните си братя.................
8
1
 
10
 
! Отговори
Роман преди 9 години
Целия свят говори, че русските войска са пред граница, а украинските новини лъжат, че русските редовни войници са отдавно воюват на территория на Украина... Погледнете на ютюбе сами новините на ТСН ТВ на Порошенко... А утре моя роден град Одесса чака ето такова издевателството: В 18-00 состоится факельное шествие украинских националистов...
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските войски се изтеглят от източната граница на Украйнаigi premesti na zapadnata im granica koiato e 9i estestvennata ruska teritorialna granica
6
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде ще ходят ***?Рублата удари 52 евро !Иде зима.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...нареди изтеглянето на над 17 хиляди руски войници отамАлоу Анисия, чукча - писател.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...i se dislocirat na Dunava.
3
4
 
25
 
! Отговори
Hells Bells преди 9 години
Тези от правителството на Украйна са големи ливади ! Путин ако пусне 100 парашутисти ще превземат Киев за 1 час , може само да се радват ,че не си пуска войските при положение ,че бандеровците избиха толкова цивилни !
2
1
 
21
 
! Отговори
#&& преди 9 години
Всяка държава е отговорна за своите граници! Това, че украинците се оказаха най-загубеното племе на планетата си е техен проблем.. И между другото тая граница е западната граница на Русия освен всичко..