Путин предупреди за спиране на доставките на газ тази зима

Меркел се срещна с него и Порошенко на Азиатско-европейския форум
Обновена: 17 окт 2014 14:04 | 17 окт 2014 07:22, Анисия Иванова
163
Путин предупреди за спиране на доставките на газ тази зима
Снимка БТА

Германският канцлер Ангела Меркел се срещна с украинския президент Петро Порошенко и с русия му колега Владимир Путин като част от дипломатическите усилия на европейски лидери за уреждане на кризата в Украйна, съобщи ДПА.

Разговорите бяха проведени в кулоарите на Азиатско-европейския форум (АСЕМ) в Милано, където Путин и Порошенко се очаква да преговарят тази сутрин с лидерите на Германия, Франция, Великобритания, Италия, Великобритания и с високопоставени длъжностни лица от ЕС.

Меркел и Порошенко изразиха съжаление, че мирният план в Източна Украйна не бе приложен напълно, посочи говорител на германското правителство.

Путин пристигна със закъснение на срещата на върха в италианския град. Телевизионна камера засне руския лидер да влиза в залата, където участниците във форума бяха на вечеря, докато председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой изнасяше реч за "добре дошли", посочи Асошиейтед прес.

След това Путин и Меркел обсъдиха споразумението от Минск и уреждането на конфликта в Украйна, както и газовия въпрос, съобщи прессекретарят на руския президент, Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

На Азиатско-европейския форум се събират представители на около 50 страни от Европа и Азия, за да обсъдят икономическото сътрудничество и търговията, но тази година атмосферата далеч не е спокойна, отбеляза Франс прес.

Още преди идването си Путин предупреди европейците, които вече са загрижени заради борсовата криза, че може да бъдат прекъснати доставките на газ тази зима. Ръководителят на Кремъл нажежи атмосферата, като предупреди в Белград, че доставките далеч не са гарантирани. Има големи рискове за смущение на доставките на газ тази зима заради липсата на споразумение в газовия конфликт между Русия и Украйна.

Основните индекси на водещите европейски борси отчетоха големи загуби в сряда заради притеснения, свързани с Гърция и застоя в еврозоната.

Френският президент Франсоа Оланд отдаде тази борсова криза в Европа на стагнацията на континента и международната несигурност. Италианският премиер Матео Ренци заяви, че трябват повече инвестиции за растеж и по-малко фискална дисциплина.

Но в кулоарите на срещата на върха в Милано вниманието на всички е привлечено най-вече от идването на руския президент и срещите, в които той ще вземе участие. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин освен велик ръководител е и голям метеоролог - преди време бе казал на еврогейовете:"През зимата ще ви е студено!" Позна!
84
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ и ЕС налагат санкции на най-голямата страна в света, притежаваща 1/3 от природните ресурси. Когато бог реши да накаже някого, взема му акъла. *** *** ще ни спасят - вижте ги, газ пикаят от злоба.
83
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цените на бензина и газа могат лесно да паднат, ако се намали малко акцизът. Но тъй като държавата няма предприятия, то тя дере три кожи от обикновения българин. за да хрантути ибрикчийската върхушка - както КТБ даваше по 20% лихва на Иван Костов, Вежди, корумпирани създи, прокурори, полицаи. В САЩ лихвата на ФР е 0%!
82
0
 
14
 
! Отговори
rambo преди 9 години
сега е момента русия да накаже през зимата европа и америка като спре газта за европа.но това е логично защтото европа наложи многократно санкции на русия заради новорусия.тези санкции са продиктувани от сащ и нато.освен това киев или украина отказват да платят на русия 5 000 000 000 долара който дължат.разбира се че русия щте спре газта за украина и европа през зимата.не може евросъюза да реабилитира фашистите от киев.или да реабилитира хитлер и с ангела меркел да подстрекават украина кам фашиз
81
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ото фон Бисмарк:"Знам хиляда начини да изкарам мечката от бърлогата и, но нито един как да я вкарам обратно". Та така значи. Изкарахме мечката от бърлогата. Сега ко праиме?
80
0
 
14
 
! Отговори
До 100 Исмаил преди 9 години
Крайно време е да се отнеме българското гражданство на руснаците и техните васали...Драгинко, то отдавна е отнето! Всички българи от 2007г. са *** роби. Българското законодателство е невалидно, управлява цар Брюксел, демек банкерите от ЕЦБ...Тъй че скоро всички Киряк Стефчофци ще усетят здрав ритник от подкования ботуш на казака. Хайде марш у Фашингтон!
79
15
 
0
 
! Отговори
Кадиров преди 9 години
Сега е момента да арестуват *** за престъпления към човечеството(полския президент,грузия,дегестан,чечня,Афганистан, украйна и сваления пътнически самолет и мн. др)За де не го търсят по бункерите в Сибир
78
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
У нас има хора радващи се на такава вест...Наричат се патриоти. Задава се трето освобождение на България от демокрадично робство, погубило три милиона роби. Нито византийските сатрапи, нито турските султани за 500 години не успяха да унищожат България...
77
15
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Теле просто, Русия иска НАШАТА територия, затова котка Сърбия.
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бря,каква стана! Нали ги бяха натиснали със санкции еврогейовете и Фашингтон? Хибридни войни и так далее...Накрая кой, кой,кой мисра в гащите!
75
15
 
1
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Крайно време е да се отнеме българското гражданство на руснаците и техните васали.И уходит към Сибир.
74
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
У нас има хора радващи се на такава вест.
73
8
 
2
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВОтговарям Ви:Защото Сърбия не е обект от стратегическо значение за Русия, за разлика от България. Това от своя страна обуславя вековната борба на Русия да съсипе България с цел проливите. Затова :1. Руснаците ни изгърбиха с осакатяването на България на Берлинския конгрес, разбира се не без участието на западните велики сили, но предложена за разграбване от нашата "освободителка"(Тайно споразумение Солсбъри Шувалов).2. Ужаса на руснаците , че Княжеството се събита с Изт.Рум
72
8
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Да си оправят собствената демография, най-богатия "руснак" се казва Али Османов.
71
10
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До ???? Какво общо имат руснаците, които живеят в България, с магариите на ***? Ако искат да са българи, ще защитават България.Ако искат да са пета колона, ще се наложи да бъдат изметени.
70
1
 
6
 
! Отговори
антигалфон преди 9 години
щерев е *** ***!
69
2
 
13
 
! Отговори
???? преди 9 години
Хора, като спре газта зимата пак ли такива глупости ще говорите? Кой е виновен? Кой спря Южен поток и защо? Кой скапа отношенията с Русия и какво печелим българите от това? Тук има стотици хиляди руснаци, които са нормални граждани работят, раждат деца и помагат на българия да преживее демографската си катастрофа като възпроизвеждат БЕЛИ качествени ХОРА а не ***! С тях ли воювате? Заради ***? Шоп? ***? Презерватив?
68
1
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Да спира тоя ГАЗ, току виж ни "уврели" главите и най после си оправим бакиите с тока, интерконекторните връзки с другите държави и да фалира ТОПЛОФИКАЦИЯ УРАААААА :-)Щото безплатен ОБЕД нема.
67
1
 
12
 
! Отговори
червясьл шоп преди 9 години
До Шоп ЧЕРВЯСАЛ ДЬРВЕН. ДА СИ ПРИПОМНИМ СИН ЕЗИК - ОЩЕ НЯМАМЕ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ЕС ЗА ВАКСИНИРАНЕ!!!! ЗАЩО???? НЯМАМЕ ОГРАДА НА ГАРНИЦАТА С ТУРЦИЯ ОТ КЬДЕТО ДОЙДЕ СИН ЕЗИК!!!! ЗАЩО??? ЩОТО ЕВРОГЕЙЦИТЕ НЕ ДАВАТ - СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ И ЕБОЛА ПРАВО В ШОПЛЬКА Е ДА ВИДИМ ДАЛИ ДЬРВЕНИТЕ ВИ ГЛАВИ ЩЕ УСТОЯТ НА ЕБОЛАТА??? КАК ЩЕ ИЗНАСЯШ ЖИВОТИНСКА ПРОДУКЦИЯ КАТО В СТРАНАТА ВЬРЛУВА БОЛЕСТ СИН ЕЗИК ПОДКЛАЖДАН ОТ ЕС. ЕС Е ВРЕДЕН АМА МНОГО ВРЕДЕН ЗА БЬЛГАРИЯ- ВДЬРВИЛ ТИ СЕ Е МОЗЬКА ОТ МНОГО РУЧАНЕ НА ГМО ХРАНА
66
16
 
2
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
"Путин предупреди за спиране на доставките на газ тази зима"-решение има:Газпром плаща неустойка по договора за нанесени материални и нематериални щети .И ЮП да не се прави че когато му скимне на *** ще си врътка кранчето.Нека си държи газта за бъдещия мавзолей да топли.