Булц поема транспорта в ЕК, Шевчович - енергетиката

Словения няма да има зам.-председателско място
Обновена: 15 окт 2014 19:55 | 15 окт 2014 19:52, Веселина Йорданова
7
Булц поема транспорта в ЕК, Шевчович - енергетиката
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Ройтерс

Новоизбраният председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предложи днес кандидатът за еврокомисар от Словения Виолета Булц да поеме транспорта, а Марош Шевчович (Словакия) да отговаря за енергетиката. Това съобщи Наташа Берто, говорител на Юнкер.

Още по темата
В същото време Съветът на ЕС обяви, че е променил списъка с предложените за нови еврокомисари, като е заличил провалилата се на изпитите в ЕП Аленка Братушек и я е заменил с Булц.

Първоначално се предвиждаше Шевчович, който е един от заместниците на настоящия председател на ЕК Жозе Барозу, да бъде еврокомисар за транспорта и космическите въпроси в новия мандат. Според промените от тази вечер той ще бъде заместник-председател и при мандата на Юнкер, като така Словения губи възможността за свое зам.-председателско място в новата комисия.

Оттук нататък процедурата предвижда ЕП да насрочи изслушване на Булц и ако бъде одобрена, съставът на цялата нова ЕК да бъде гласуван на пленарна сесия в Страсбург. Най-краткият срок за това е до 22 октомври, но днес говорител на Юнкер потвърди отново, че процедурата може да се проточи.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ЕСекЖан Клод Юнкер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
e преди 9 години
Vzimane na vanshen zaem,kato v paralelno vreme balvash "nuli ot kompyutar".Che koy shte ti obarne vnimanie,kogato MVF,SB,Waltstreet i FED sa na amerikanska teritoria.Pak i v Pentagona imame cio-predstavitelstvo .Parvata cionistichna kolonia se naricha USA.Vtorata-Izrael.Opit za tretata-Palestina-bezuspeshen.Gospod shte nakazhe Severna Amerika .
4
0
 
1
 
! Отговори
e преди 9 години
US-доларът има не повече от 30 % ликвидност.Това се дължи на агресивната политика,фалшификаторската банкова система в САЩ и на първо място ционистичния модел на демокрация(капитализъм) във всички сфери и управленчески постове.САЩ бълва долари без покритие в световната икономика ! Писанчев даже си затваря очите относно "Кикитата",които направиха 3 тер.акта в България.
3
0
 
1
 
! Отговори
e преди 9 години
US-dolarat ima ne poveche ot 30 likvidnost.Tova se dalzhi na agresivnata politika,falshifikatorskata bankova sistema v USA i na parvo myasto cionistichniya model na demokracia(kapitalizam) vav vsichki sferi i upravlencheski postove.USA balva dolari bez pokritie v svetovnata ikonomika !
2
1
 
1
 
! Отговори
странни преди 9 години
имена от тези страни
1
3
 
6
 
! Отговори
закачалка преди 9 години
Всяка една стояща закачалка за дрехи може да стане еврокомисар!